آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هسته‌ای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر می‌رسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هسته‌‌ای ... آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جین‌پینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بین‌المللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشه‌های مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکای لاتین, اروپا, برزیل, چین, خبر, زنان, شرق آسیا, صلح, مشارکت راهبردی

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

فایننشال تایمز: آمریکا نظاره گر برتری چین در حوزه فناوری است

روزنامه فایننشال تایمز نوشت که واشنگتن نمی تواند از پیشروی چین به سوی برتری جهانی در حوزه فناوری جلوگیری کند و پیشینه این ابرقدرت آسیایی نشانگر توانایی آن برای مدرن سازی و سازگاری با شرایط است.

 

جیمز کینگ نویسنده این مقاله افزود: هر چند برنامه موسوم به ‘ساخت چین ۲۰۲۵’، خواستار به دست آوردن رهبری جهانی این کشور در بخش های گوناگون فناوری تا سال ۲۰۲۵ شده است، اما پیشرفت آن تا میزان قابل ملاحظه ای به فناوری ها و مالکیت معنوی بیگانه بستگی دارد.به همین علت واکنش چین به جنگ بازرگانی با آمریکا به دقت برنامه ریزی شده و به شرکت های چینی دستور داده شده است که با کاهش وابستگی زنجیره تولید خود به فناوری و مالکیت معنوی ایالات متحده، هر جا که ممکن است آن را با گزینه هایی از اروپا، ژاپن، کره، تایوان و کشورهای دیگر جایگزین کنند.

 

به گفته یک مقام ارشد کمیسیون نظارت و مدیریت دارایی های دولتی چین که شرکتی دولتی با درآمد ترکیبی حدود چهار تریلیون دلار در سال گذشته (۲۰۱۷) است، ایالات متحده اساسا شریک اقتصادی غیرقابل اعتمادی است.

 

نویسنده مقاله فایننشال تایمزبا طرح این پرسش که آیا چین واقعا می تواند بدون آمریکا به حیات خود ادامه دهد؟، ادامه داد: هر چند پاسخ بازارهای مالی به این پرسش منفی است، اما چین در درازمدت احتمالا می تواند از دو طریق بر رقیبش پیروز شود: نخست ریسک پذیرکردن زنجیره تولید با کاهش وابستگی به واردات از ایالات متحده به رغم مشکلات در حوزه های اصلی مانند نیمه هادی ها و دوم دستیابی به هدف برتری جهانی تا سال ۲۰۲۵ در بخش های فناوری مانند هوش مصنوعی، مخابرات نسل پنجم، اینترنت اشیا، خودروهای خودراننده و فناوری باتری.

 

فایننشال تایمز نوشت:نکته ای که می تواند به نفع چین باشد این است که امکان دارد فعالیت های مربوط به ریسک پذیری تنها در مورد واردات از ایالات متحده اعمال و اجرا شود و نه قطعات ساخت شرکت های این کشور در چین که عامل مهم و قابل توجهی است، زیرا ارزش تولیداتی که شرکت های آمریکایی سال گذشته در چین ساخته و فروخته اند، حدود ۲۵۰ میلیارد دلار بوده که تقریبا دو برابر ارزش کالاهای وارداتی این کشور آمریکا در همان دوره است.

 

عامل دیگر در دسترس بودن آسان جایگزین هایی برای کالاهای فناورانه آمریکاست. بر اساس بررسی های شرک اوراق بهادار هایتونگ چین، کالاهای ساخت اتحادیه اروپا، ژاپن، کره جنوبی و تایوان در هشت حوزه از ۱۱ بخش فناوری، کالاهای ساخت ایالات متحده را تحت الشعاع قرار می دهند و این کشور تنها در بخش های نیمه هادی ها، تجهیزات نیمه هادی و هوافضا، برتری آشکاری دارد.

 

بنابراین صنعت نیمه هادی سپر ضربه گیر رقابت فناورانه ایالات متحده و چین به شمار می رود. آسیب پذیری چین در ماه آوریل(فروردین ) هنگامی آشکار شد که ایالات متحده شرکت مخابراتی زد تی ایی چین را به مدت هفت سال از خرید نیمه هادی و دیگر فناوری های آمریکایی ممنوع کرد که آن را به زانو درآورد. هر چند واشنگتن بعدا مهلتی برای این شرکت درنظر گرفت.

 

شمار اندکی تنها ۱۰ سال پیش تصور می کردند که چین در بخش گوشی های هوشمند به برتری جهانی دست یابد، اما شرکت هایی مانند هوآوی، اوپو ویوو در سال گذشته با پیشی گرفتن از اپل آمریکا و سامسونگ کره، ۴۳درصد فروش گوشی های هوشمند جهان را در اختیار گرفتند.

 

مقاله نویس فایننشال تایمزنوشت که آشکار است هرچند مخالفت ایالات متحده، صعود چین را از نردبان فناوری آهسته تر و و دشوارتر می سازد، اما این کشور به مسیر خود ادامه خواهد داد.

ایرنا

ابراز تاسف سئول از لغو سفر پامپئو به کره شمالی

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بیانیه وزارت خارجه کره‌جنوبی ساعاتی پس از آن منتشر شد که رئیس‌جمهوری آمریکا سفر مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا به کره‌شمالی را بابت آنچه فقدان پیشرفت در مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای دانست، به تعویق انداخت. رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین گفت مذاکرات هسته‌ای با کره‌شمالی با عدم حمایت از جانب چین به مانع ... ابراز تاسف سئول از لغو سفر پامپئو به کره شمالی

ادامه

امریکا, جهان, خبر, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

روسیه همکاری نظامی خود با سوریه و الجزایر را افزایش می‌دهد

شرکت تسلیحات سازی دولتی روسیه(Rostec) اعلام کرد که این کشور همکاری نظامی خود با سوریه و الجزایر را افزایش خواهد داد.

ادامه

الجزایر, امریکای لاتین, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, سوریه, شرق آسیا, شمال افریقا, هندوستان, ویتنام