«قیس سعید» با کسب ۹۰.۶۹% درصد آراء برای بار دوم پیروز انتخابات ریاستجمهوری تونس شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، قیس سعید، برای بار دوم رئیس جمهور منتخب تونس شد. کمیسیون ملی انتخابات تونس اعلام کرد «قیس سعید» با کسب ۹۰.۶۹% درصد آرا برای بار دوم پیروز انتخابات ریاستجمهوری این کشور شده ... پیروزی قاطع «قیس سعید» در انتخابات ریاست جمهوری تونس
سازمان ملل: اوضاع در لیبی به شدت وخیم است
یک مقام ارشد سازمان ملل در لیبی به شورای امنیت گفت که وضعیت اخیر در این کشور، تلاشها برای یک راه حل سیاسی از طریق مذاکره را پیچیده کرده است. استفانی کوری گفت: طی دو ماه گذشته، وضعیت لیبی به سرعت از نظر ثبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی بدتر شده است. اقدامات یکجانبه بازیگران سیاسی، ... سازمان ملل: اوضاع در لیبی به شدت وخیم است
تحلیلگران عرب: باید ۳۵ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه برچیده شود
تحلیلگران عرب با اشاره به استقرار ۳۵ پایگاه آمریکا در منطقه و حمایت همه جانبه آنها از نسل کشی اسرائیل در نوار غزه تاکید کرد که باید این پایگاهها به شکل مسالمت آمیز یا مسلحانه برچیده شوند و اگر ملت های منطقه اراده کنند، این کار شدنی است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «محمود القیعی» ... تحلیلگران عرب: باید ۳۵ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه برچیده شود
مصر و روسیه در مدیترانه رزمایش مشترک برگزار میکنند
بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه نیروهای دریایی این کشور و مصر به اجرای رزمایش مشترکی در دریای مدیترانه خواهند پرداخت. به گزارش ایسنا، وزارت دفاع روسیه امروز (شنبه) اعلام کرد ۲ رزمناو متعلق به ناوگان پاسیفیک نیروی دریایی روسیه در رزمایش مشترک دریایی با نیروی دریایی مصر در دریای مدیترانه شرکت خواهند کرد. در ... مصر و روسیه در مدیترانه رزمایش مشترک برگزار میکنند
براساس نتایج یک بررسی بینالمللی، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول است
براساس نتایج منتشر شده از شاخص ادراک دموکراسی (DPI)، جایگاه آمریکا بهویژه بهدلیل حمایت بیدریغ از جنگ اسرائیل در غزه روبه افول است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه پولیتیکو، آمارهای جدید نشان میدهد که اقبال عمومی در سطح جهان نسبت به آمریکا رو به کاهش است و این امر به ویژه در پی ... براساس نتایج یک بررسی بینالمللی، جایگاه جهانی آمریکا رو به افول است
عضو رهبری حزب کمونیست سودان: هیچ امکانی برای گفتوگوی واقعی با رژیم نظامی وجود ندارد
تحولهای سیاسی سودان همچنان در کانون توجه نیروهای مترقی است. اخیراً دکتر صدقی عوض کبلو، عضو کمیته مرکزی حزب کمونیست سودان و کارشناس اقتصادی، گفتوگویی با رادیو دبنقا در سودان داشت و دربارهٔ انقلاب سودان، فروپاشی اقتصادی، و ناممکن بودن یافتن راهحلی پایدار در تعامل با عاملان کودتای نظامی در آن کشور صحبت کرد.
رادیو دبنقا وی را چنین معرفی میکند: دکتر صدقی کبلو که شخصیتی دانشگاهی و مخالف حکومت سودان است، از بلند کردن صدای انتقاد هراسی ندارد، و سرکوب و اذیت و آزار حاکمان برایش امر تازهای نیست. او در ژانویه ۲۰۱۸، پیش از تظاهرات اعتراض به سیاستهای اقتصادی فاجعهبار رژیم سابق در خارطوم دستگیر شد و ماهها بدون اتهام در حبس بود.
