سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

«ویکتور مانوئل روچا» سفیر پیشین آمریکا در هاوانا به اتهام چهار دهه جاسوسی برای کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «بث بلوم» قاضی دادگاه فدرال در میامی روز جمعه پس از یک جلسه سه ساعت و نیمه به روچا گفت که «حداکثر مجازات» را برای وی تعیین ... سفیر پیشین آمریکا در کوبا به ۱۵سال زندان محکوم شد

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر, کوبا

درخواست بلینکن از چین درباره حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق

سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که وزیر امور خارجه این کشور در پاسخ به درخواست همتای آمریکایی خود برای استفاده از نفوذ خود به منظور منصرف کردن ایران از پاسخ به حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری سفارت ایران در دمشق، خواستار احترام به استقلال و حاکمیت ایران و ایفای نقش سازنده آمریکا در ... درخواست بلینکن از چین درباره حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, ترکیه, چین, خاورمیانه, سوریه, شرق آسیا, عربستان سعودی, غرب آسیا, گزارش

ورود مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه به نیجر

منابع خبری بامداد جمعه از استقرار مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه در نیجر در پی لغو توافق نظامی این کشور با آمریکا، خبر دادند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، تلویزیون دولتی نیجر گزارش داد که مربیان نظامی روسیه با یک هواپیمای حامل تجهیزات نظامی وارد این کشور شدند. بر اساس این گزارش، در ... ورود مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه به نیجر

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تروریسم, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب آفریقا, غرب اروپا, فرانسه, نیجر

توافق نظامی آمریکا و ژاپن با هدف مقابله با چین

نخست‌وزیر ژاپن در جریان سفر به واشنگتن و دیدار با رئیس‌جمهور آمریکا طی بیانیه‌ای مشترک «عصر جدیدی از همکاری نظامی» را با هدف مقابله با چین اعلام کردند. به گزارش ایسنا، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه با نخست وزیر ژاپن در کاخ سفید دیدار کرد و در اظهاراتی روابط دو کشور را «غیر قابل شکست» ... توافق نظامی آمریکا و ژاپن با هدف مقابله با چین

ادامه

آسیا-اقیانوسیه, آمریکا, آمریکای شمالی, استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, تایوان, جنگ سرد, چین, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, گزارش

بایدن: درخواست استرالیا برای توقف پیگرد قانونی جولیان آسانژ را بررسی می‌کنیم

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که در حال بررسی درخواست استرالیا از آمریکا برای توقف پیگرد قانونی جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی لیکس است. به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از “اسپوتنیک”, بایدن در پاسخ به سوالی درباره درخواست استرالیا مبنی بر پایان دادن به پیگرد قانونی آسانژ توسط دولت آمریکا گفت: ما ... بایدن: درخواست استرالیا برای توقف پیگرد قانونی جولیان آسانژ را بررسی می‌کنیم

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, آمریکای شمالی, استرالیا, افغانستان, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, حقوق بشر, عراق, ویکی‌لیکس

فرماندار نیویورک: کرونا از اروپا به آمریکا آمده، نه از چین

فرماندار ایالت نیویورک با اشاره به پژوهشی که نشان می‌دهد ویروس کرونا از اروپا و نه از چین، وارد این ایالت شده است، گفت که مقررات ممنوعیت سفر از اروپا توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور، بسیار دیر به اجرا گذاشته شد و نتوانست از انتقال گسترده این بیماری جلوگیری کند.

 

به گزارش روز شنبه خبرگزاری رویترز، آندرو کومو در یک نشست بر اساس ارزیابی دانشگاه نورث ایسترن که از احتمال ابتلای بیش از ۱۰ هزار شهروند نیویورک به این بیماری تا پیش از اول مارس (۱۱ اسفند ماه گذشته) حکایت می‌کند که نخستین مورد کرونا در این ایالت تائید شد، افزود: به نظر من ایتالیا مبدا اصلی انتقال این بیماری به آمریکا بوده است.

 

وی یادآوری کرد که دستور ترامپ در مورد ممنوعیت سفر از چین به ایالات متحده در تاریخ ۲ فوریه (۱۳ بهمن ماه) صادرشد که بیش از یک ماه پس از انتشار گزارش‌هایی در باره همه گیری در شهر ووهان چین بود و تصمیم وی در باره اعمال محدودیت بر سفر از اروپا نیر در ماه پس از آن (مارس/ ۱۱ اسفند ماه) گرفته شد که تا پیش از آن هنگام، این ویروس به صورت گسترده ای در ایالات متحده منتشر شده بود.

