خیز بروکسل به‌سوی «اقتصاد جنگی»

کمیسیون اروپا قصد دارد با ارائه طرحی تازه، راه‌هایی برای تقویت صنایع نظامی اتحادیه اروپا و همچنین حرکت به‌سوی وضعیت اقتصاد جنگی ارائه کند. باشگاه خبرنگاران: مقامات اروپایی اعلام کردند «تیری برتون» کمیسیونر صنایع اروپایی پیشنهاد‌هایی را ارائه خواهد کرد تا کشور‌های عضو اتحادیه اروپا را به خرید بیشتر سلاح از شرکت‌های اروپایی تشویق کرده ... خیز بروکسل به‌سوی «اقتصاد جنگی»

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, گزارش, ناتو

روسیه قطعنامه شورای امنیت علیه کره شمالی را وتو کرد

روسیه امروز (پنجشنبه) با وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، به شکل موثری نظارت هیاتی از کارشناسان این نهاد بر تحریم‌های بین‌المللی علیه کره شمالی را لغو کرد. به گزارش ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: قطعنامه‌ای که با حمایت آمریکا به شورای امنیت پیشنهاد شد برای یکسال دیگر ماموریت این هیات را تمدید می‌کرد ... روسیه قطعنامه شورای امنیت علیه کره شمالی را وتو کرد

ادامه

آمریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, شبه جزیره کره, شرق آسیا, غرب, کره شمالی

کیم جونگ اون خواستار آمادگی رزمی محکم و قوی شد

رسانه دولتی کره شمالی امروز دوشنبه، گزارش کرد، کیم جونگ اون یک واحد تانک را مورد بازرسی قرار داد و خواستار افزایش آمادگی رزمی آن از جمله «قدرت ایدئولوژیک و ذهنی» بیشتر شده است. به گزارش ایسنا، این واحد اولین لشکر زرهی کره شمالی است که در سال ۱۹۴۸ راه اندازی شد و در استان ... کیم جونگ اون خواستار آمادگی رزمی محکم و قوی شد

ادامه

جنگ سرد, جهان, خبر, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره شمالی

مجارستان: ناتو بزودی نیرو به اوکراین اعزام می‌کند

نخست‌وزیر مجارستان افشا کرد که کشورهای غربی احتمالا طی ۲ الی سه ماه آینده نیروهایشان را به اوکراین اعزام کنند. به گزارش ایسنا، جنجال و احتمال اعزام نیروهای غربی به اوکراین از اظهارات ماه گذشته «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه آغاز شد و همچنان پس‌لرزه‌های آن ادامه دارد و طبق آن چیزی که نخست‌وزیر مجارستان می‌گوید ... مجارستان: ناتو بزودی نیرو به اوکراین اعزام می‌کند

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, اوکراین, تحریم, جنگ سرد, جنگ نیابتی, خبر, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, مجارستان

جنگ اقتصادی آمریکا و چین به پهپادها کشیده شد

گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا در نامه‌ای به کاخ سفید از دولت کشورشان خواستند بر پهپادهای چینی وارد شده به آمریکا تعرفه‌های بیشتری وضع کند. به گزارش ایرنا از رویترز، گروهی از اعضای کنگره آمریکا روز چهارشنبه از دولت بایدن خواستند تا با وضع تعرفه‌های بیشتری را بر هواپیماهای بدون سرنشین ساخت چین، مشوق های ... جنگ اقتصادی آمریکا و چین به پهپادها کشیده شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ سرد, چین, شرق آسیا, گزارش

نخست وزیر سابق سوئد؛ مقابله با ویروس کرونا برای آمریکا مهم نیست و آن‌ها نبرد با چین را مهم‌تر می‌دانند

نخست‌وزیر سابق و رهبر حزب محافظه‌کار-لیبرال سوئد بار دیگر تاکید کرد جهان برای مقابله با بحران ویروس کرونا باید “تلاش‌ها را جهانی‌” کند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، با توجه به اینکه بیشتر نقاط جهان به علت شیوع ویروس کرونا با محدودیت‌هایی مواجه شده است، بحث‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه آیا مرزهای بسته، محدودیت‌های مسافرتی و خوداتکایی پایانی بر جهانی‌سازی می‌شود.

