
رئیسجمهوری کلمبیا در جریان سفر رسمی خود به چین در مقام رئیس موقت اتحادیه «سلاک»، با دفاع از حق آمریکای لاتین برای افتتاح مسیرهای تجاری به طور «آزادانه» و مستقل تاکید کرد این منطقه میتواند به «قلب جهان» تبدیل شود.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، «گوستاوو پترو» رئیسجمهوری کلمبیا و رئیس موقت «جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» (سلاک) با اشاره به نقش مهم کشورش در منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی و روابط تجاری با سایر کشورها تاکید کرد که آمریکای لاتین میتواند به قلب جهان تبدیل شود.
وی با بیان اینکه کلمبیا و آمریکای لاتین، «آزاد، حاکم و مستقل» هستند، از عزم دولت برای پیوستن به ابتکار راهبردی چین موسوم به «یک پهنه- یک راه» خبر داد.
در همین راستا، پترو تاکید کرد که «روابطی که [کلمبیا] با هر مردمی در جهان برقرار میکند باید بر اساس شرایط آزادی و برابری باشد».
رئیسجمهوری کلمبیا خاطرنشان کرد که پس از نشست سلاک-چین، نشست سلاک- اروپا برگزار خواهد شد. وی همچنین اعلام کرد که از دولت آمریکا درخواست کرده است تا نشستی میان این اتحادیه و آمریکا برگزار شود.
پترو در پاسخ به کسانی که قصد دارند سفر وی به این کشور آسیایی را «اهریمنی جلوه دهند» گفت: آنها فکر میکنند کلمبیا فقط باید به یک سو نگاه کند.
اظهارنظر رئیسجمهوری کلمبیا به منتقدان و تحلیلگرانی اشاره دارد که نسبت به پیوستن این کشور آمریکای جنوبی به طرح یک پهنه- یک راه چین و تاثیر بالقوه این اقدام بر روابط تجاری با آمریکا ابراز نگرانی کردهاند.
وی با اشاره به توافق آمریکا و چین مبنی بر کاهش تعرفهها افزود: ایالات متحده نشان داده است که میتواند با جهان تعامل داشته باشد. من به آنها به خاطر توافق با چین تبریک میگویم و به همین دلیل است که کلمبیا نیز باید با جهان و بنابراین با چین تعامل داشته باشد.
کاخ سفید دیروز دوشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که چین و آمریکا بر سر کاهش تعرفههای متقابل بر محصولات یکدیگر توافق کردهاند. در این چارچوب، واشنگتن تعرفهها را بر محصولات چینی از ۱۴۵ درصد به ۳۰ درصد کاهش میدهد، در حالی که پکن آنها را از ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش میدهد.
نشست سران چین-سلاک امروز سه شنبه در حالی برگزار میشود که واشنگتن به فشارهای خود بر منطقه ادامه میدهد.
آمریکای لاتین و کارائیب به عنوان منطقهای در حال ظهور است که بزرگترین منافع دو قدرت بزرگ، ایالات متحده و چین را گرد هم میآورد.
تمایل به نفوذ در منطقه آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب در سطوح مختلف تجاری، زیرساختها، فناوری و موارد دیگر را میتوان وجه مشترک در جنگ تجاری دو قدرت آمریکا و چین دانست.
در سه ماهه گذشته، کشورهای منطقه با تنشها و حتی تهدیدها از سوی همسایه شمالی خود مواجه بودهاند که مصمم به تضعیف نفوذ چین در این بخش از نیمکره است؛ منطقهای که برای مسیرهای تجاری آسیا-اقیانوسیه حیاتی است.
چین دومین شریک تجاری بزرگ در کل منطقه و بزرگترین شریک تجاری برای کشورهایی مانند برزیل، شیلی، پرو و اروگوئه است. چین همچنین با پنج کشور شیلی، پرو، کاستاریکا، اکوادور و نیکاراگوئه قراردادهای تجارت آزاد دوجانبه امضا کرده است.
حجم تجارت بین دو طرف در سال گذشته میلادی (۲۰۲۴) به رکورد ۵۱۸ میلیارد و ۴۶۷ میلیون دلار رسید که دو برابر بیشتر از یک دهه پیش بود؛ زمانی که اولین اجلاس سران چین- سلاک برگزار شد.