سناتور ارشد آمریکا پرداخت نشدن مستمری بیکاری به ۷۱ درصد از بیکاران آمریکایی علیرغم وعدههای دولت و کنگره این کشور را شرمآور خواند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، برنی سندرز نماینده ایالت ورمونت در سنای آمریکا و از نامزدهای احتمالی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که ماه گذشته از ادامه رقابتهای انتخاباتی کنارهگیری کرد، در واکنش به پرداخت نشدن مستمری بیکاری به بیش از ۷۰ درصد از بیکاران آمریکایی، این اتفاق را شرمآور عنوان کرد.
برنی سندرز روز دوشنبه در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر نوشت: «۷۱ درصد از بیکاران آمریکایی در ماه مارس مزایای بیکاری دریافت نکردهاند و این شرمآور است.»
وی در ادامه تصریح کرد: «کنگره باید چکهای پرداخت [مزایای بیکاری]، بیمه درمانی و مبلغ ۲۰۰۰ دلار در ماه را تا زمانی که این بحران پایان یابد، برای همه آمریکاییها تضمین کند. مردم آمریکا بیش از این نمیتوانند منتظر بمانند.»
بر اساس جدیدترین آمارهای منتشر شده از سوی وزارت کار آمریکا، در دوره ششهفتهای منتهی به ۲۵ آوریل (۶ اردیبهشت) بالغ بر ۳۰ میلیون نفر در این کشور با پر کردن فرمهای مربوطه رسماً درخواست مستمری بیکاری دادهاند.
ویروس کرونا که حدود ۱.۲ میلیون نفر را در آمریکا مبتلا کرده و بیش از ۶۸ هزار نفر را به کام مرگ کشانده، بسیاری از فعالیتهای اقتصادی را نیز در این کشور متوقف کرده و موجب بیکاری میلیونها آمریکایی شده است.
واکنش کُند دولت آمریکا به ویروس کرونا که باعث شده این کشور با اختلاف بسیار زیادی نسبت به سایر کشورها، از لحاظ آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در رتبه اول جهان قرار گیرد، انتقادات بسیاری را علیه دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا و دولت وی برانگیخته است.
خزانه داری آمریکا ۳ تریلیون دلار استقراض میکند
وزارت خزانه داری آمریکا قصد دارد برای تامین منابع مالی مورد نیاز با هدف مقابله با شیوع ویروس کرونا ۳ تریلیون دلار طی ماههای آوریل تا ژوئن استقراض کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کنگره، وزارت خزانه داری آمریکا دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: پیش بینی میشود طی ماههای آوریل تا ژوئن ۲.۹۹ تریلیوتن دلار برای تامین منابع مالی مورد نیاز مقابله با شیوع کرونا استقراض کنیم.
بر اساس این گزارش، کنگره آمریکا پیش از این بسته مالی ۳ تریلیون دلاری برای کمک به جلوگیری از فروپاشی اقتصادی ناشی از بحران شیوع ویروس کرونا تصویب کرده است. بخشی از این کمک مالی برای پرداخت بیمه بیکاری، پرداخت وام به کسب و کارهای مختلف و سایر تدابیر حمایتی اختصاص خواهد یافت.
پیش بینی میشود کسری بودجه آمریکا امسال به بیش از ۴ تریلیون دلار برسد که یک رکورد جدید در تاریخ اقتصادی این کشور به شمار میرود.
کسری بودجه آمریکا در سال ۲۰۰۹ پس از بحران مالی و اقتصادی به بیش از ۱.۴ تریلیون دلار رسیده بود.