 

کارل بیلت، نخست‌وزیر سابق سوئد و رهبر حزب محافظه‌کار-لیبرال “میانه‌رو” معتقد است جهان باید “تلاش‌ها را جهانی‌سازی کند” تا جلوی بحران ویروس کرونا را بگیرد.

 

او در مصاحبه با شبکه ملی سوئد (SVT) تاکید کرد که از دیدگاه او اعتباری برای گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه کروناویروس از آزمایشگاهی در چین سرچشمه گرفته است، وجود ندارد. این ادعاها از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا مطرح می‌شود. با این حال او نگران است که بحران کووید-۱۹ کشمکش قدرت میان آمریکا و چین را تشدید کند.

 

به گفته کارل بیلت، نزاع ملی راه‌ چاره نیست اما جهانی‌سازی چرا. نخست‌وزیر پیشین سوئد با اشاره به روابط تیره آمریکا و چین افزود: این کشمکش قدرت درباره اینکه چه کسی نفر اول در جهان است،‌۳۰ تا ۴۰ سال است که ادامه دارد و واضح است که آن‌ها قصد دارند آن را شدت بخشند.

 

بیلت افزود: در حال حاضر ما در یک بحران جهانی به سر می‌بریم که نیازمند یک بسیج قدرت جهانی است. ما یک ویروس جهانی‌شده داریم و به اعتقاد من، ما باید تلاش‌هایمان را برای مبارزه با این ویروس جهانی کنیم. با این حال به نظر می‌رسد اهمیت مقابله با این ویروس برای آمریکا چندان نیست و آن‌ها نبرد با چین را مهم‌تر می‌دانند.

 

او مدعی شد، اینکه اوایل امسال اتحادیه اروپا مرزهایش را برای جلوگیری از گسترش این ویروس بست اقدام “ناخوشایندی” بود. به گفته او، هیچ کشوری نمی‌تواند به خودی خود با آن مقابله کند و بازگشایی مرزها ضروری است.

 

این اولین بار نیست که نخست‌وزیر پیشین سوئد بر استفاده از جهانی‌سازی برای شکست دادن بحران کرونا اشاره می‌کند. او ماه آوریل هم در مصاحبه‌ای گفت، کووید-۱۹ بحران است که برای اولین بار نشان داد آمریکا دیگر در آن یک رهبر جهانی نیست و جهان به عدم اتحاد رسیده و شورای امنیت سازمان ملل متحد فلج شده است.

گلوبال ریسرچ: ترامپ به‌دنبال تشدید درگیری با چین به‌روش‌های مختلف است

هرچند که تنش‌های آمریکا و چین به دوران قبل از کرونا باز می‌گردد، اما آمریکا با مقصر دانستن چین به عنوان منشأ اصلی ویروس کرونا و به کار بردن دیگر تاکتیک‌ها به دنبال افزایش تنش‌ بیشتر با این کشور است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سوریه, کره شمالی, کوبا, مقاله, ونزوئلا

سوخوی روسی هواپیمای آمریکایی را بر فراز مدیترانه رهگیری کرد

نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرد که یک سوخوی ۳۵ روسیه در اقدامی «ناامن» بر فراز دریایی مدیترانه یک هواپیمایی آمریکایی را رهگیری کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ایران, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا

ماکرون از سازمان بهداشت جهانی در مقابل انتقادات ترامپ حمایت کرد

رئیس جمهوری فرانسه یک روز پس از آنکه همتای آمریکایی‌اش از سازمان بهداشت جهانی انتقاد کرد، حمایت کامل خود از این سازمان بین‌المللی را در تماسی تلفنی با رئیس این سازمان ابراز کرد.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, غرب اروپا, فرانسه

«نیزاویسیمایا گازیتا»؛ آیا روسیه قصد استقرار زیردریایی اتمی در کوبا را دارد؟

در آستانه سفر فرمانده کل ناوگان دریایی روسیه به کوبا، کارشناسان امکان استقرار کشتی‌ها و زیردریایی‌های مدرن روسی در بنادر در حال تجدید ساختار کوبا را بعید نمی‌دانند که این مسئله کابوسی برای نیروی دریایی آمریکا خواهد شد.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, کوبا, گزارش