خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
فوربس؛ سند همکاری ایران و چین چه پیامدهایی برای آمریکا دارد؟
نشریه معروف اقتصادی در گزارشی مینویسد: در حالی که کشورها به دنبال شرکای جهانی هستند، به دلیل انزواگرایی آمریکا و مشکلات اقتصادی این کشور، اتحادیههایی بدون حضور واشنگتن شکل خواهند گرفت.
به گزارش خبرآنلاین، نشریه فوربس مینویسد: اخیرا ایران و چین اعلام کردهاند که نقشه راه ۲۵ سالهای را برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی ترسیم کرده و آنرا پیش میبرند. در حالیکه جزئیات این توافق تاکنون فاش نشده اما واضح است که این قرارداد محوری محکم برای ایران در شرق است.
در ادامه این مطلب آمده است: این توافق موقعیت ایالات متحده را در خاورمیانه بیشتر تضعیف میکند. ایالات متحده قبلاً از توافق چند جانبه هستهای ایران نیز خارج شده بود. ایالات متحده با اعلام خروج از سازمان جهانی بهداشت گام دیگری در جهت عقب نشستن از صحنه جهانی برداشت. از همین رو است که آگاهان معتقدند برای اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم نقش رهبری ایالات متحده در سراسر جهان در حال افول است.
فوربس میافزاید: از سال ۱۸۷۰ تا دهه گذشته، تولید ناخالص داخلی امریکا از ۵/۲ درصد به ۱۴ درصد رشد داشته است. افزایش تجارت جهانی باعث رشد اقتصادی در ایالات متحده جهان شد. اما چند اشتباه استراتژیک در سه سال گذشته، این روند را به ضرر ایالات متحده و به نفع چین برعکس کرد. با افزایش اختلافات تجاری با چین و سایر کشورها و محدودیت تعرفه واردات تجاری، شرکت های آمریکایی در پی جستجوی تأمین کنندگان و مشتریان جایگزین برآمدند. در این میان، بقیه جهان توافقات چندجانبه ای را تداوم بخشیدند که گام به گام از ایالات متحده دور میشد.
مطلب اضافه میکند: در سال ۲۰۱۸ ، ژاپن و اتحادیه اروپا توافق نامه تجارت را برای تشکیل بزرگترین بلوک تجاری جهان به امضا رساندند.
مشارکت ماوراء اقیانوس آرام بدون ایالات متحده ادامه یافت و کشورهای آسیایی را برای رقابت با چین تقویت کرد و فرصت های اقتصادی را برای شرکایشان در قاره آمریکا ایجاد کرد. عقبگردهای جهانی آمریکا، موضع چین را تقویت کرده است. مذاکره ایران و چین در چارچوب توافق طولانی مدت، جایگاه چین در خاورمیانه را تقویت خواهد کرد. شرکت های چینی بزرگترین سرمایه گذاران در آفریقا هستند و بالغ بر ۱۴۰ میلیارد دلار در آمریکای لاتین سرمایه گذاری کردهاند. چین همچنین در سراسر آسیا و اروپا سرمایهگذاری کرده و به دنبال اعاده جاده ابریشم باستانی در طرح جدید “یک کمربند، یک جاده” است.
فوربس تاکید کرد: در کنار پیشروی چین نیز سایر کشورها مسیر خود را دنبال میکنند. به عنوان مثال، مکزیک از زمان امضای نخستین توافق نفتا در سال ۱۹۹۲ در ایجاد روابط جهانی فعال بوده است. آنها با بیش از ۵۰ کشور جهان توافق نامههای تجاری امضا کردهاند. به همین دلیل مکزیک پانزدهمین دریافت کننده بزرگ جهان برای سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) است و دارای یک بخش تولید قوی است.
در پایان آمده است: ایالات متحده نیز مانند بسیاری از کشورها به دلیل کرونا با محدودیتهای متعددی روبه رو شده است محدودیت سفر اتباع آمریکایی به سیاری از کشورها از جمله اتحادیه اروپا یکی از آنها است. این امر شرکتهای آمریکایی را در تعامل با شرکای تجاری و دیدار با مشتریان بینالمللی متضرر میکند. اما برخلاف سایر کشورها، ایالات متحده برای مبارزه با همه گیری جهانی با سازمانهای چند ملیتی همکاری نمیکند.
روسیه: واشنگتن حتی به متحدین خود رحم نمیکند
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: نظامیان آمریکایی در مناطق اشغال شده از خاک سوریه، نه تنها سلاح در اختیار تروریستها قرار میدهند، بلکه به آنها آموزش هم میدهند تا به خرابکاری و حمله در سایر مناطق سوریه بپردازند.
“اینسایدر” ؛ چالش آمریکا در مقابله با «حلقه طلایی»
اعلام برنامه جامع ۲۵ ساله همکاری های ایران و چین طی هفته گذشته، گمانهزنیهایی را میان تحلیلگران سیاسی قوت بخشید مبنی بر اینکه جهان به سمت قطب بندی جدیدی در حال حرکت است که ایران و همسایگان در مرکز این تحولات خواهند بود.
تاملی بر طرح برنامهٔ همکاریهای جامع ۲۵ سالهٔ ایران و چین
اعلامیهٔ کمیته مرکزی حزب تودهٔ ایران: تاملی بر طرح برنامهٔ همکاریهای جامع ۲۵ سالهٔ ایران و چین
آمریکا درصدد کاهش نظامیان خود در کره جنوبی است
“وال استریت ژورنال” گزارش داد: پنتاگون گزینههای خود را برای کاهش نظامیان آمریکایی در کره جنوبی در اختیار کاخ سفید قرار داده است.