در این گفتوگو، رفیق کبلو اشاره کرد که سودان در صد روز پس از کودتای نظامی ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱ (۳ آبان ۱۴۰۰) شاهد فروپاشی اوضاع اقتصادی و وخامت بیسابقهٔ وضعیت زندگی بوده است. به گفتهٔ او، مهمترین و اثرگذارترین پیامدهای اقتصادی کودتا، افزایش قیمت برق و نان بوده است. رفیق کبلو نیز مانند دکتر حسن بشیر، استاد اقتصاد، منتقد بودجهٔ جدید سودان است. به نظر او، بودجهٔ سال ۲۰۲۲ آن کشور بر پایهٔ افزایش هزینههای خدمات دولتی (که مردم باید پرداخت کنند) و مالیات تنظیم شده است و با وجود این، هنوز هم در مجموع ۱۰ درصد کسری برای تأمین هزینههای همگانی و دولتی دارد.
رفیق کبلو در ادامه به افزایش چشمگیر نرخ تبدیل دلار اشاره کرد. امروزه در سودان، نرخ برابری هر دلار آمریکا، ۵۲۰ پوند سودان است، و پیشبینی میشود که به ۶۰۰ پوند هم برسد. پس از آزادسازی نرخ تبدیل ارز خارجی و دیگر اصلاحات اقتصادی در سال گذشته (۲۰۲۱)، پوند سودان دورهای از ثبات را گذراند که البته شش ماه بیشتر طول نکشید، و کودتا شد.
عضو رهبری حزب کمونیست سودان انتظار دارد که مقامهای کشور تصمیم بگیرند مالیاتهای ویژه بر کالاهای ضروری و نهادههای تولیدی را لغو کنند، زیرا که این مالیاتها دوباره به افزایش چشمگیر تورّم منجر خواهد شد که تا پیش از آن، کمی کاهش یافته بود.
کمکهای خارجی و مناسبات بینالمللی
رفیق کبلو در گفتوگوی رادیویی خود در مورد تأثیر کودتا بر کمکهای خارجی و روابط بینالمللی سودان گفت که کودتا به تعلیق کمکهای آمریکا، بانک جهانی، بانک توسعهٔ آفریقا، و صندوق بینالمللی پول منجر شد که میزان آن بیشتر از ۴ میلیارد دلار تخمین زده میشد.
وی توضیح داد که بخشی از این کمکها برای تعمیر و بهسازی زیرساختهای تولید و توزیع برق، کمک به بودجهٔ کشور، و رفع کسری تراز تجاری ضروری بود. کودتای اکتبر سال گذشته همچنین منجر به تعلیق روند بخشودگی و بازپرداخت بدهیهای خارجی سودان شد که مردم سودان بهای سنگینی برای آن پرداخت کردند. او ابراز نگرانی کرد که سودان دوباره دچار انزوای بینالمللی و منطقهیی شود.
رفیق کبلو همچنین خطاب به جامعهٔ بینالمللی و منطقهیی تأکید کرد که ”آنچه در سودان در حال رخ دادن است، بحران نیست، بلکه انقلاب است»، و اینکه انقلاب به میانجیگری یا راهحلهای نیمهکاره نیاز ندارد. چنین مذاکراتی فقط انفجار انقلاب را به تأخیر میاندازد.
هیچ امکانی برای گفتوگوی واقعی با رژیم نظامی وجود ندارد
رفیق کبلو در پاسخ به پرسشی در مورد بهترین راه رو به جلو تأکید کرد که هیچ امکان واقعی برای حلوفصل بحرانهای اقتصادی و سیاسی سودان بدون برکنار کردن رژیم کودتای نظامی و استقرار حکومت مدنی دموکراتیک در آن کشور نمیبیند. به اعتقاد وی، دولت دموکراتیک باید سیاستهای اقتصادی نوینی تدوین کند و مذاکره با جامعهٔ بینالمللی دربارهٔ شرایط بهتر همکاری را از سر گیرد.
وی بر غیرممکن بودن گفتوگو با مقامهای فعلی حکومت تأکید کرد و از نیروهای انقلابی خواست با هم متحد شوند و رژیم حاکم را برکنار کنند تا راه برای دورهٔ انتقالی جدید و برقراری دموکراسی واقعی در سودان هموار شود.
