اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دی‌ماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش می‌دهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاه‌های رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهره‌ای از آلمان جدید استبدادی را به‌نمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جوانان, روسیه, رومانی, سوسیالیسم, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, کمونیسم, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی

ششمین شب اعتراضات خوزستان؛ تیراندازی و شلیک گاز اشک‌آور

ایذه، سوسنگرد، شلنگ آباد، کوت عبدالله و آبادان صحنه تیراندازی و شلیک اشک‌آور بوده‌اند. شاهدان محلی از کشته شدن یک جوان ۱۶ساله در ایذه خبر دادند. وزارت دفاع چاره کار را در اعزام ده تانکر آب‌رسان به منطقه دیده است.

 

به گزارش خبرگزاری آلمان؛ حضور خیابانی مردم خوزستان در اعتراض به بی‌آبی ادامه دارد و با صف آرایی نیروهای امنیتی و تیراندازی به سوی معترضان همراه شده است. ایذه، سوسنگرد، کوت عبدالله، شلنگ آباد، کوی علوی، لشگرآباد در اهواز ، ماهشهر و آبادان کانون‌های اصلی اعتراضات هستند.

 

فیلم‌ها و تصاویر منتشره در شبکه‌های اجتماعی، صحنه‌هایی از مواجهه یگان ویژه با جوانان و معترضان را نشان می‌دهند. بنا بر اعلام شاهدان محلی، یک جوان ۱۶ ساله به نام محمد عبداللهی در ایذه بر اثر اصابت گلوله کشته شد. همین منابع گفته‌اند جوان دیگری به نام محمد منصور کروشات از محله ثوره اهواز نیز که پیش‌تر مجروح شده بود، جان باخته است. در باره کشته شدن یک جوان دیگر در ایذه نیز خبرهایی ضد و نقیض منتشر شده است.

 

در یکی از ویدئوهای انتشار یافته در توییتر، معترضی فریاد می‌کشد: «تظاهرات ما مسالمت آمیزه چرا به ما گلوله می‌زنند؟» در اکثر فیلم‌های منتشره در شبکه‌های اجتماعی شعارهای ضد حکومتی شنیده می‌شود. در ایذه از جمله شعار “بختیاری با عرب، اتحاد اتحاد” به شعار “مرگ بر خامنه‌ای” فرا رویید.

 

شامگاه سه‌شنبه شهر ایذه، کانون تظاهرات بود و نیروهای امنیتی به سوی معترضان گاز اشک‌آور شلیک کردند.

 

اسماعیل بخشی، کارگر نیشکر هفت‌تپه در توییتی نوشت: «این همه نیروی امنیتی و یگان ویژه و مامور سرکوب و ضد شورش سرازیر کردن تو خوزستان، نمی‌دونم فکر «آب» کردن براشون یا میخوان ته مانده سهم آب همین مردم معترض رو بدن به اینا سیراب شن.»

 

ابراهیم الله بخشی، درویش گنابادی و فعال مدنی با انتشار فیلمی در توییتر از اقدام مردم در باز کردن آب از رودخانه/کانال بنی‌صدر در شمال اهواز به طرف زمین‌های کشاوری خبر داد.

 

کنشگران محلی در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌‌اند که شامگاه سه‌شنبه اینترنت در شادگان و سوسنگرد و شوش و شوشتر برای مدتی قطع شد. اخبار مربوط به اعتراضات در شبکه‌های اجتماعی با هشتگ “اناعطشان” همرسانی می‌شود.

 

در این میان سازمان حقوق بشر اهواز، برای حمایت از “تشنگان اهواز” برای تجمع در بروکسل در روز شنبه ۲۴ ژوئیه فراخوان داده است.

 

میثم آل مهدی، کارگر فولاد اهواز نیز در توییتی نوشت: «می‌خواستند ما را تحقیر کنند ولی ما تحقیر شدنی نیستیم.»

 

رسانه‌های رسمی و داخلی ایران در برابر اعتراضات مردم خوزستان یا سکوت کرده‌اند یا آن را به شکلی فیلتر شده، محدود پوشش می‌دهند.

 

خبرگزاری فارس گزارش داده که وزارت دفاع ۱۰ تانکر آب رسان برای کمک به آبرسانی در مناطق کم آب استان در اختیار استانداری قرار داده است. اعلام شده که از عصر چهارشنبه ۳۰ تیر این تانکرها به مناطقی چون اسماعیلیه اعزام خواهند شد.

 

هم‌زمان فرماندار بندر ماهشهر از کشته شدن یک “مامور یگان امداد” در این شهرستان خبر داده و به فارس گفته است: «در پی اغتشاشات در شهرک طالقانی، ماموران یگان امداد از بالای پشت بام‌ها هدف رگبار گلوله اغتشاشگران قرار گرفتند. یک مامور به شهادت رسید و مامور دیگر از ناحیه پا مجروح شد.»

 

چند ویدیوی انتشار یافته از سوسنگرد در فضای مجازی؛

 

جوانان بختیاری در حمایت از مردم خوزستان

 

جنگ تمام عیار در سوسنگرد

استبداد سایبری: ادامهٔ توسل حکومت اسلامی به تجسّس و زندان در هراس از خیزش‌های مردمی

در خبرها و گزارش‌ها بود که طرح ”صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و سامان‌دهی پیام‌رسان‌های‌ اجتماعی “قرار است در دستور کار هفتهٔ پیش مجلس قرار بگیرد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر رسانی, مقاله

چه باید کرد؟ نقش جوانان و دانشجویان در جنبش فرارویِ میهن

در بیست‌ودومین سالگرد جنبش دانشجویی ۱۸ تیر، میهن‌مان دوران بسیار حساسی را می‌گذراند و نشانه‌هایی بسیار روشن از اعتلای جنبش های اجتماعی را شاهدیم.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, دانشجویی, سیاسی, محیط زیست, مقاله

پایان دورۀ «تدبیر و امید» و آغاز دورۀ «رفاقت، همدلی، همراهی، و همکاری»: پوششی برای ادامهٔ استبداد و بی‌عدالتی!

ابراهیم رئیسی قرار است روز پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ پس از برگزاری مراسم تنفیذ حکم رئیس‌جمهورِ منصوب ولی فقیه و اجرای مراسم تحلیف، زمام امور قوۀ مجریه “نظام” را به‌دست گیرد و چنان که رسانه‌ها می‌نویسند، فصلی تازه در ادارهٔ کشور ما آغاز شود!

ادامه

ایران, دیدگاه, سیاسی, کارگری, مقاله

به‌کمک زندانیان سیاسی بشتابیم!

زندان های ایران انباشته است از مبارزان راه آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی. روزی نیست که از دستگیری، آزار و اذیت، اعمال فشار و وخامت حال زندانیان خبری منتشر نشود. ده‌ها ارگان سرکوبگر در سراسر کشور به‌شکار انسان‌های آرمان‌خواه مشغول‌اند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, سیاسی, مقاله