رسانههای پاکستان به نقل از منابع رسمی اعلام کردند: «عمران خان» نخستوزیر این کشور برای انجام دومین سفر رسمی خود به جمهوری اسلامی ایران، روز شنبه «۱۹ مهر» عازم تهران میشود.
اعتمادآنلاین| تنها یک روز پس از تایید برنامه سفرهای آتی «عمرانخان» به تهران و ریاض از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، منابع رسمی گفتند: نخستوزیر پاکستان با هدف پیشبرد ابتکار میانجیگری در منطقه فردا به ایران سفر میکند.
روزنامه پاکستانی «داون» به نقل از منابع آگاه (بدون ذکر نام) گزارش داد: عمرانخان شامگاه «شنبه» وارد تهران خواهد شد و روز یکشنبه دیدار رسمی با دکتر حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی ایران برگزار میشود؛ سپس او تهران را به مقصد ریاض ترک خواهد کرد؛ جایی که عمرانخان قرار است گفتوگوهایی با حاکمان سعودی داشته باشد.
منابع خبری پاکستان گفتند: عمرانخان ماه گذشته پیش از سفر به نیویورک جهت شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، به ریاض رفت. در جریان چهارمین سفر نخستوزیر پاکستان به عربستان، محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی از طرف پاکستانی درخواست کرد تا برای تنشزدایی با ایران نقشآفرینی کند.
روز گذشته نیز منابع آگاه در وزارت امورخارجه پاکستان به رسانهها گفتند: هدف از سفر عمرانخان به ایران و عربستان برای هموار شدن مسیر بهبود روابط میان دو کشور و جلوگیری از تشدید تنشها در منطقه است.
اعلام آمادگی تهران برای مذاکره با ریاض
وزیر امور خارجه ایران از آمادگی این کشور برای مذاکره با عربستان سعودی خبر داد
به گزارش اسپوتنیک، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در گفتگویی اختصاصی با شبکه تی آر تی اعلام کرد: ” ما همیشه آماده مذاکره با عربستان سعودی درباره تمامی مسائل بودهایم. عربستان همسایه ماست و قرار است تا ابد در کنار یکدیگر بمانیم. ما چارهای جز گفتوگو با یکدیگر نداریم. ما میتوانیم مستقیم یا از طریق میانجی با عربستان مذاکره کنیم. ما هرگز میانجیگری را رد نمیکنیم.”
وی تاکید کرد: ” ایران هیمشه آماده مذاکره مستقیم با عربستان سعودی بوده است. رئیسجمهور حسن روحانی در نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل با مطرح کردن ابتکار ائتلاف امید این مسئله را نشان داد و از همه کشورهای منطقه خواست تا به این طرح بپیوندند. امیدواریم که این طرح ادامه یابد و با همسایگانمان بر سر این مسئله گفتوگو کنیم.”
خاطر نشان می شود که در ۱۴ سپتامبر تأسیسات نفتی عربستان سعودی مورد حمله قرار گرفتند. پس از این حادثه، بزرگترین صادرکننده نفت دنیا بیش از نیمی از تولید خود را کاهش داد. شورشیان حوثی یمن، که علیه آنها ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی در حال جنگ هستند، مسئولیت این حملات را برعهده گرفتند. با این حال ایالات متحده اعلام کرد که هیچ مدرکی مبنی بر اینکه حملات از یمن انجام شده باشد وجود ندارد و ایران را در این مورد متهم کرد. ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی نیز معتقد است که تهران در این حملات شرکت داشته است. ایران اما همه این ادعاها را تکذیب می کند.