او در مورد تأثیر کودتا بر آزادیها یادآوری کرد که از زمان وقوع کودتا، دستکم ۸۰ تظاهرکننده کشته، بیش از ۲۰۰۰ نفر زخمی، عدهٔ زیادی از معترضان، روزنامهنگاران، وکلا، و دیگر فعالان دستگیر شدهاند، و آزادیهای رسانهیی محدود شده است.
وی در ادامه توضیح داد که مقامهای نظامی حاکم، افراد زیادی از “موج دوم” جنبش اسلامی و برخی از وابستگان به رژیم سابق عمر البشیر دیکتاتور را در تمام نهادهای خدماتی، بانکها، و نهادهای قضایی (دوباره) به کار گماردهاند، چیزی که رفیق کبلو آن را ”توانمندسازی مجدد “چنین افرادی توصیف کرد. (توانمندسازی یا به عربی “تمکین”، اصطلاحی است که در رژیم البشیر (۱۳۶۸ تا ۱۳۹۸) به کار برده میشد. زیر این عنوان، به وابستگان رژیم امتیازهای گستردهای داده و از آنها حمایت میشد؛ از جمله گماردن آنها به مقامهای دولتی، کمک به آنها در راهاندازی شرکتهای گوناگون، و معافیتهای مالیاتی برای آنها.)
موضوعهای مربوط به توافق صلح
وی در ادامه به موضوع توافقنامهٔ صلح “جوبا” پرداخت و اجرای آن را در حال حاضر روندی دشوار توصیف کرد. اشارهٔ او به توافقنامهٔ صلح سودان است که یک سال و نیم پس از سرنگونی دولت البشیر، در شهریور ۱۳۹۹ در شهر جوبا در سودان جنوبی، با هدف تأمین و حفظ صلح و ثبات، بین همهٔ نیروهای سیاسی امضا شد.
او همچنین به تداوم حمله به غیرنظامیان، و کندی روند تأمین امنیت مردم و حفاظت از آنها اشاره کرد و گفت که بدون توافق و همکاری جنبش آزادیبخش سودان در دارفور به رهبری عبدالوحید النور و جنبش آزادیبخش خلق سودان-شمال (SPLM-N) در کوههای نوبه به رهبری عبدالعزیز الحلو نمیتوان به صلح جامع دست یافت.
«نامۀ مردم»
در تظاهرات میلیونی سراسری سودان یک کشته و ۹۲ تن زخمی شدند
در حالیکه تظاهرات روز یکشنبه در خارطوم پایتخت سودان یک کشته و ۹۲ زخمی بر جای گذاشته است که حال بسیاری از آنها وخیم است، گروههای مخالف حاکمیت نظامیان خواستار حضور میلیونی مردم در سراسر این کشور و اعلام مخالفت با محدودیت ها شدند.
تحرکات جدید رئیسجمهور تونس برای ریشهکن کردن فساد/ ابراز نگرانی پاریس از تصمیمات سعید
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، به دنبال تصمیم قیس سعید، رئیس جمهور تونس در انحلال شورای عالی قضایی این کشور، نگرانی خود را در این رابطه اعلام کرد.
تلاش آمریکا برای سنگاندازی در مسیر روابط چین و قاره سیاه
دولت ایالات متحده در راستای تلاش برای جلوگیری از گسترش نفوذ چین در مناطق مختلف دنیا سرمایه گذاری بسیاری کرده است. روز جمعه تاکید کرد که منابع امنیتی و دیپلماتیک خود در منطقه ایندوپاسیفیک گسترش خواهد داد تا در برابر آنچه خود تلاش چین برای گسترش نفوذ خود در نیمی از دنیا و تبدیل شدن ... تلاش آمریکا برای سنگاندازی در مسیر روابط چین و قاره سیاه
رئیسجمهور تونس دستور ایجاد شورای قضایی موقت داد
رئیس جمهور تونس فرمان ایجاد یک شورای عالی موقت قضایی به جای شورای فعلی را صادر کرد.