رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
«شی جینپینگ»؛ هیچ کس نمیتواند از پیشرفت و رفاه این ملت جلوگیری کند
دولت چین هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق را با برگزاری رژهای عظیم در میدان «تیانآنمن» و رونمایی از یک موشک جدید دوربرد جشن گرفت.
همزمان با بالا گرفتن تنشها میان واشنگتن و پکن، امروز میدان «تیانآنمن» در هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین میزبان رژه عظیم ارتش این کشور بود.
در ابتدای این رژه، «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین به سخنرانی پرداخت و گفت «هیچ نیرویی» نمیتواند ملت چین را به لرزه درآورد و از پیشرفت این کشور ممانعت کند.
وی گفت: «هیچ نیرویی نمیتواند بنیانهای این ملت را به لرزه درآورد. هیچکس نمیتواند از پیشرفت و رفاه این ملت جلوگیری کند.»
رئیسجمهور چین که به سبک «مائو تسهتونگ» بنیانگذار جمهوری خلق چین لباس پوشیده بود، گفت پکن به دنبال رشد مسالمتآمیز است و با هیچ کشوری سر جنگ ندارد، با این وجود نیروهای مسلح چین «قاطعانه از حاکمیت و استقلال این کشور حراست خواهند کرد.»
پس از سخنرانی شی، وی از ۱۵۰۰۰ نیروی نظامی مستقر در میدان تیانآنمن سان دید و سپس ستونی از جنگافزارهای سنگین ارتش چین از برابر او عبور کرد.
به نوشته روزنامه «واشنگتنپست»، این بزرگترین رژهای است که تاکنون در تاریخ چین برگزار شده است و بسیاری از تجهیزات حاضر در آن برای اولین بار به صورت عمومی به نمایش درآمدهاند.
انواع موشکهای دوربرد دارای توان حمل کلاهک اتمی، پهپادهای عظیمالجثه «DR-8» و «شمشیر تیز»، یگانهای زرهی و انواع تانکهای ارتش چین در این رژه حضور داشتند.
به گفته ژنرال «کای ژیجون» معاون دفتر رژه نظامی ارتش چین، در این رزمایش ۱۶۰ هواپیمای نظامی هم مشارکت کردهاند.
اما مهمترین جزء رژه امروز، رونمایی از چند موشک دوربرد بود. موشک اتمی «دیاف-۴۱» که موشکی سه مرحلهای با سوخت جامد و برد بیش از ۱۲۰۰۰ کیلومتر از جمله این موشکها بود. این موشک قادر است هر نقطهای در خاک آمریکا را هدف قرار دهد.
موشک فرافوقصوت «DF-17» که در حقیقت یک سرنده دوربرد با قابلیت حمل کلاهک اتمی است هم برای اولین بار در این رژه در معرض دید عموم قرار گرفت. سرعت بسیار بالا و قابلیت مانور این موشک، موجب شده تا این نسل تازه از موشکها بتوانند تقریبا به سادگی از سد سپرهای دفاع موشکی آمریکا عبور کنند. این موشک در سال ۲۰۱۷ برای اولین بار با موفقیت آزمایش شد و ظاهرا اکنون به تولید انبوه رسیده و در اختیار نیروهای نظامی چین قرار گرفته است. این در حالی است که موشکها سرنده روسیه و آمریکا هنوز در مرحله آزمایش قرار دارد.
میزان تجهیزات موجود در رژه امروز به حدی بود که تنها مراسم عبور آنها از برابر جایگاه بیش از دو ساعت طول کشید.
امروز نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر از مردم چین هم برای تماشای این رژه در میدان تیانآنمن حضور داشتند.
این رژه در حالی برگزار شد که از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، میزان تنشها میان واشنگتن و پکن به میزان بیسابقهای بالا رفته است. در سال ۲۰۱۷، برای اولین بار در راهبرد امنیت ملی آمریکا از چین در کنار روسیه به عنوان یک رقیب و تهدید یاد و تأکید شده است که باید از قدرتگیری پکن جلوگیری کرد. این دیدگاه در رویکردهای ضدچینی واشنگتن در موضوعاتی مانند تجارت بینالملل، مناقشات هنگکنگ و تایوان، بحث آزادی تردد در دریای چین جنوبی و فناوری اینترنت نسل پنجم (۵G) هم مشهود است.
چین تأکید کرده است که هرچند تمایلی به درگیری نظامی ندارد، اما از منافع خود در برابر تهدیدات احتمالی دفاع میکند. پکن در سالهای اخیر با تجدید نظر در راهبرد نظامی خود، رویکرد موسوم به «دفاع فعال» را در دستور کار قرار داده و به سمت افزایش قابل توجه توان نظامی حرکت کرده است.
اول اکتبر (۹ مهر) سالگرد پیروزی انقلاب تحت رهبری «مائو تسهتونگ» در چین است و هر سال به عنوان روز ملی این کشور جشن گرفته میشود. از آن زمان، جمهوری کمونیستی چین در این کشور حاکم شده است.
آسوشیتدپرس؛ “موشک هستهای جدید” چین رونمایی میشود
طبق اعلام وزارت دفاع چین، در مراسم هفتادمین سالگرد پیروزی حزب کمونیست این کشور، “بسیاری از ادوات نظامی جدید برای نخستین بار در معرض دید عموم” قرار میگیرند.
تسلط چین بر بازار خودروهای الکتریکی جهان
آمار ارائه شده حاکی از آن است که در حال حاضر، چین بر بازار فروش وسایل نقلیه الکتریکی کاملا حاکم است.
اخبار ضد و نقیض در مورد حذف چین از بورس والاستریت
پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر تصمیم دولت آمریکا برای حذف چین از بورس والاستریت، یک مقام وزارت خزانهداری ایالات متحده روز یکشنبه اعلام کرد که در حال حاضر برنامهای برای توقف فعالیت شرکتهای چینی در این بورس در دستور کار نیست.
سند سیاست خارجی چین: هرگز به دنبال هژمونی نخواهیم بود
سند سیاست خارجی چین که با عنوان «چین و جهان در عصر جدید» منتشر شده، تأکید دارد که بر خلاف تبلیغات صورتگرفته در رسانههای غربی، پکن به دنبال هژمونی و استیلا بر جهان نیست.