طرح آمریکای لاتین برای تبدیل شدن به «قلب جهان»

رئیس‌جمهوری کلمبیا در جریان سفر رسمی خود به چین در مقام رئیس موقت اتحادیه «سلاک»، با دفاع از حق آمریکای لاتین برای افتتاح مسیرهای تجاری به طور «آزادانه» و مستقل تاکید کرد این منطقه می‌تواند به «قلب جهان» تبدیل شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا و رئیس موقت «جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» (سلاک) با اشاره به نقش مهم کشورش در منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی و روابط تجاری با سایر کشورها تاکید کرد که آمریکای لاتین می‌تواند به قلب جهان تبدیل شود.

وی با بیان اینکه کلمبیا و آمریکای لاتین، «آزاد، حاکم و مستقل» هستند، از عزم دولت برای پیوستن به ابتکار راهبردی چین موسوم به «یک پهنه- یک راه» خبر داد.

در همین راستا، پترو تاکید کرد که «روابطی که [کلمبیا] با هر مردمی در جهان برقرار می‌کند باید بر اساس شرایط آزادی و برابری باشد».

رئیس‌جمهوری کلمبیا خاطرنشان کرد که پس از نشست سلاک-چین، نشست سلاک- اروپا برگزار خواهد شد. وی همچنین اعلام کرد که از دولت آمریکا درخواست کرده است تا نشستی میان این اتحادیه و آمریکا برگزار شود.

پترو در پاسخ به کسانی که قصد دارند سفر وی به این کشور آسیایی را «اهریمنی جلوه دهند» گفت: آنها فکر می‌کنند کلمبیا فقط باید به یک سو نگاه کند.

اظهارنظر رئیس‌جمهوری کلمبیا به منتقدان و تحلیلگرانی اشاره دارد که نسبت به پیوستن این کشور آمریکای جنوبی به طرح یک پهنه- یک راه چین و تاثیر بالقوه این اقدام بر روابط تجاری با آمریکا ابراز نگرانی کرده‌اند.

وی با اشاره به توافق آمریکا و چین مبنی بر کاهش تعرفه‌ها افزود: ایالات متحده نشان داده است که می‌تواند با جهان تعامل داشته باشد. من به آنها به خاطر توافق با چین تبریک می‌گویم و به همین دلیل است که کلمبیا نیز باید با جهان و بنابراین با چین تعامل داشته باشد.

کاخ سفید دیروز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که چین و آمریکا بر سر کاهش تعرفه‌های متقابل بر محصولات یکدیگر توافق کرده‌اند. در این چارچوب، واشنگتن تعرفه‌ها را بر محصولات چینی از ۱۴۵ درصد به ۳۰ درصد کاهش می‌دهد، در حالی که پکن آنها را از ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش می‌دهد.

نشست سران چین-سلاک امروز سه شنبه در حالی برگزار می‌شود که واشنگتن به فشارهای خود بر منطقه ادامه می‌دهد.

آمریکای لاتین و کارائیب به عنوان منطقه‌ای در حال ظهور است که بزرگترین منافع دو قدرت بزرگ، ایالات متحده و چین را گرد هم می‌آورد.

تمایل به نفوذ در منطقه آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب در سطوح مختلف تجاری، زیرساخت‌ها، فناوری و موارد دیگر را می‌توان وجه مشترک در جنگ تجاری دو قدرت آمریکا و چین دانست.

در سه ماهه گذشته، کشورهای منطقه با تنش‌ها و حتی تهدیدها از سوی همسایه شمالی خود مواجه بوده‌اند که مصمم به تضعیف نفوذ چین در این بخش از نیمکره است؛ منطقه‌ای که برای مسیرهای تجاری آسیا-اقیانوسیه حیاتی است.

چین دومین شریک تجاری بزرگ در کل منطقه و بزرگترین شریک تجاری برای کشورهایی مانند برزیل، شیلی، پرو و ‌اروگوئه است. چین همچنین با پنج کشور شیلی، پرو، کاستاریکا، اکوادور و نیکاراگوئه قراردادهای تجارت آزاد دوجانبه امضا کرده است.

حجم تجارت بین دو طرف در سال گذشته میلادی (۲۰۲۴) به رکورد ۵۱۸ میلیارد و ۴۶۷ میلیون دلار رسید که دو برابر بیشتر از یک دهه پیش بود؛ زمانی که اولین اجلاس سران چین- سلاک برگزار شد.

بیانیه مشترک مذاکرات اقتصادی و تجاری چین و آمریکا در ژنو

دولت جمهوری خلق چین و دولت ایالات متحده آمریکا، اهمیت روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه برای هر دو کشور و اقتصاد جهانی و اهمیت روابط اقتصادی و تجاری پایدار، بلندمدت و همراه با سود متقابل برای دو کشور را درک می‌کنند و با توجه به گفتگوهای اخیر بین دو طرف بر این باورند که ادامه ... بیانیه مشترک مذاکرات اقتصادی و تجاری چین و آمریکا در ژنو

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, بیانیه, جنگ تجاری, جهان, چین, شرق آسیا

مذاکره کننده ارشد چین: توافق مهمی میان چین و آمریکا حاصل شد

هه لی‌فِنگ، معاون نخست وزیر و مذاکره کننده ارشد چین در مذاکرات اقتصادی و تجاری چین و ایالات متحده در روزهای شنبه و یک شنبه با اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری و مذاکره کننده ارشد ایالات متحده و جیمیسون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده در ژنو سوئیس، مذاکرات مقامات عالی‌رتبه اقتصادی و تجاری چین و آمریکا ... مذاکره کننده ارشد چین: توافق مهمی میان چین و آمریکا حاصل شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, انگلیس, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, سوِئیس, شرق آسیا

نیویورک‌تایمز: اروپا نمی‌تواند جایگزین کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین شود

نیویورک تایمز نوشت حامیان اروپایی اوکراین فاقد ظرفیت تولیدی لازم برای جایگزینی تسلیحات آمریکایی کی‌یف هستند. اصرار ترامپ مبنی بر اینکه ایالات متحده کمتر برای تأمین امنیت اروپا تلاش کند، به این معنی است که متحدان، که برای مسلح کردن خود تقلا می‌کنند، کمتر می‌توانند به اوکراین کمک کنند. به گزارش ایسنا، از زمانی که ... نیویورک‌تایمز: اروپا نمی‌تواند جایگزین کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین شود

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, نروژ

پوتین: روسیه و ویتنام همکاری‌های دفاعی و امنیتی‌شان را تقویت می‌کنند

رئیس جمهور روسیه پس از مذاکره با دبیرکل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام گفت: مسکو و هانوی همکاری‌های دفاعی و امنیتی ‌شان را تقویت می‌کنند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانووستی، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه امروز شنبه در پایان مذاکرات با دبیرکل کمیته مرکزی حزب کمونیست ویتنام گفت: مسکو و ویتنام ... پوتین: روسیه و ویتنام همکاری‌های دفاعی و امنیتی‌شان را تقویت می‌کنند

ادامه

آسیای جنوب شرقی, اقتصادی, جهان, حزب کمونیست, خبر, روسیه, شرق اروپا, ویتنام