«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

وزیر امور خارجه نروژ در نشست ریاض غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ امروز دوشنبه در دومین روز از مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شد، کشور‌های غربی را به استاندارد‌های دوگانه متهم کرد. با شروع ... نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

ادامه

اسراییل, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, زنان, عربستان سعودی, غرب, فلسطین, کودکان, نروژ

الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

«لعزیز فاید» وزیر دارایی الجزایر گفت: پرونده پیوستن الجزایر به بانک توسعه بریکس در مراحل پایانی قرار دارد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه المیادین، فاید افزود: در واشنگتن با رئیس بانک جدید توسعه بریکس دیدار و درباره موضوع پیوستن الجزایر به این نهاد مالی بین‌المللی گفت و گو کرده است. وی اضافه کرد: ... الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتیوپی, اروگوئه, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بنگلادش, جهان, چین, روسیه, صندوق بین‌المللی پول, عربستان سعودی, گزارش, مصر, هندوستان

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

سیاست‌های نفتی عربستان و روسیه، کابوس اقتصاد آمریکا

سیاست‌های نفتی عربستان و روسیه که به تازگی با تمدید کاهش تولید روزانه نفت از سوی آنها، بازارهای انرژی را تحت تاثیر قرار داده می‌تواند بر روی قیمت‌های بنزین در آمریکا و مسیر انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ این کشور تاثیر بگذارد.

به گزارش ایرنا، قیمت نفت خام می‌تواند تا پایان سال آینده میلادی سه رقمی شود و این به صورت بالقوه بر روی گزینه مورد نظر آمریکایی‌ها در پای صندوق‌های رای در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ تاثیر خواهد گذاشت.

برغم افزایش آگاهی‌ها از خطرات ناشی از تغییرات آب و هوایی، نیاز جمعی جهان به طلای سیاه هیچگاه در این حد نبوده است. طبق آخرین پیش‌بینی‌ها از آژانس بین‌المللی انرژی، انتظار می‌رود امسال تقاضا به رکورد جدید ۱۰۲ میلیون بشکه در روز برسد.

تحلیلگران در شرکت گلدمن ساکس پیش بینی می‌کنند که کاهش تولید داوطلبانه از سوی عربستان و روسیه به عنوان صادرکنندگان بزرگ نفت می‌تواند قیمت نفت خام برنت را به ۱۰۷ دلار در هر بشکه تا دسامبر سال آینده میلادی برساند.

این شرکت در بیانیه‌ای با اشاره به دلایلی از جمله اهمیت سیاسی قیمت‌های بنزین آمریکا اعلام کرد: ما فکر می‌کنیم این گروه تولید کننده بعید است به دنبال قیمت‌های بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه باشد.

مساله مهم این است که آیا ۹ کشور عضو اوپک پلاس که شامل دو اقتصاد نوظهور می‌شوند، به جای اینکه کاهش تولید را به نصف برسانند، تصمیم دارند کاهش تولید ۱.۷ میلیون بشکه در روز که در ماه آوریل اعلام شد را تمدید کنند یا خیر.

درحالیکه قیمت نفت خام از ماه ژوئن تقریبا روی ۷۰ دلار در هر بشکه ایستاده بود، نفت برنت روز سه‌شنبه گذشته برای اولین بار از ماه نوامبر ۲۰۲۲ به ۹۰ دلار رسید. این افزایش قیمت پس از آن صورت گرفت که عربستان اعلام کرد کاهش تولید روزانه یک میلیون بشکه در روز را تا پایان سال جاری میلادی تمدید خواهد کرد. روسیه هم که کاهش ۳۰۰ هزار بشکه‌ای در روز را بر عهده گرفته بود، بازه زمانی مشابه را برای تمدید کاهش تولید و صادرات خود اعلام کرد.

سیاست‌های نفتی روسیه و عربستان نگرانی‌های جدی برای آمریکا و غرب ایجاد کرده و می‌تواند اقتصاد غربی‌ها را تحت الشعاع قرار دهد و وضعیت تورم در کشورهای توسعه یافته غربی که طی چند دهه گذشته به صورت بی‌سابقه‌ای افزایش یافته را وخیم‌تر کند.

اگر پیش بینی شرکت گلدمن ساکس درست از آب در بیاید، آنگاه این افزایش قیمت می‌تواند به سرعت به یک مساله انتخاباتی در کارزار سال آینده در آمریکا تبدیل شود.

با توجه به سهم پایین مالیات در قیمت‌های بنزین آمریکا، سوخت کم برای خودروهای آمریکایی پرمصرف و ترددهای طولانی روزانه باعث می‌شود آنها افزایش قیمت‌های نفت را بیش از جاهای دیگر احساس کنند.

افزایش قیمت نفت خام با یک دوره حساس برای مشتریان آمریکایی همزمان شده است.

