بالاخره فشارها اتحادیه اروپا را به حرکت برای اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای اسرائیلی واداشت

منابع اسرائیلی گزارش دادند که اتحادیه اروپا در حال بررسی اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای تولیدشده اسرائیلی است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه الجزیره قطر، شبکه ۱۴ اسرائیل اعلام کرد که اتحادیه اروپا گفت‌وگوهایی را برای تصویب اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای اسرائیلی که در کرانه باختری تولید می‌شوند؛ آغاز کرده است. ... بالاخره فشارها اتحادیه اروپا را به حرکت برای اعمال تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای اسرائیلی واداشت

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, اقتصادی, ایرلند, جهان, خاورمیانه, خبر, سیاسی, فلسطین

افزایش اعضای سازمان همکاری شانگهای به ۲۷ کشور

وزیر امور خارجه چین ضمن «موفق و نتیجه‌بخش» توصیف کردن اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای، از افزایش شمار اعضای این سازمان به ۲۷ کشور خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، وزیر امور خارجه چین از افزایش اعضای سازمان همکاری شانگهای به ۲۷ کشور خبر داد. «وانگ یی» طی سخنانی در نشست ... افزایش اعضای سازمان همکاری شانگهای به ۲۷ کشور

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, ایران, تروریسم, جهان, جهان چند قطبی, چین, خبر, شانگ‌های, همبستگی

روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی درباره نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تیانجین چین نوشت: این اجلاس تاکیدی دیگر برای نزدیکی بیشتر چین و روسیه بود و رهبران آنها شانه به شانه هم در آن حضور یافتند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی درباره نشست رسمی سران سازمان همکاری شانگهای ... روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شانگ‌های, شرق آسیا, غرب, کره شمالی, گزارش

اقتصاد سبز بریکس؛ تجربه چین، روسیه و هند در حفاظت از محیط زیست

اعضای بریکس در سال‌های اخیر با اجرای برنامه‌های گسترده زیست‌محیطی و اختصاص منابع مالی کلان، مسیر حرکت به سوی اقتصاد سبز را هموار کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از تی‌وی بریکس، حفاظت از محیط زیست و بهره‌برداری درست از منابع طبیعی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی بشریت در دنیای امروز به شمار می‌رود؛ ... اقتصاد سبز بریکس؛ تجربه چین، روسیه و هند در حفاظت از محیط زیست

ادامه

اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, گزارش, محیط زیست, هندوستان

گفتگوی ۵۰ دقیقه‌ای پوتین و مودی در لیموزین ساخت مسکو

گفتگوی ۵۰ دقیقه‌ای رئیس جمهور روسیه و نخست وزیر هند در خودروی لیموزین رهبر روسیه توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیزینس‌استاندارد، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و نارندار مودی، نخست وزیر هند که به منظور حضور در اجلاس سازمان همکاری شانگهای، در چین به سر می‌برند، ... گفتگوی ۵۰ دقیقه‌ای پوتین و مودی در لیموزین ساخت مسکو

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جهان, چین, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شانگ‌های, شرق آسیا, گزارش, هندوستان

فرشاد مومنی؛ جلسه اقتصاددانان با روحانی تبلیغاتی و نمایشی بود، شرکت نکردیم

ما به این اعتبار و به اعتبار این که هیچ برنامه و هدف مشخصی برای آن جلسه اعلام نمی‌شد، احساس کردیم که قرار است صرفا از حضور اقتصاددان بهره برداری تبلیغاتی شود.

 

هفته گذشته جمعی از اقتصاددانان که نامه‌ی انتقادی به همراه راه‌حل برای رئیس‌جمهور را امضا کرده بودند، به روحانی دیدار کردند. اما در میان غایبان نام چند نفر بیشتر به چشم می‌آمد. افرادی که نویسنده نامه بودند در جلسه شرکت نکردند. فرشاد مومنی از آن جمله بود. او درباره غیبتش به مستقل گفته است:

 

تعدادی از اقتصاددانان طی چند ماه اخیر دو نامه به رئیس‌جمهور و سران قوا نوشته بودند. در آن نامه‌ها تحلیلی از ریشه‌های اصلی گرفتاری‌های اخیر کشور و راه‌حل‌های مشخصی ارائه کرده بودند. انتظار طبیعی ما این بود که آقای رییس جمهور حتی اگر علاقمند به کار‌های نمایشی شبیه رییس جمهور قبلی است، اولویت را به آن دهند که به مناسبت آن نامه‌ها یک دیدار رو در رو وجود داشته باشد. این کار انجام نشد تا اینکه روز شنبه گذشته به ما اطلاع دادند که باید برای یک جلسه‌ای در روز دوشنبه آماده شویم. وقتی ما از موضوع جلسه پرسیدیم، معلوم شد که هیچ برنامه و هدف مشخصی از سوی برگزار کنندگان در کار نیست؛ بنابراین برداشت ما این بود که گویی هدف اصلی یک اقدام نمایشی است.

