حزب سبزهای استرالیا، پس از محکوم کردن امتناع حزب کارگر از درخواست آتشبس فوری در غزه، جلسه سنا را ترک کردند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از اسکای نیوز استرالیا، مهرین فاروقی، سناتور سبزها، پس از «بزدل» خواندن حزب کارگر (حزب حاکم استرالیا) در مورد واکنش به جنگ غزه، حزب خود را در حمایت از فلسطین از مجلس سنا خارج کرد.
او پس از صدور بیانیه ای خطاب به مجلس سنا، به همراه ده تن از اعضای سبزها از جلسه خارج شد.
وی در این بیانیه گفت: حزب کارگر نشان داده است که آنها ترسوهای بی عاطفه و بی رحم هستند. شما در حال تماشای کشتار هزاران فلسطینی توسط اسرائیل هستید و اسرائیل را محکوم نمیکنید، از درخواست آتشبس فوری خودداری میکنید، در حالی که ما اینجا نمینشینیم و نظاره میکنیم که دست روی دست میگذارید و هیچ کاری انجام نمیدهید.
فاروقی افزود: این رفتارهای بی فایده جلوی جنایات جنگی را نخواهد گرفت، ما امروز اعتراض مردم استرالیا را به مجلس میآوریم. باید فلسطین آزاد شود!
جنت رایس، سناتور کوئینزلند نیز هنگام خروج از مجلس پرچم فلسطین را بالای سر خود نگه داشت.
حدود یک ساعت و نیم پس از این اعتراض، فاروقی تصاویری از این تجمع را در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد و اعلام کرد که سبزها این کار را با افتخار انجام دادند.
او گفت: مانند میلیونها استرالیایی، ما از قتل عام تقریباً ۱۰ هزار نفر توسط اسرائیل در غزه شوکه، وحشت زده و خشمگین هستیم. میلیونها نفر در سراسر جهان برای فلسطین راهپیمایی میکنند، ده ها هزار نفر هم اینجا در استرالیا حامی فلسطین هستند اما حزب کارگر از شنیدن صدای مردم و اقدام درباره این رفتارها خودداری میکند.
فاروقی اضافه کرد: فشار برای آتش بس فوری اساسیترین گامی است که دولت میتواند بردارد، خشونت، جنایات جنگی و اشغال غیرقانونی باید تمام شود. نخست وزیر و وزیر امور خارجه باید جسارت نشان دهند و به حق دولت اسرائیل را محکوم کنند و خواستار آتشبس شوند. سبزها تنها حزبی هستند که در پارلمان استرالیا خواستار آتشبس فوری هستند. امروز، سبزها با افتخار اعتراض مردم را به پارلمان آوردند، زیرا ما ساعت پرسش را پس از اینکه حزب کارگر از درخواست آتشبس خودداری کرد، تحریم کردیم.
سبزها از زمان حملات تروریستی حماس در ۷ اکتبر (۱۵ مهر) از مقاومت فلسطین حمایت کردند و ماه گذشته در اعتراضات طرفدار فلسطین در سراسر کشور شرکت کردند.
این حزب همچنین از حمایت از طرح «حق دفاع از خود برای اسرائیل» در پارلمان خودداری کرد، در حالی که رهبر این حزب آدام بندت به دنبال اضافه کردن اصلاحیهای بود که اسرائیل را به جنایات جنگی متهم و بمباران غزه را جنایت جنگی اعلام کند.
تداوم بمباران غزه و کشتار زنان و کودکان فلسطینی در حالی ادامه دارد که کشورهای غربی حامی اسرائیل نیز تاکنون هرگونه قطعنامه آتشبس در شورای امنیت را وتو کرده و یا به جای تلاش برای توقف کشتار و بمباران فلسطینیان، به دنبال حمایت بیشتر از تلآویو هستند.