شورای آتلانتیک: ایالات متحده مهمترین مانع در تقویت نظامی اتحادیه اروپا بوده است

اندیشکده «شورای آتلانتیک» در تحلیلی ایالات متحده را یکی از موانع مهم در استقلال نظامی اتحادیه اروپا خواند و از واشنگتن خواست تا به بروکسل در تقویت بنیه نظامی بومی و راهبرد صنعت دفاعی خود کمک کند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این اتاق فکر آمریکایی در چارچوب بررسی برنامه سیاست مشترک ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای سال ۲۰۲۵ و فراتر از آن، به موضوع گسترش همکاری دفاعی دو طرف پرداخت و نوشت: واشنگتن به جای تقابل با تلاش‌های دفاعی اروپا که در گذشته انجام می‌داد، باید به طور کامل گام‌هایی را که اتحادیه اروپا در زمینه استراتژی صنعت دفاعی اروپا برمی دارد، بپذیرد و ساختارهای تازه ای را برای همکاری دفاعی ایالات متحده با اتحادیه اروپا ایجاد کند.

طبق این گزارش، ایالات متحده برای چند دهه، نبود قابلیت‌های دفاعی در اتحادیه اروپا را مورد انتقاد قرار می‌داد و همیشه عنوان می‌کرد که نمی‌تواند بیشتر از این بار دفاع از قاره اروپا را تحمل کند. واقعیت اما اندکی پیچیده تر است زیرا ایالات متحده سال‌ها نقش فعالی را در عقب نگاه داشتن توانایی‌های دفاعی اتحادیه اروپا ایفا کرد. برای نمونه رهبران فرانسه و بریتانیا در سال ۱۹۹۸ بیانیه «سنت مالو» را امضا و اعلام کردند که اتحادیه اروپا باید ظرفیت اقدام مستقل با پشتیبانی یک ارتش معتبر را داشته باشد. حال آنکه اندکی بعد «مادلین آلبرایت» وزیر امور خارجه وقت ایالات متحده به بهانه موازی کاری با ناتو با این طرح مخالفت کرد.

این گزارش با اشاره به ضرورت های استراتژیک این موضوع آورده است: این استدلال امروزه، روابط امنیتی آمریکا و اروپا را تضعیف می‌کند. شرکای فراآتلانتیکی، خود را در موقعیتی منحصر به فرد و خطرناک می‌بینند: جنگ به اروپا بازگشته است و اروپایی‌ها متاسفانه هنوز برای مقابله با چالش حفاظت از قاره بدون وابستگی شدید به ایالات متحده آمادگی ندارند… اروپا بدون ایالات متحده به عنوان پشتوانه اصلی، قادر به دفاع از خود نیست.

نویسنده این گزارش تحلیلی اعتقاد دارد که اتحادیه اروپا باید شتاب دو سال گذشته خود برای کاهش اتکای امنیتی به ایالات متحده را ادامه دهد و واشنگتن نیز از صمیم قلب از این تلاش ها حمایت به عمل بیاورد. اتحادیه اروپا باید ظرفیت صنعتی خود را ایجاد و صنعت دفاعی‌اش را شکوفا کند تا سرانجام به یک بازیگر و متحد مستقل و خودکفاتر تبدیل شود. ایالات متحده حدود ۶۳ درصد از قابلیت های دفاعی اتحادیه اروپا را ارائه می‌دهد که اگر «راهبرد صنعت دفاعی اروپا» (EDIS) به درستی انجام شود، این میزان وابستگی کاهش می‌یابد.

شورای آتلانتیک در بخش توصیه‌های سیاستی بیان می‌دارد که ایالات متحده باید با تغییر آرام در رویکرد خود در قبال تلاش‌های دفاعی اتحادیه اروپا، به حمایت کامل از راهبرد دفاعی آن بپردازد. … ایالات متحده باید در حوزه سیاسی و از جمله روی صنعت دفاعی خود کار کند تا با توجه به توانایی هر کشور اروپایی به آنها در دستیابی به قابلیت‌های پیشرفته یا ظرفیت‌های سطح پایین‌تر یاری برساند.

در بخش پایانی گزارش آمده است: طبق بررسی‌ها، مسائلی همچون کمبود بودجه، چالش‌های بوروکراتیک، جنگ قدرت بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، و بحث در مورد محل تامین خریدهای دفاعی،،، موانع برای انسجام بیشتر اروپا هستند. چالش دیگر، مقابله با تمایل دیرینه به «فقط آمریکایی بخر» است زیرا آسان‌تر و در دسترس‌تر است.

در طرف ایالات متحده، گذر از میدان پرچالش سیاسی با پیمانکاران بزرگ دفاعی اهمیت دارد زیرا آنها نگران از دست دادن سهم خود در بازار هستند، و همچنین اعضای کنگره که در این قراردادها منافع شخصی دارند. در پایان، فائق شدن بر این تفکر ریشه دار که موضوع فوق را حساس تعریف کرده، مهم است.

رهبر کره‌شمالی: به یک ابرقدرت هسته‌ای تبدیل می‌شویم

خبرگزاری دولتی کره‌شمالی امروز سه‌شنبه، گزارش داد، رهبر کره‌شمالی گفت کشورش گام‌هایش را برای تبدیل شدن به یک ابرقدرت نظامی با سلاح‌های هسته‌ای تسریع خواهد کرد و در صورت حمله دشمن، استفاده از آنها را رد نمی‌کند. به گزارش ایسنا، «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی برای دومین بار طی یک هفته شخصا از «کیم یوک ... رهبر کره‌شمالی: به یک ابرقدرت هسته‌ای تبدیل می‌شویم

ادامه

آمریکا, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, صلح, کره جنوبی, کره شمالی, همبستگی

پمپئو: ایران می‌تواند اسرائیل را ۲ هزار و ۵۰۰ بار نابود کند

مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در اذعان به قدرت موشکی ایران اعلام کرد که تعداد زیاد موشک های ایران به این معنی است که این کشور می‌تواند ۲ هزار و ۵۰۰ بار اسرائیل را نابود کند. به گزارش دوشنبه شب ایرنا, پمپئو که در دولت دونالد ترامپ رییس جمهور سابق آمریکا فعالیت می‌کرد, در ... پمپئو: ایران می‌تواند اسرائیل را ۲ هزار و ۵۰۰ بار نابود کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, فلسطین

نفوذ هکرهای چینی به سیستم استراق سمع آمریکا

وال استریت ژورنال از نفوذ هکر های چینی به شبکه استراق سمع دولت آمریکا خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، وال استریت ژورنال روز گذشته -شنبه- گزارش داد: «هکرهای چینی به شبکه ارائه‌دهنده پهنای بانک آمریکا و اطلاعات سیستم‌هایی که دولت فدرال برای استراق سمع‌های تایید شده از سوی دادگاه استفاده می‌کرد، ... نفوذ هکرهای چینی به سیستم استراق سمع آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

نیویورک تایمز: در پنتاگون بر سر کمک به اسرائیل اختلاف نظر وجود دارد

به نوشته روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز برخی از مقامات پنتاگون با ارسال کمک به اسرائیل از آن جهت که موجب تشدید تنش‌های منطقه‌ای می‌شود، مخالفند. به گزارش باشگاه خبرنگاران: در حالی که حملات اسرائیل در لبنان شامل تهاجمات زمینی و تشدید حملات هوایی گسترش می‌یابد، مقامات ارشد پنتاگون در حال بحث هستند که آیا افزایش ... نیویورک تایمز: در پنتاگون بر سر کمک به اسرائیل اختلاف نظر وجود دارد

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اوکراین, ایران, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, لبنان, یمن