ذخایر دوره همه گیری کرونا که به عنوان یک تکیه گاه مالی به صورت عمده کاهش یافته است، باعث شده تا اقتصاددانان پیش‌بینی کنند که ممکن است ایالات متحده در سه ماهه چهارم وارد یک رکود فنی شود.

دولت بایدن دست کم با سرعت تابستان گذشته نمی‌تواند به تخلیه ذخایر راهبردی کشور متوسل شود. میزان ذخایر به پایین‌ترین سطح در طول ۴۰ سال گذشته رسیده است.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز سه‌شنبه اعلام کرد که رئیس جمهور بر روی آن متمرکز شده و در تلاش است تا از هر ابزاری که در دست دارد برای پایین آوردن قیمت‌ها برای مشتریان استفاده کند.

کارن ژان- پیر سخنگوی کاخ سفید به این سوال که آیا تصمیم عربستان برای تمدید کاهش تولید نفت اقدام‌های آمریکا برای پایین آوردن قیمت نفت را پیچیده می‌کند، پاسخ منفی داد.

این نشان می‌دهد که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در حال انتقام گیری از دولت بایدن است چرا که رئیس جمهور آمریکا در کارزارهای انتخاباتی خود درخصوص روابط با عربستان مدام بر مسائل حقوق بشری سعودی‌ها و قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار روزنامه واشنگتن پست متمرکز بود.

روسیه هم سیاست کاهش تولید نفت را برای تلافی تحریم‌های گسترده غرب علیه خود در دستور کار خود قرار داده است. همچنین توافق گروه ۷ با استرالیا برای تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه به میزان ۶۰ دلار در هر بشکه، مسکو را به این فکر انداخت تا دست کم با اقدامات و سیاست هایی برای افزایش قیمت نفت، بتواند کسری‌ درآمدهای نفتی ناشی از سیاست‌های غرب را جبران کند.

تعمیق روابط با کره شمالی یکی از اولویت‌های چین

با سفر هیاتی از پکن به کره شمالی برای شرکت در جشن سالگرد تاسیس این کشور، وزارت خارجه چین ابراز امیدواری کرد روابط این دو کشور، بیش از پیش شود. وزارت خارجه چین روز پنجشنبه اعلام کرد که پکن امیدوار است روابط با کره شمالی را تقویت کند. در همین راستا یک هیات چینی به ... تعمیق روابط با کره شمالی یکی از اولویت‌های چین

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحریم, چین, خبر, شبه جزیره کره, کره شمالی

نشست سوچی و شکست ماجراجویی جدید آمریکا در کریدور غلات

شهر بندری، گردشگری و راهبردی سوچیِ روسیه ، سه شنبه ۱۳ شهریور میزبان یکی دیگر از مهمترین جلسات دولت فدراسیون روسیه بود و آقای پوتین رئیس جمهور روسیه از آقای اردوغان همتای ترک خود در اقامتگاه دیپلماتیک دولتی در سوچی استقبال نمود. با توجه به حواشی متعدد رسانه های غربی قبل از برگزاری این نشست ... نشست سوچی و شکست ماجراجویی جدید آمریکا در کریدور غلات

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, تحریم, ترکیه, تروریسم, روسیه, سازمان ملل, صلح, غرب, فرانسه, مقاله

سبد معیشتِ تهرانی‌ها بیش از ۲۳ میلیون تومان و ادعاهایی خالی از واقعیت

سبد معیشت حداقلی در کمترین حالت و با در نظر گرفتن حداقلی‌ترین معیارها، به ۱۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است؛ این نرخ با اعمال یک ضریب به سادگی به دست آمده اما اگر هزینه‌ی مسکن را به دقت در نظر بگیریم و وزن مسکن را در محاسبه دخیل کنیم، سبد معیشت در تهران ... سبد معیشتِ تهرانی‌ها بیش از ۲۳ میلیون تومان و ادعاهایی خالی از واقعیت

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, گزارش

زمان، نشان خواهد داد که تاثیر «بریکس» برجهان چه خواهد بود!

پانزدهمین اجلاس سران بریکس از ۲۲ تا ۲۴ اوت ۲۰۲۳ (۳۱ مرداد تا ۲ شهریور) در مرکز همایش های ”سندتون“ شهر ژوهانسبورگ، پایتخت آفریقای جنوبی برگزار شد. در این نشست، که اداره آن به عهدهٔ سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی و رئیس نوبتی بریکس بود، رهبران کشورهای شرکت‌کننده دربارهٔ راه‌های بهبود مبادله بین کشورهای عضو ... زمان، نشان خواهد داد که تاثیر «بریکس» برجهان چه خواهد بود!

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتیوپی, اقتصادی, امارات, اندونزی, انگلیس, ایران, برزیل, بریکس, بنگلادش, پاکستان, ترکیه, جهان, چین, روزنامه نگاران, روسیه, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, عربستان سعودی, فیلیپین, کره جنوبی, مصر, مقاله, مکزیک, نیجریه, هندوستان, ویتنام