به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، در چارچوب مراسم «روزجهانی اقدام برای عدالت اقلیمی» دهها هزار نفر و به گفته سازماندهندگان این تظاهرات، ۵۰ هزار نفر در خیابانهای مرکز گلاسکو تظاهرات کردند و خواستار اقدامات بیشتر و قاطع تر دولتها در مقابل گرمایش جهانی شدند.
یکی از معترضان به ال پائیس گفت «نمایندگان دولتها اینجا هستند و ما باید آنها را تحت فشار قرار دهیم تا بفهمند که این یکی از آخرین فرصتها برای تغییر و اجتناب از این بحران است که ما داریم».
شهرهای سیدنی و ملبورن در استرالیا نیز شاهد برگزاری اعتراضاتی بودند. معترضان، گفت وگوها در نشست گلاسگو را «مایه شرمساری» و «کمدی» خواندند و موضع دولت خود که مدافع صنعت معدن کشور است را «شرم مطلق» توصیف کردند.
در لندن، هزاران معترض از جمله اتحادیههای کارگری، گروههای حقوق پناهندگان، دانشجویان و فعالان محیط زیست از بانک مرکزی انگلیس به سمت میدان ترافالگار راهپیمایی کردند.
دیگر شهرهای بریتانیا از جمله منچستر، لیورپول و بریستول هم شاهد برگزاری تجمع های اعتراضآمیز بودهاند.
در بروکسل، پایتخت بلژیک، ۲۳۸ جوان معترض به دلیل بستن خیابان و ایجاد ترافیک در مرکز خیابان لوی دستگیر شدند. معترضان این «نافرمانی مدنی غیر خشونتآمیز» خود را ابراز «خشم جنبش پس از سالها اعتراض» عنوان کردند.
سئول، پایتخت کره جنوبی هم شاهد حضور معترضانی در خیابانها بوده که خواهان اقداماتی فوری در جهت انجام تعهدات دولتها برای کاهش گازهای گلخانهای شدهاند. در تایوان، فیلیپین هم اعتراضاتی برگزار شد.
تظاهراتی هم در ترکیه، آلمان، سوئد، نروژ، فرانسه، آلمان، پرتغال و هلند برگزار شد.
یکی از فعالان محیط زیست برزیلی در انتقاد از آتشسوزیهای گسترده ای که این کشور در سال ۲۰۲۰ متحمل شد گفت «ما باید به آنچه در برزیل در حال وقوع است اعتراض کنیم. این بسیار مهم است که گروههای مختلف جامعه مدنی به رغم دیدگاههای متفاوت در مبارزه با تغییرات آبوهوایی متحد شوند».
این معترض برزیلی در انتقاد از دولت ژائیر بولسونارو رئیسجمهوری این کشور گفت: علاوه بر آمازون، سرزمینهای وسیع تری در برزیل وجود دارند که باید در برابر سیاستهای بولسونارو محافظت شوند.
تظاهرات در گوشه و کنار جهان در حالی برگزار شد که مقامات ارشد کشورها در کنار کارشناسان زیست محیطی از دوشنبه گذشته در شهر گلاسکو گردهم آمدهاند تا در چارچوب بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی (کاپ ۲۶) درباره ادامه حیات پیمان اقلیمی پاریس که در آن کشورها متعهد به کاهش دمای هوا شدهاند، بحث و تبادل نظر کنند.
توافق آب و هوایی پاریس که با نام «پیمان پاریس» نیز شناخته میشود، ذیل چارچوب پیماننامه سازمان ملل متحد در تغییر اقلیم (UNFCCC) در رابطه با کاستن انتشار گازهای گلخانهای است که از سوی نمایندگان ۱۹۷ کشور در کنفرانس تغییر اقلیم ۲۰۱۵ سازمان ملل متحد در پاریس مذاکره و ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵ با اجماع تصویب شد.