آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

فعالیت‌های ناتو بر رویارویی با چین متمرکز می‌شود

دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت که رویارویی با تهدیدهای ناشی از چین، بخش مهمی از منطق آتی این سازمان نظامی خواهد بود.

 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای روزنامه فایننشال تایمز؛ این تصمیم تجدیدنظر قابل توجهی در اهداف این ائتلاف غربی در پی چرخش ژئواستراتژیک واشنگتن به سوی آسیا به شمار می‌رود.

 

استولتنبرگ در گفت و گو با فایننشال تایمز، با اشاره به این نکته که چین تاکنون نیز از طریق توانایی‌ها و ظرفیت‌های سایبری، فناوری‌های نوین و موشک‌های دوربرد، امنیت اروپا را تهدید می کرده است، افزود: چگونگی دفاع از کشورهای عضو ناتو در برابر این تهدیدها، به صورت فراگیر در برنامه (دکترین) نوین ناتو برای چند دهه آتی گنجانده شده است.

 

این پیمان نظامی غربی به تازگی پس از تمرکز به مدت چندین دهه بر رویارویی با روسیه و از سال ۲۰۰۱ بر مبارزه با تروریسم، هم زمان با تغییر قاطع در گرایش ژئوپلیتیک ایالات متحده از اروپا به سوی درگیری سلطه جویانه با چین، بر این کشور متمرکز شده است.

 

به گفته استولتنبرگ؛ ناتو یک ائتلاف آمریکای شمالی و اروپائیست که با چالش‌های جهانی مانند تروریسم، تهدیدهای سایبری و برآمدن چین روبروست. هنگامی که نوبت به تقویت دفاع مشترک می‌رسد، چگونگی رویارویی با اوج گیری چین را هم در برمی‌گیرد. بنا بر پیش بینی ما، اوج گیری چین همانند گذشته، امنیت ما را تهدید می‌کند.

 

قرار است ناتو مفهوم راهبردی تازه خود را در نشست تابستان آینده تصویب کند که دربرگیرنده هدف ۱۰ ساله این پیمان است. در نسخه کنونی برنامه ناتو که در ۲۰۱۰ تصویب شد، به چین اشاره نشده است. این سازمان در پی پایان استقرار ۲۰ ساله نیروهایش در افغانستان و هم زمان با ادامه مذاکرات در باره آینده حضور نظامی ایالات متحده در اروپا، در جستجوی مسیر تازه‌ای است.

 

استولتنبرگ نخست وزیر پیشین نروژ که دوره هشت ساله دبیرکلی‌اش در ناتو، سال آینده (۲۰۲۲) به پایان می‌رسد، افزود: کشورهای عضو خواستار کاهش فعالیت ها در اطراف مرزهایشان و افزایش توان تاب آوری دفاعی داخلی برای مقاومت بهتر در برابر تهدیدهای خارجی خواهند بود.

 

به گفته وی؛ چین به ما نزدیک‌تر می‌شود و ما آن را در قطب شمال، فضای مجازی و سرمایه گذاری‌های انبوه در زیرساخت‌های بسیار مهم کشورهایمان می‌بینیم. در همین حال آنها تسلیحات دوربرد بیشتر و بیشتری در اختیار دارند که می‌تواند کشورهای متحد ناتو را هدف قرار دهد و انبارهای بسیار بسیار بیشتری برای ذخیره سازی موشک‌های قاره پیمای دوربرد خود می‌سازند.

 

استولتنبرگ گفت: روسیه و چین تهدیدهای جداگانه نیستند، زیرا با یکیدیگر همکاری نزدیک دارند و ما برای عقب نماندن از آنها در رقابت، وادار به سرمایه گذاری‌های بیشتر در فناوری های نوین می‌شویم.

 

دبیرکل ناتو در اشاره به عقب نشینی سراسیمه و پر هرج و مرج ماه اوت نیروهای این سازمان از افغانستان، به عنوان گزینه آشکار در پی تصمیم ایالات متحده برای ترک این کشور، گفت: هر چند ارتش های اروپایی می‌توانستند بدون حمایت واشنگتن در افغانستان باقی بمانند، اما سران سیاسی این کشورها نمی‌توانستند تداوم حضور را در افغانستان توجیه کنند. از نظر سیاسی ما در پی حمله به ایالات متحده به افغانستان رفتیم و هر جند از نظر نظامی، قدرت باقی ماندن در آن کشور را داشتیم، اما از نظر سیاسی این گزینه قطعا واقع بینانه نبود.

شکاف انداختن بین چین و ویتنام، هدف ایالات‌متحده است. اما راهبرد «تفرقه بینداز و پیروز شو» دورنمایی ندارد!

ایالات‌متحده به ناو هواپیمابرش با نام یو‌اس‌اس رونالد ریگان دستور داده است تا موقعیتش را در آب‌های نزدیک دریای چین جنوبی حفظ کند. بخشی از راه‌برد ایالات‌متحده در این منطقه، بهره‌بری از وجود اختلاف ارضی بین چین و ویتنام برای ایجاد شکاف بین دو کشور سوسیالیستی است.

ادامه

اتحاد شوروی, استرالیا, امریکا, جهان, چین, سوسیالیسم, فرانسه, کمونیسم, ویتنام

درخواست روزنامه وابسته به ارتش چین برای “جنگ خلق” با جاسوس‌های آمریکا

نشریه وابسته به ارتش چین در واکنش به گزارش مربوط به تاسیس یک واحد جدید از سوی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مختص به چین، خواستار “جنگ خلق” برای شکست دادن جاسوسی‌های آمریکا شد.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک

مسکو خواستار تشکیل ارتش مستقل اروپایی است

دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت که مسکو به تفرقه و جدایی در اروپا تمایلی ندارد و خواستار وجود کشورهای برخوردار و متحد اروپایی با نیروهای دفاعی مستقل از آمریکاست.

ادامه

اروپا, امریکا, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حضور نظامی, روسیه, ژاپن, ناتو

کامبوج ادعای آمریکا درباره فعالیت نظامی چین در این کشور را رد کرد

دولت کامبوج ادعای آمریکایی‌ها درخصوص حضور چین در یکی از پایگاه‌های دریایی این کشور با مقاصد نظامی را تکذیب کرد.

ادامه

افغانستان, امریکا, تحلیل, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, سودان, عراق, کامبوج, لیبی, ویتنام