تارنمای «الوسط » لیبی به نقل از حفتر نوشت: بحران در طرابلس باید در کوتاهترین زمان ممکن به پایان برسد، ما نمیتوانیم در شرایط کنونی سکوت کنیم، آزادسازی طرابلس براساس یک طرح نظامی حساب شده ضرورتی انکارناپذیر است.
وی در ادامه فرماندهان برخی گروه های مسلح را متهم به دستور گرفتن از طرف های خارجی کرد و گفت: رهبران شبه نظامیان مستقر در طرابلس چاره ای جز خروج از این شهر و فرار از آن با کمک سفارتخانه ها و زندگی به دور از لیبیاییها ندارند. برخی از ایتالیا تعریف و تمجید میکنند و خود را دشمن ما میدانند.
ژنرال حفتر درخصوص انتخابات ریاست جمهوری و مجلس لیبی که سازمان ملل پیش از این اعلام کرده بود ۱۹ آذر برگزار می شود، گفت: ما اولین کسانی هستیم که خواستار برگزاری انتخابات هستیم، اما اگر ثابت شود انتخابات سالم نبوده است، ارتش آن را باطل می کند.
فرمانده ارتش لیبی درحالی برخی گروه ها را به مزدوری برای کشورهای خارجی و فرمانبری از آن ها حمایت میکند که برخی رسانه های لیبی او را مورد حمایت امارات، مصر و فرانسه میدانند.
ژنرال حفتر و «فایز السراج » رئیس دولت وفاق ملی لیبی دو رقیب سرسخت هم محسوب میشوند و در عین حال دو شخصیت قدرتمند در لیبی محسوب می شوند. نیروهای حفتر بیشتر در شرق لیبی مستقرند اما او ادعا میکند ۹۰ درصد خاک لیبی تحت تصرف نیروهای اوست و با این حال گروه های دیگر این ادعای او را تکذیب میکنند و میگویند با توجه به وضعیت خاص لیبی و وجود قبایل مختلف در آن، چنین ادعایی نمی تواند درست باشد.
پایتخت لیبی به ویژه بخش های جنوبی آن از دوشنبه هفته گذشته شاهد درگیری های سختی میان گردان موسوم به «انقلابی های طرابلس»، «گردان ۳۰۱» و گردان «تانک های ابوسلیم» از یک سو و تیپ هفتم پیاده در ترهونه معروف به نیروهای «کانیات» بود و طرفین به وسیله سلاح های سبک، نیمه سنگین و سنگین و مواضع هم را هدف قرار می دادند.
منابع بیمارستانی در پایتخت لیبی سه شنبه اعلام کردند که درگیری طی هفته اخیر در طرابلس و حومه جنوبی آن ۶۱ نفر کشته ، ۱۵۹ تن زخمی و ۱۲ مفقود بجای گذاشت.
هیات پشتیبانی سازمان ملل در لیبی بعدازظهر سه شنبه از توافق گروه های مسلح در طرابلس برای برقراری آتش بس خبر داد.
ایرنا