 

کومو گفت: هر چند اقدام ما برای بستن راه های ورودی مسافران از چین به آمریکا درست بود، اما ورودی های دیگر را بازگذاشته بودیم. این ویروس تا آن هنگام که ممنوعیت سفر چین را به اجرا گذاشتیم، از این کشور خارج شده و به نقاط دیگر جهان سرایت کرده بود.

 

کومو با این سخنان خود را در وارد منازعه سیاسی داغ و تلخی در باره زمان و چگونگی ورود این ویروس برای نختسین بار به ایالات متحده کرد و همچنین این پرسش که آیا مقام‌هایی مانند ترامپ و خود کومو در صورت اقدام زودهنگام، می‌توانسته اند جان افراد بیشتری را نجات دهند.

 

با این حال کومو با اشاره به فاصله ۱۹ روزه میان نخستین مورد تائید شده کرونا در نیویورک و هنگام صدور دستور قرنطینه همگانی در این شهر، نتیجه گرفت که اقدام وی سریع‌تر از دیگر ایالت‌ها بوده است.

 

به گفته کومو، در ماه‌های ژانویه و فوریه بیش از ۲ میلیون نفر از اروپا به فرودگاه‌های نیویورک و نیوجرسی با هواپیما سفر کرده‌اند که احتمالا بسیاری از آنها حامل بیماری تنفسی به شدت واگیردار کووید ۱۹ بوده‌اند.

 

وی گفت: ایالات متحده باید از اشتباهاتی که رخ داده درس بیاموزد، زیرا این ویرس ممکن است دوباره در پائیز اوج بگیرد یا ویروس تازه‌ای پدیدار شود. هنوز بازگشایی این ایالت بسیار زود است که دستکم تا ۱۵ ماه مه (۲۶ اردیبهشت ماه) در قرنطیه خواهد بود.

 

در همین حال خبرگزاری رویترز از واشنگتن، بروکسل و لندن به نقل از چهار منبع آگاه و پیام‌های دیپلماتیک گزارش داد: پکن، اتحادیه اروپا را برای منتشر نکردن انتقاد از نحوه انتشار اطلاعات در باره کووید ۱۹، زیر فشار قرار داده بود.

 

چین خواستار منتشر نشدن گزارش اتحادیه اروپا شده بوده که پکن را به انتشار اطلاعات نادرست در باره همه‌گیری ویروس کرونا متهم می‌کند. هر چند این گزارش در نهایت پیش از فرارسیدن آخر هفته اروپا و به رغم حذف یا تغییر برخی بخش‌های انتقادآمیز از دولت چین، انتشار یافت.

 

چهار منبع دیپلماتیک به رویترز گفتند که قرار بود این گزارش ابتدا در ۲۱ آوریل (۲ اردیبهشت ماه) منتشر شود، اما در پی انتشار بخش‌هایی از آن در تارنمای پولیتیکو، یک مقام بلندپایه چین با مقام‌های اروپایی در پکن تماس گرفته و به آنها گفته است که انتشار چنین گزارشی، برای همکاری‌های دوجانبه بسیار زیانبار خواهد بود.

 

درنخستین صفحه این گزارش داخلی که در ۲۰ آوریل (اول اردیبهشت ماه) در اختیار دولت‌های عضو اتحادیه اروپا گذاشته شده، بخش سیاست خارجی این نهاد گفته است: چین به کارزار پخش اطلاعات نادرست در سطح جهان برای منحرف کردن تقصیر گسترش این بیماری جهانگیر از روش‌های آشکار و پنهان برای بهبود بخشیدن به وجهه بین‌المللی خود، ادامه داده است.

 

ویروس کرونا که از اواخر سال گذشته میلادی در شهر ووهان چین شایع شد و به سرعت به سراسر جهان گسترش یافت، تاکنون نزدیک به سه میلیون تن را مبتلا و جان نزدیک به ۲۰۰ هزار تن را گرفته که بیش از یک چهارم این تعداد (۵۰ هزار تن) به ایالات متحده اختصاص دارد.

فرماندار نیویورک؛ احتمالا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در نیویورک به کرونا مبتلا شده‌اند

فرماندار نیویورک، می‌گوید غربالگری کرونا نشان می‌دهد که۱۴درصد از مردم پادتن علیه این ویروس داشته‌اند که بر مبنای آن می‌توان تخمین زد احتمالاً در حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مبتلا شده‌اند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, خبر