شبکه ای بی سی گزارش داد، استرالیا تا پایان سالجاری میلادی از ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا که در حال گشت زنی در تنگه هرمز است، خارج میشود.
به گزارش ایرنا از شبکه ای بی سی استرالیا، “لیندا رینولدز” وزیر دفاع این کشور جمعه شب در بیانیهای اعلام کرد، این کشور از این پس هر سال ناوگان نیروی دریایی سلطنتی استرالیا را به خاورمیانه اعزام نخواهد کرد.
بر همین اساس، آخرین کشتی نیروی دریایی استرالیا (HMAS Toowoomba) که به خاورمیانه اعزام شده بود، در ماه ژوئن (خرداد آینده) به استرالیا باز خواهد گشت.
تصمیمات جدید استرالیا به معنای پایان حضور ۳۰ ساله این کشور در عملیات دریایی در خاورمیانه برای مقابله با تروریسم و دزدان دریایی به حساب میآید.
وزیر دفاع استرالیا تصریح کرد که اولویتهای دولت تغییر یافته است.
رینولدز افزود: نیروی دفاعی استرالیا حضور دریایی خود را در خاورمیانه کاهش میدهد تا بیشتر در منطقه ما (آسیا اقیانوسیه) مستقر شود.
استرالیا باید نتایج تحقیق از جنایات نظامیانش در افغانستان را منتشر کند

سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر در نامهای از دولت استرالیا درخواست کردند که نتیجه تحقیقات در مورد جنایات و بدرفتاری های سربازان این کشور در افغانستان را منتشر کند.
به گزارش روزنامه گاردین؛ استرالیا روز یکشنبه اعلام کرد که در پی تکرار بدرفتاریهای سربازان استرالیایی مستقر در افغانستان علیه شهروندان آن کشور، چندین نهاد بینالمللی حقوق بشری از جمله ۲۵ سازمان استرالیایی، افغان و بینالمللی با تسلیم نامهای به دولت استرالیا گفتهاند از تحقیقاتی که وزارت دفاع استرالیا در زمینه ادعاهای بدرفتاری نیروهای نظامی استرالیا، از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ در افغانستان انجام دادهاند، باخبرند و لذا خواستار انتشار بخش غیرمحرمانه آن هستند.
چند روز قبل بود که تارنمای شبکه “ای بی سی نیوز” آمریکا به نقل از فرمانده جاش، سرتیم یک بالگرد تیم تفنگداران دریایی این کشور گزارش داده بود که نیروهای ویژه استرالیایی مستقر در افغانستان یکی از ۷ متهم زندانی افغان خود را صرفا چون بالگرد ظرفیت حمل فقط ۶ نفر را داشت، با ضرب گلوله از پای درآوردند.
وی گفت: “برای همه کسانی که در این ماموریت شرکت داشتند، کاملا مشهود بود که آنها یک زندانی را کشته بودند، این تصمیم ناگهانی آنها قوانین جنگی را نقض میکند.”
بر اساس این گزارش، نظامیان استرالیایی در افغانستان بارها مرتکب جنایات جنگی شدند و این بار نیز براساس گزارشی که در رسانههای بین المللی فاش شد به جنایت غیرانسانی دیگری دست زدند و یکی از اسرای دستبسته افغان را به دلیل کمبود جا در بالگرد کشتند.
شبکه ای. بی. سی نیوز با اعلام این خبر افزود: این سرتیم نظامیان آمریکایی گفته است بعد از پایان یک عملیات مشترک و بازداشت ۷ تن از افغان ها که مسئولیت انتقال بازداشتیها را نظامیان استرالیایی بر عهده داشتند، از نیروهای هوایی آمریکا برای انتقالشان کمک خواسته شد، اما خلبان بالگرد گفته بود که جا برای انتقال همه ۷ نفر بازداشتی وجود ندارد.
به گفته این مقام امریکایی، سرباز استرالیایی بعد از شنیدن این مطلب یکی از افغانهای دست بسته را با خود به کناری کشید و سپس صدای گلوله شنیده شد و پس از آن نظامی استرالیایی به خلبان اطلاع داد؛ حالا ۶ نفر هستند و میتواند پرواز کند.
این شبکه همچنین درباره قساوت نظامیان استرالیایی خاطرنشان کرد که در جریان یک عملیات دیگر، زمانی که بالگرد نیروهای ویژه به زمین نشست، نظامیان استرالیایی یک فرد افغان را که در فاصله دورتری از جمع نشسته بود و فرود آمدن آنها را تماشا میکرد، با شلیک به سینهاش کشتند.
چندی پیش نیز شبکه خبری ملی استرالیا در گزارش مفصلی جزئیات رویدادی مشابه در سال ۲۰۱۲ را منتشر کرد که یک سرباز استرالیایی یک بازداشتی دستبسته افغان را به ضرب گلوله کشت، چون در هواپیما بیشتر از ۶ بازداشتی را نمیشد انتقال داد.
در سال ۲۰۱۷ صدها صفحه شواهد تحقیق درباره عملکرد نیروهای ویژه استرالیایی در افغانستان در اختیار شبکه خبری ایبیسی قرار گرفت و این رسانه بخشهایی از این مدارک را که نشان میداد این نیروها مردان غیرنظامی و کودکان را در ولایت ارزگان کشتهاند، منتشر کرد.
همچنین در یکی از این اسناد فوق سری که در ماه ژوئیه ۲۰۱۷ منتشر شد، آمده بود که سربازان استرالیایی یک پسر ۱۴ یا ۱۵ ساله افغان را در سال ۲۰۱۲ کشتهاند و این خبر را پنهان نگه داشتهاند. همچنین از انجام تحقیقاتی در مورد کشتهشدن مردی به نام “بسمالله” با فرزند شش سالهاش به دست این سربازان در سال ۲۰۱۳، خبر داده شدهاست.
بدرفتاری نیروهای استرالیایی در افغانستان در طول سالهای اخیر همواره خبرساز بودهاست؛ ولی تا کنون تحقیقی جدی از سوی دولتهای دخیل و یا سازمانهای بینالمللی در این مورد انجام نشدهاست و فقط وزارت دفاع استرالیا اعلام کرد که تحقیقاتی را در این خصوص در دست انجام دارد.
تحقیقی که مدافعان حقوق بشر خواهان انتشار آن هستند، تنها تحقیقی است که تا حال انجام شده، اما گزارش کامل آن هنوز تدوین و منتشر نشده است.
با وجود اینکه تحقیقات در مورد جنایات جنگی نیروهای استرالیایی در افغانستان، از چند ماه قبل در دست بررسی است اما دولت استرالیا از انتشار نتیجه آنها خودداری می ورزد.
به همین دلیل در نامه این نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر آمده است که با دریافت نتیجه تحقیقات، این سازمانها میخواهند موارد بدرفتاری ثابتشده را از مجراهای قانونی پیگیری کنند.
آنها در این نامه گفتهاند که نشر نتیجه این تحقیقات بخشی از روند پاسخگویی و انجام تعهدات استرالیا برای اطمینان از احترام به حقوق بشردوستانه بینالمللی است.