بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
طرح ساماندهی و تامین امنیت شغلی در بایگانی مجلس
رامین اناری گفت: انتظار داریم لااقل کلیات طرح این طرف سال تصویب شود و در نهایت، جزئیات طرح را به بعد سال موکول کنند؛ انقلابیگری یعنی بریدن دستهای واسطه که سالهاست به نیروی انسانی ظلم میکنند.
رامین اناری نماینده کارگران قراردادی و شرکتی سراسر کشور در ارتباط با معطلی بسیار در تصویب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت به خبرنگار ایلنا میگوید: کارگران مدت زیادی است که در انتظار آمدن طرح ساماندهی به صحن علنی مجلس هستند؛ کمیسیون اجتماعی مجلس، کارگران را امیدوار کرد و حالا مدام میپرسند «پس تکلیف جمعآوری ۵۰ امضا و آمدن طرح به صحن مجلس چه شد؟»
به گفته وی، الان مطالبه اصلی، تاکید نمایندگان کمیسیون اجتماعی به هیات رئیسه مجلس برای آمدن طرح ساماندهی به صحن قبل از پایان سال است؛ نباید بگذارند طرح به آن طرف سال کشیده شود.
اناری میگوید: به ما گفته بودند وقتی لایحه بودجه در حال بررسی است، هیچ لایحه دیگری در صحن مجلس بررسی نمیشود؛ اما الان به چشم میبینیم که لوایح و طرحهای متعددی در صحن بررسی میشود اما طرح ساماندهی را در کشوهای مجلس، بایگانی کردهاند؛ کارگران و کارمندان سراسر کشور، منتظر تصویب این طرح هستند و آیا در این برهه زمانی، هیچ طرحی از طرح ساماندهی مهمتر هست؟
اناری با بیان اینکه ما تا امروز در مسیر قانون مطالبهگری کردهایم و به نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس چشم دوختهایم، میگوید: مدام به ما میگویند قاطبهی نمایندگان با طرح ساماندهی موافقند اما موافق بودن به تنهایی کافی نیست؛ طرح باید قبل از پایان سال به صحن علنی مجلس بیاید؛ این یک خواستهی ملی و سراسری است و محدود به قشر خاصی نیست.
«انتظار داریم لااقل کلیات طرح این طرف سال تصویب شود و در نهایت، جزئیات طرح را به بعد سال موکول کنند؛ انقلابیگری یعنی بریدن دستهای واسطه که سالهاست به نیروی انسانی ظلم میکنند.»
او در ادامه میگوید: از زمان در دستور کار قرار گرفتن طرح ساماندهی، تبلیغات شرکتهای پیمانکاری برای جذب نیرو چند برابر شده و میخواهند به ما بفهمانند که قدرت زیادی دارند؛ از سوی دیگر، مدیران سازمان امور استخدامی مدام تبلیغ میکند که «ما فقط عدالت در پرداخت را میخواهیم»؛ عدالت در پرداخت یعنی باقی ماندن دستهای واسطه بر سر سفره نیروی انسانی. سازمان امور استخدامی میگوید پیمانکاران باقی بمانند و فقط نظارت افزایش یابد؛ این در حالیست که ما کارگران و کارمندان یعنی میلیونها نفر در سراسر کشور، فقط طرح ساماندهی را میخواهیم؛ طرح ساماندهی یعنی رفع برده داری نوین، یعنی تامین امنیت شغلی و آینده روشن برای میلیونها نفر و یعنی بریده شدن دستهای واسطه و بازگرداندن میلیاردها تومان به بیت المال.
اناری تاکید میکند: هیچ طرح یا لایحهای نمیتواند جایگزین طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت شود؛ تنها راه حل نیز تصویب این طرح قبل از پایان سال است.
هپکو، نمونهای که نباید فراموش کرد
کارگران هپکو در تجمعهای اعتراضی و اعتصابهای سالهای اخیرشان به سرشت واقعی رژیم در نقض آشکار حقوق کارگران و منافع ملی جهت پیشبرد سیاست تعدیل ساختاری و بیپایه بودن وعدههای کارگزاران حکومت جمهوری اسلامی بهخوبی پی بردهاند.
اضافه کار به قیمتِ از دست دادنِ جان
سه ماهِ متوالی و سه حادثهای که در آن، خستگیِ کارگران، از مهمترین عللِ بروز حادثه عنوان شده است. نقشِ خستگیِ جسمیِ کارگران را نباید در بروز حوادث کار نادیده گرفت. اضافه کاری چه از سرِ اجبارِ کافرما باشد و چه جبرِ زندگی برای برآمدنِ از پسِ هزینهها، در هر حالِ ضربهی سنگینی به جان ... اضافه کار به قیمتِ از دست دادنِ جان
دهقانکیا؛ باید در این سال ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برای تامین اجتماعی در نظر گیرند
رئیس کانون بازنشستگان کارگری شهرستان تهران با اشاره به اعلام خبر ارسال لایحه جدیدی همسانسازی حقوق بازنشستگان، گفت: «بر اساس اعلام رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، بودجه مورد نیاز برای تکمیل متناسبسازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است در حالی که کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ تنها ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت ... دهقانکیا؛ باید در این سال ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برای تامین اجتماعی در نظر گیرند
جمعیت انبوهی ازبازنشستگان زیر خط فقر نگران از لایحه جدید همسانسازی
بازنشستگان نسبت به چیدمان لایحه جدید همسانسازی ابراز نگرانی کردند.