نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

هموطنان عزیز با سلام ما خانواده‌ها و بازماندگان زندانیان سیاسی عقیدتی جانباخته در دهه ۶۰، به‌ویژه قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، هستیم. یازده ماه است که در گورستان خاوران را به روی ما بسته‌اند. ما بارها با مراجعه و نوشتن نامه به مسئولان، مراکز و نهادهای گوناگون جمهوری اسلامی ایران، خواهان بازگشایی در گورستان ... نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

ادامه

ایران, حقوق بشر, نامه

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

شی جین پینگ؛ از کار در مزرعه تا رهبری چین

رئیس‌جمهور چین برای ورود به حزب کمونیست و به‌دست‌گرفتن رهبری چین، دوران پرفرازونشیبی را طی کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری مهر، کنگره ملی حزب کمونیست چین امروز یکشنبه ریاست‌جمهوری و دبیر کلی «شیء جین پینگ» را برای بار سوم و به مدت ۵ سال دیگر تمدید کرد.

 

بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین از ۲۴ مهرماه در پکن آغاز شد و روز شنبه مراسم اختتامیه آن برگزار شد. این همایش هر پنج سال یک بار برگزار می‌شود و یکی از مهم‌ترین تصمیماتی که در جریان برگزاری آن اتخاذ می‌شود، انتخاب دبیرکل جدید حزب کمونیست چین به عنوان حزب حاکم این کشور است.

 

«شیء جین پینگ»، در سال ۱۹۵۳ در شهر پکن به دنیا آمد. پدر او «شیء ژونگ شأن»، یکی انقلابیون و از بنیانگذاران حزب کمونیست است. شیء ژونگ شأن از قهرمانان انقلاب و نسل اول رهبران چین کمونیست بود که «مائو تسه تونگ» ۳ بار او را از مقام‌های خود برکنار کرد.

 

پدر شی چین پینگ هم مانند بسیاری دیگر از روشنفکران جوان آن دوران برای «درک بهتر شرایط زیست زندگی» به نواحی روستایی فرستاده شده و کودکی و نوجوانی شیء جین پینگ در روستایی سپری شد.

شیء جین پینگ همانند بسیاری از نوجوانان دوره خود که خانواده‌های آنها از مخالفان دولت بودند در زمین‌های کشت غلات کار می‌کرد.

 

وی در سال ۱۹۹۲ و در گفت‌وگو با واشنگتن پست درباره این شرایط می‌گوید «تآثیری که کارکردن و کشاورزی بر شما می‌گذارد مهم است چون اگر نخواهید واقعیت‌های جامعه چین را بفهمید و بپذیرید مجبور خواهید شد که آن را ببینند و بفهمید. این باعث می‌شود که سریع‌تر به بلوغ برسید.»

 

آلفرد چان، زندگی‌نامه نویس رهبر چین می‌گوید شرایط سخت زندگی به او یاد داد که «مثل کوه سرسخت» باشد. شیء مدتی برای کار در روستاها شب‌ها در انبار می‌خوابید. این انبار امروز به یکی از «جاذبه های توریستی چین» تبدیل شده است. همزمان تصویری از شیء درهمین انبار نصب شده که نشان می‌دهد رهبر چین پس از کار طاقت فرسا، مشغول به مطالعه کتاب می‌شد.

 

حزب کمونیست چین به علت سابقه اعتراضی پدر شیء جین پینگ، بارها درخواست او برای عضویت در حزب را رد کرد که سرانجام با عضویت او موافقت شد و در سال ۱۹۷۴ ریاست واحد حزب روستایی را به عهده گرفت.

 

شیء جین پینگ، به صورت پله‌پله پیشرفت سیاسی و اداری در حزب کمونیست چین را طی کرد. ۲۵ سال بعد در سلل ۱۹۹۹ فرماندار استان فوجیان شد و ۵ سال بعد، دبیر حزب کمونیست در این استان و سرانجام از سال ۲۰۰۷ وارد کادر اصلی حزب کمونیست چین شد.

 

شیء جین پینگ در سال ۲۰۱۲ به عنوان دبیر کل حزب کمونیست چین و رئیس‌جمهور این کشور انتخاب شد و ۵ سال بعد نیز ریاست‌جمهوری و دبیر کلی او تمدید و امروز حزب کمونیست چین نیز برای ۵ سال دیگر ریاست‌جمهوری و دبیر کلی او را برای ۵ سال دیگر تمدید کرد.

 

سیاست‌ها و راهبردهای شیء جین پینگ از سال ۲۰۱۲ سبب شده تا چین به یکی از مهمترین قدرت‌های برتر جهان و به رقیب اصلی آمریکا تبدیل شود.

سالروز پیروزی خلق چین علیه تجاوزگری ژاپن؛ پاسداشت حقایق بزرگی که تاریخ فاش ساخت

سوم سپتامبر روز پیروزی خلق چین در جنگ مقامت علیه تجاوزگری ژاپن است. در جنگ سختِ مقاومت علیه تجاوزگری ژاپن، تمام پسران و دختران چینی برای نجات کشورشان، برای رستاخیز ملت و بخاطر عدالت بشر مبارزه کردند و پیروزی عظیم عدالت بر اهریمن، نور بر تاریکی و پیشرفت بر ارتجاع را جشن گرفتند.

ادامه

اروپا, اسیا, اقیانوسیه, تاریخ, جهان, چین, حقوق بشر, ژاپن, شرق آسیا, صلح, فاشیسم, یادنامه

از وداع «سایه» با ارغوان تا بدرقه زیر آسمان تهران + فیلم

مراسم تشییع پیکر هوشنگ ابتهاج در مقابل تالار وحدت در تهران در حالی برگزار شد که پیکر این شاعر معاصر به زادگاهش رشت منتقل شد تا فردا ۵ شهریور ماه در خاک گیلان آرام بگیرد.

ادامه

اجتماعی, ایران, خبر, فیلم, گزارش, یادنامه

چرا «هوشنگ ابتهاج» کنار درخت ارغوان به خاک سپرده نمی‌شود؟

معاون میراث فرهنگی از درخواست‌هایی برای خاکسپاری امیرهوشنگ ابتهاج «سایه» در کنار درخت ارغوان در خانه محل زندگی‌اش در تهران خبر داد و محدودیت و تصریح قانون را مانع به خاک سپردن او، در این خانه (که ثبت ملی شده ) دانست.

ادامه

اجتماعی, المان, ایران, جهان, گزارش, یادنامه