کارشناس فرانسوی معتقد است که عمیق تر شدن شکاف طبقاتی و زیان طبقه متوسط دلیل اصلی شکل گیری تظاهرات و اعتراض های جاری در فرانسه بوده و دولت پاریس هیچ چاره ای ندارد جز اینکه برای این مشکل تا دیر نشده پاسخی ارائه دهد.
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ امروز افزود: با وجود عقب نشینی دولت فرانسه از تصمیم خود درباره افزایش مالیات سوخت، تظاهرات و اعتراض ها در این کشور هچنان ادامه دارد.
دولت فرانسه برای یافتن مخاطبی قابل اعتماد از بین معترضان با مشکل مواجه شده است.
‘ویرژینی ارز’ کارشناس مسائل سیاسی در این باره گفت که علت اصلی اعتراض های فرانسه، عمیق تر شدن شکاف طبقاتی میان مردم است. البته باید گفت که معترضان به سیاست های اقتصادی دولت دو دسته هستند، گروهی می خواهند خرابکاری کنند و گروهی دیگر که خواهان نشان دادن خشم خود هستند. بی شک برخی از معترضان با خرابکاری هایی که در هفته گذشته شاهد آن بودیم، موافق نیستند. باید دید که آیا فرانسوی ها از این جنبش حمایت می کنند یا خیر؟ بر اساس آخرین نظرسنجی ها، ۸۰درصد از مردم فرانسه از این جنبش حمایت کردند و این حمایت روز به روز در حال افزایش است.
وی ادامه داد: مردم فرانسه، از بازیگران سینما گرفته تا شخصیت های مطرح از جمله فرانسوا اولاند رئیس جمهوری پیشین از معترضان حمایت کردند. اولاند به دیدار معترضان رفت و از آنها خواست به اعتراض خود ادامه دهند. البته این حرکت خوشایند مکرون نبود و علت این ناراحتی را می توان حدس زد. باید دید که آیا ممکن است نظر فرانسوی ها در مورد معترضان تغییر کند یا خیر. چنین تغییری به قطع یقین خواسته دولت است. دولت پاریس می خواهد هیچ کس از این جنبش که به تندروی و خشونت دچار شده حمایت نکند. تظاهرکنندگان بدون حمایت مردم قطعا نخواهند توانست مدت زیادی به اعتراض های خود ادامه دهند.
این کارشناس سیاسی به طرح شعارهایی تند همچون کناره گیری امانوئل مکرون از مقام ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: استعفای مکرون، انحلال سنا و مجلس ملی از خواسته هایی بود که تظاهرکنندگان در شعارهای خود مطرح کردند.
این کارشناس فرانسوی ادامه داد: مساله اینجاست که هیچ کس، نه معترضان و نه اعضای دولت بر اوضاع مسلط نیستند. دولت بر اوضاع مسلط نیست چون در بین معترضان مخاطبی ندارد. چنین اتفاقی بی سابقه است. در اعتراض های سندیکایی همواره نماینده و میانجی حضور داشته اند. اما اکنون هیچ نماینده و میانجی نیست و همه چیز مبهم است. دولت هم در چنین شرایطی تصمیم گرفته عقب نشینی نکند و منتظر بماند.
به عقیده ارز، اما آن چه وجود دارد این است که شکاف طبقاتی در فرانسه نیز مثل هر کجای دیگر به شدت افزایش یافته است. مخالفان این شکاف طبقاتی در فرانسه اعتراض خود را بیان کرده اند. طبقه متوسط فرانسه موقعیت خود را از دست داده و این طور احساس می شود که این قشر از جامعه اصلی ترین بازندگان هستند. در چنین شرایطی دولت می بایست برای این مشکل پاسخی ارائه کند.