صدر اعظم اتریش در گفت وگو با روزنامه واشنگتن پست تصریح کرد، این کشور با آمریکا بر سر بسیاری از موضوعات از جمله خط لوله گاز ‘نورد استریم ۲’ و تغییرات آب وهوایی رویکردی متفاوت دارد.
به گزارش واشنگتن پست، ‘سباستین کورتز’ صدر اعظم اتریش در جریان سفر به آمریکا روز چهارشنبه گذشته در کاخ سفید با ‘دونالد ترامپ’ رئیس جمهوری آمریکا دیدار کرد.
برخی صاحبنظران سیاسی اروپایی کورتس ۳۲ ساله را ‘چهره دوستانه پوپولیسم’ میدانند در حالیکه ‘ریچارد گرنل’ سفیر آمریکا در برلین او را یک ‘ستاره راک’ در میان محافظه کارهای اروپا توصیف کرده است.
اما برخی از ائتلاف او با حزب طرفدار روسیه ‘آزادی’ نگران هستند. کورتس همچنین اشتراکاتی با ترامپ دارد: او با هشدار درباره خطرات مهاجرت به قدرت رسید.
صدر اعظم اتریش پس از دیدار با ترامپ در گفت وگو با واشنگتن پست درباره این دیدار گفت: رویکردهای متفاوتی درمورد بسیاری از موضوعات داریم اما موضوع بحث در این دیدار رابطه تجاری بین آمریکا و اتحادیه اروپا بود. اتریش کشوری متکی به صادرات است. آمریکا دومین شریک تجاری بزرگ ما است و امیدوارم بتوانیم به قراردادی بین اتحادیه اروپا و آمریکا برای تضمین رشد اقتصادی آمریکا و اروپا برسیم. وضعیت نامشخص یا تحولات منفی مانند یک جنگ تجاری برای هر دو طرف بد خواهد بود.
کورتس در پاسخ به این سئوال که آیا ترامپ اتحادیه اروپا را یک رقیب میداند، افزود: او بطور قطع در برخی زمینهها چنین نظری دارد. اما به گمان من، تجارت آزاد و عادلانه به نفع هر دو طرف است؛ بسیاری از شرکتهای اروپایی و اتریشی در آمریکا سرمایه گذاری میکنند و شغل ایجاد میکنند.
صدر اعظم اتریش درباره اینکه در چه زمینههایی نگرش متفاوتی نسبت به ترامپ دارد، گفت: موضوعاتی مانند تغییرات آب و هوایی وجود دارد. فکر میکنیم که باید اقداماتی در این خصوص انجام دهیم زیرا باید از محیط زیست محافظت کنیم.
وی خاطرنشان کرد که موضوع خط لوله گاز ‘نورد استریم ۲’ که قرار است از مسیر زیر دریا و با دور زدن اوکراین گاز روسیه را به آلمان و اروپا منتقل کند از دیگر موضوعاتی است که اتریش دیدگاه متفاوتی از آمریکا دارد.
کورتس در عین حال تاکید کرد: همچنین زمینههایی وجود دارد که به اعتقاد ما آمریکا بسیار خوب کار کرده است. ما از اقدامات آمریکا در کره قدردانی میکنیم. خلع سلاح شبه جزیره کره به نفع همه ما است.
صدر اعظم اتریش در پاسخ به سئوالی درمورد ائتلاف حزب راست میانه ‘مردم’ اتریش با حزب دست راستی ‘آزادی’ که برخی از آن به عنوان راست افراطی یاد میکنند و آن را حزبی طرفدار روسیه با دیدگاههای یهودی ستیزی قلمداد میکنند، گفت: در نظام سیاسی اتریش برای تشکیل دولت باید اکثریت پارلمانی را داشت و لازم است که با احزاب دیگر ائتلاف کنیم و چون سوسیال دمکرات ها قصد حضور در دولت را نداشتند چارهای جز ائتلاف با حزب آزادی نداشتیم.
وی در مورد اعطای وزارت دفاع به حزب آزادی گفت: شما دیدگاهی آمریکایی دارید؛ در اتریش وزیر دفاع مسئولیت ورزش را هم دارد ما مانند آمریکا یک ابرقدرت نیستیم ما یک کشور کوچک و بی طرف هستیم. سایر وزارتخانه ها مانند وزارت دارایی که شما ذکر نکردید بسیار مهمتر هستند.
صدر اعظم اتریش در پاسخ به سئوالی درباره مواضع دولت اتریش درباره اسرائیل گفت: موضع ما درباره اسرائیل بسیار روشن است و شریک ائتلافی ما نیز از این موضوع حمایت میکند. ما بسیار طرفدار اسرائیل هستیم و همچنین تلاش میکنیم در اتحادیه اروپا با یهودی ستیزی مبارزه کنیم.
کورتس در خصوص موضوع مهاجرت و آیا اینکه موضع ‘آنگلا مرکل’ صدر اعظم آلمان برای گشودن مرزهای آلمان در سال ۲۰۱۵ را اشتباه میداند، افزود: موضع من همیشه روشن بوده است. با مهاجرت مخالف نیستیم بلکه میخواهیم روی مهاجرت کنترل داشته باشیم. میخواهیم تصمیم بگیریم که چه کسی مجاز است وارد اتریش شود نباید اجازه دهیم که قاچاقچیان انسان در این زمینه تصمیم بگیرند. به همین علت زمانی که در سال ۲۰۱۵ بسیاری از سران کشورها – نه تنها مرکل – طرفدار گشودن مرزها بودند من از این سیاست انتقاد کردم و گفتم که این مشکل را بزرگتر می کند و بدتر اینکه افراد بسیاری در مسیر مدیترانه جان خود را از دست میدهند.
وی درمورد مذاکرات آلمان با ترکیه نیز گفت: البته این مساله هم کمک کرد اما کل رویکرد در اتحادیه اروپا تغییر کرد. اکنون رویکرد ما این است که در کشورهای مبداء باید اقدامات بیشتری انجام دهیم. هدف این است که مردم به سمت اروپا به راه نیافتند.
صدر اعظم اتریش در پاسخ به این سئوال که آیا بخش هایی از آفریقا بر اثر تغییرات آب و هوایی غیر قابل سکونت نخواهد شد و این موجب ادامه روند مهاجرت به اروپا نمیشود، گفت: باید با تغییرات آب و هوایی مبارزه کنیم. پاسخ نمیتواند این باشد که تغییرات آب و هوایی را قبول کنیم و سپس هر کسی را که میخواهد یا مجبور میشود که کشور خود را ترک کنید تحویل بگیریم. اکنون بیش از یک میلیارد نفر در آفریقا زندگی میکنند که این جمعیت تا پایان قرن به چهار میلیارد نفر میرسد. فکر نمیکنم که این ایده قابل قبول باشد که بیشتر این افراد به اروپا بیایند و زندگی خود را اینجا آغاز کنند. باید شرایط بهتر زندگی برای مردم در آنجا ایجاد کنیم.
کورتس درمورد اینکه آیا ترامپ او را در خصوص جنگ تجاری و تعرفهها قانع کرده است، گفت: چیزی که برای من قانع کننده بود این بود که این فرصت را داشتیم که موضع خود را توضیح دهیم.
وی درمورد برگزیت و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نیز تصریح کرد: کسی نمیداند چه روی خواهد داد. امیدواریم که بتوانیم از برگزیت بدون توافق جلوگیری کنیم زیرا وقوع این امر به معنی هرج و مرج برای پادشاهی متحد بریتانیا خواهد بود و به اقتصاد بریتانیا و اتحادیه اروپا لطمه خواهد زد.
ایرنا