 

به روال جلسات دیگری که به این شیوه برگزار می‌شود، آقای رییس جمهور اول به سخنانی گوش می‌دهند و بعد خودشان مطالبی را مطرح می‌کنند. اگر قرار بر این باشد که آقای رییس جمهور در حیطه‌ای که هیچ نوع صلاحیت تخصصی ندارند، از کسانی که از این صلاحیت برخوردارند و بتوانند استفاده کنند؛ لازم است که اول آقای رییس جمهور نظرات خود را ارائه کنند تا در شرایطی که هدف و برنامه مشخصی وجود ندارد، حداقل فرصت به صاحبان تخصص داده شود که برداشت‌های آقای رییس جمهور را مورد ارزیابی کارشناسی قرار دهند.

 

چون چنین چیزی در دستور کار ریاست محترم جمهور و طراحان برنامه دیدار‌ها وجود نیست، عملا این یک نابرابری ناعادلانه‌ای به وجود می‌آورد که در آن اهل نظر و صاحبان تخصص دیگر امکان واکنش به صحبت‌های رییس جمهور را ندارند و بخش اصلی آن چیزی که در رسانه‌ها منتشر می‌شود همان صحبت‌های آقای رییس جمهور است و به هیچ وجه مورد ارزیابی صاحبان صلاحیت و تخصصی قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین ما به این اعتبار و به اعتبار این که هیچ برنامه و هدف مشخصی برای آن جلسه اعلام نمی‌شد، احساس کردیم که قرار است صرفا از حضور اقتصاددان بهره برداری تبلیغاتی شود.

 

برای آنکه چنین شائبه‌ای شکل نگیرد به برگزارکنندگان پیشنهاد کردیم که یکی از آن دو نامه اقتصاددانان به عنوان موضوع جلسه در نظر گرفته شود. آقای رییس جمهور در سخنرانی روز شنبه خود در دانشگاه تهران، گفته بودند که قادر نیستند از نامه‌های اقتصاددانان استفاده کنند. ما فکر می‌کردیم اینکه قادر نباشند چیز شگفت انگیزی نیست، چون ایشان اساسا صلاحیت تخصصی در این زمینه ندارند. ایشان می‌توانند سوالات و ابهامات خود را مطرح کنند و پاسخ‌های درخور نیز دریافت کنند.

 

بر این اساس پیشنهاد ما این بود که در درجه اول برای اینکه یک برنامه مشخص در آن جلسه وجود داشته باشد، مبنای بحث درباره یک یا هر دو نامه اقتصاددانان باشد و به طربق اولیٰ کسانی هم که در این جلسه شرکت می‌کنند امضا کنندگان آن نامه‌ها باشند. چون هیچ کدام از این دو تا پیشنهاد مورد توافق دعوت کنندگان قرار نگرفت، ما فکر می‌کردیم که برخورد گزینشی با امضاکنندگان نامه آثار سو تفاهم برانگیزی را در بین امضاکنندگان پدید می‌آورد و از طرفی دیگر جلسه پیشنهادی و کیفیتی که آنان مطرح می‌کردند، عملا در حد یک کار نمایشی و تبلیغاتی باقی می‌ماند و نمی‌توانست هیچ دست آوردی داشته باشد. گفتیم اگر شروط ما پذیرفته نشود، شرکت نمی‌کنیم و نکردیم. آنچه که عملا اتفاق افتاد هم تحلیل ما را تایید کرد. اقتصاددانان از طیف‌های متنوع فکری حرف‌های متفاوت و متناقضی با یکدیگر زدند که یک فرد فاقد صلاحیت تخصصی و در یک مقام اجرایی بسیار حساس را بیشتر می‌توانست گیج کند. طبیعی است که هیچ دست‌آوردی برای ایشان نداشته باشد.

 

براساس رویه پیش‌بینی شده ما رئیس جمهور آخر صحبت کردند و فرصت ارزیابی آن ادعا‌های ایشان پدیدار نشد و عملا این جلسه به یک امر تشریفاتی، نمایشی و تبلیغاتی و در واقع فرصتی برای رییس جمهور و نه برای اقتصاددان تبدیل شد.

فردا نیوز

گروه ویژه اقدام مالی تا فوریه ۲۰۱۹ به ایران مهلت داد

گروه ویژه اقدام مالی ( FATF ) ضمن ابراز تاسف از باقی ماندن اغلب برنامه‌های عملیاتی ، به ایران چهار ماه دیگر (تا فوریه ۲۰۱۹) برای تکمیل اصلاحات مهلت داد.   به گزارش رویترز، گروه ویژه اقدام مالی در آخرین نشست خود در روز جمعه اعلام کرد که ایران تا ماه فوریه مهلت دارد تا ... گروه ویژه اقدام مالی تا فوریه ۲۰۱۹ به ایران مهلت داد

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, خبر

چین همچنان بزرگترین طلبکار آمریکا باقی ماند

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد با وجود اینکه بدهی آمریکا به چین تا پایان ماه آوریل (۱۰ اردیبهشت) به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است اما پکن همچنان بزرگترین بستانکار آمریکا است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا

رسانه اسرائیلی؛ توافق محرمانه پوتین، روحانی و اردوغان برای دور‌ زدن تحریم‌های نفتی آمریکا

به گزارش «اسپوتنیک»، در آستانه موج جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران در ماه نوامبر، یک رسانه اسرائیلی مدعی شده توافق محرمانه‌ای میان مسکو و تهران در این رابطه منعقد شده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, ترکیه, جهان, خبر, روسیه