فنلاند خواستار نقشه‌ راه خروج نیروهای آمریکایی از اروپا شد

وزیر دفاع فنلاند گفت، کشورهای اروپایی عضو ناتو باید از آمریکا بخواهند که یک نقشه راه شفاف و واضح ارائه کند که نشان می‌دهد خروج نیروهای آمریکایی از قاره سبز چطور کار می‌کند. به گزارش ایسنا، «آنتی هاکانن» وزیر دفاع فنلاند در یک مصاحبه با رسانه پالتیکو و در پی نشست غیر رسمی وزرای دفاع ... فنلاند خواستار نقشه‌ راه خروج نیروهای آمریکایی از اروپا شد

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, بلژیک, تحلیل, جهان, چین, روسیه, فنلاند, ناتو, هندو پاسیفیک

مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

فوربس؛ سند همکاری ایران و چین چه پیامدهایی برای آمریکا دارد؟

نشریه معروف اقتصادی در گزارشی می‌نویسد: در حالی که کشورها به دنبال شرکای جهانی هستند، به دلیل انزواگرایی آمریکا و مشکلات اقتصادی این کشور، اتحادیه‌هایی بدون حضور واشنگتن شکل خواهند گرفت.

 

به گزارش خبرآنلاین، نشریه فوربس می‌نویسد: اخیرا ایران و چین اعلام کرده‌اند که نقشه راه ۲۵ ساله‌ای را برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی ترسیم کرده و آنرا  پیش می‌برند. در حالیکه جزئیات این توافق تاکنون فاش نشده اما واضح است که این قرارداد محوری محکم برای ایران در شرق است.

 

در ادامه این مطلب آمده است: این توافق موقعیت ایالات متحده را در خاورمیانه بیشتر تضعیف می‌کند. ایالات متحده قبلاً از توافق چند جانبه هسته‌ای ایران نیز خارج شده بود. ایالات متحده با اعلام خروج از سازمان جهانی بهداشت گام دیگری در جهت عقب نشستن از صحنه جهانی برداشت. از همین رو است که آگاهان معتقدند برای اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم نقش رهبری ایالات متحده در سراسر جهان در حال افول است.

 

فوربس می‌افزاید: از سال ۱۸۷۰ تا دهه گذشته، تولید ناخالص داخلی امریکا از ۵/۲ درصد به ۱۴ درصد رشد داشته است. افزایش تجارت جهانی باعث رشد اقتصادی در ایالات متحده جهان شد. اما چند اشتباه استراتژیک در سه سال گذشته، این روند را به ضرر ایالات متحده و به نفع چین برعکس کرد. با افزایش اختلافات تجاری با چین و سایر کشورها و محدودیت تعرفه واردات تجاری، شرکت های آمریکایی در پی جستجوی تأمین کنندگان و مشتریان جایگزین برآمدند. در این میان، بقیه جهان توافقات چندجانبه ای را تداوم بخشیدند که گام به گام از ایالات متحده دور می‌شد.

 

مطلب اضافه می‌کند: در سال ۲۰۱۸ ، ژاپن و اتحادیه اروپا توافق نامه تجارت را برای تشکیل بزرگترین بلوک تجاری جهان به امضا رساندند.

 

مشارکت ماوراء اقیانوس آرام بدون ایالات متحده ادامه یافت و  کشورهای آسیایی را برای رقابت با چین تقویت کرد و فرصت های اقتصادی را برای شرکایشان در قاره آمریکا ایجاد کرد. عقب‌گردهای جهانی آمریکا، موضع چین را تقویت کرده است. مذاکره ایران و چین در چارچوب توافق طولانی مدت، جایگاه چین در خاورمیانه را تقویت خواهد کرد. شرکت های چینی بزرگترین سرمایه گذاران در آفریقا هستند و بالغ بر ۱۴۰ میلیارد دلار در آمریکای لاتین سرمایه گذاری کرده‌اند. چین همچنین در سراسر آسیا و اروپا سرمایه‌گذاری کرده و به دنبال اعاده جاده ابریشم باستانی در طرح جدید “یک کمربند، یک جاده” است.

 

فوربس تاکید کرد: در کنار پیشروی چین نیز سایر کشورها مسیر خود را دنبال می‌کنند. به عنوان مثال، مکزیک از زمان امضای نخستین توافق نفتا در سال ۱۹۹۲ در ایجاد روابط جهانی فعال بوده است. آنها با بیش از ۵۰ کشور جهان توافق نامه‌های تجاری امضا کرده‌اند. به همین دلیل مکزیک پانزدهمین دریافت کننده بزرگ جهان برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) است و دارای یک بخش تولید قوی است.

 

در پایان آمده است: ایالات متحده نیز مانند بسیاری از کشورها به دلیل کرونا با محدودیت‌های متعددی روبه رو شده است محدودیت سفر اتباع آمریکایی به سیاری از کشورها از جمله اتحادیه اروپا یکی از آن‌ها است. این امر شرکت‌های آمریکایی را در  تعامل با شرکای تجاری و دیدار با مشتریان بین‌المللی متضرر می‌کند. اما  برخلاف سایر کشورها، ایالات متحده برای مبارزه با همه گیری جهانی با سازمان‌های چند ملیتی همکاری نمی‌کند.

روسیه: واشنگتن حتی به متحدین خود رحم نمی‌کند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: نظامیان آمریکایی در مناطق اشغال شده از خاک سوریه، نه تنها سلاح در اختیار تروریست‌ها قرار می‌دهند، بلکه به آنها آموزش هم می‌دهند تا به خرابکاری و حمله در سایر مناطق سوریه بپردازند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, دخالت نظامی, روسیه, سوریه, شرق اروپا, غرب اروپا

“اینسایدر” ؛ چالش آمریکا در مقابله با «حلقه طلایی»

اعلام برنامه جامع ۲۵ ساله همکاری های ایران و چین طی هفته گذشته، گمانه‌زنی‌هایی را میان تحلیلگران سیاسی قوت بخشید مبنی بر اینکه جهان به سمت قطب بندی جدیدی در حال حرکت است که ایران و همسایگان در مرکز این تحولات خواهند بود.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, پاکستان, تحریم, ترکیه, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, مقاله