هشدار کنگره آمریکا به ترامپ درباره نزدیک‌شدن هند به چین و روسیه

تعدادی از نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری این کشور، درباره نزدیک شدن هند به چین و روسیه هشدارداده و از «دونالد ترامپ» خواستند تا روابط خدشه‌دار شده واشنگتن با دهلی نو بر سر تعرفه‌ها را ترمیم‌کند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اکونومیک‌تایمز، گروهی از قانون‌گذاران دموکرات آمریکا از دونالد ترامپ رئیس ... هشدار کنگره آمریکا به ترامپ درباره نزدیک‌شدن هند به چین و روسیه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, دموکراسی, روسیه, هندوستان

بی‌اعتمادی چین به آمریکا؛ تهدیدی بالقوه برای درگیری بزرگ نظامی

«کورت م. کمپبل» سیاستمدار و دیپلمات سابق آمریکایی در یادداشتی برای «فارن افرز» نوشت: بی اعتمادی میان آمریکا و چین و نبود ارتبط مستقیم میان دو کشور، این قابلیت را دارد که یک سوءتفاهم کوچک یا حادثه را به سرعت به درگیری میان دو قدرت بزرگ تبدیل کند. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، در ... بی‌اعتمادی چین به آمریکا؛ تهدیدی بالقوه برای درگیری بزرگ نظامی

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس آرام, بحران موشکی, تایو, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جنگ کره, جهان, چین, حزب کمونیست, دریای جنوبی چین, روسیه, کوبا, هندو پاسیفیک

روسیه از توافقنامه کاهش ذخایر پلوتونیوم با آمریکا خارج شد

با تصویب دومای دولتی روسیه، توافقنامه میان روسیه و آمریکا درباره کاهش ذخایر پلوتونیوم لغو شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانووستی، دومای دولتی روسیه، امروز چهارشنبه توافقنامه‌ مربوط به کاهش ذخایر پلوتونیوم میان روسیه و آمریکا را لغو کرد. بر اساس اعلام این رسانه، دومای دولتی روسیه لایحه‌ای را تصویب کرد ... روسیه از توافقنامه کاهش ذخایر پلوتونیوم با آمریکا خارج شد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

هشدار روسیه: آزمایش هسته‌ای آمریکا، پاسخ سریع روسیه را به همراه خواهد داشت

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه، با اشاره به اینکه نشانه‌هایی از آمادگی آمریکا برای آزمایش هسته‌ای وجود دارد، هشدار داد که این اقدام، پاسخ سریع روسیه را به همراه خواهد داشت. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، سرگئی ریابکوف روز چهارشنبه، در هشداری صریح اعلام کرد که روسیه آماده است در صورت ... هشدار روسیه: آزمایش هسته‌ای آمریکا، پاسخ سریع روسیه را به همراه خواهد داشت

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

اعتراف هلند: اروپا هیچ مدرکی علیه روسیه درباره پهپادها ندارد

نخست‌وزیر هلند اذعان کرد که با وجود فرضیه‌های متعدد درباره دخالت روسیه در حوادث اخیر پهپادی تاکنون هیچ مدرکی برای اثبات این اتهامات پیدا نشده است. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از منبع: آر تی؛ دیک اسخوف، نخست‌وزیر هلند اعتراف کرد که اتحادیه اروپا هیچ مدرکی دال بر دخالت روسیه در حوادث اخیر پهپادی که ... اعتراف هلند: اروپا هیچ مدرکی علیه روسیه درباره پهپادها ندارد

ادامه

اروپا, جنگ سرد, جهان, خبر, دانمارک, روسیه, شرق اروپا, شمال غرب اروپا, هلند

سفیر ریاض در واشنگتن: این عربستان، عربستانِ سابق نیست

سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده، در اشاره به تنش‌های پیش‌آمده کشورش و آمریکا گفت که این عربستان، عربستان پنج یا ده سال گذشته نیست.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، «ریما بنت بندر» سفیر عربستان در آمریکا در گفت‌وگویی رسانه‌ای تاکید کرد که تنش‌های پیش‌آمده بین سعودی و ایالات متحده «سیاسی نیست، بلکه صرفاً اقتصادی است» و بررسی روابط بین دو کشور، امری «مثبت» است.

 

طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم» ، سفیر ریاض در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» گفت: «من می‌شنوم که بسیاری از مردم در مورد اصلاح یا بازنگری در روابط آمریکا با پادشاهی صحبت می‌کنند؛ من در واقع فکر می‌کنم که این یک امر مثبت است. چرا که عربستان کنونی، همان عربستان پنج یا ده سال گذشته نیست».

 

بنت‌ بندر درباره تنش‌های کشورش با واشنگتن افزود: واضح است که ما به نقطه اختلاف رسیده‌ایم و خیلی‌ها تلاش کرده‌اند آن را سیاسی جلوه دهند. اما این موضوع سیاسی نیست، بلکه صرفاً تصمیمی اقتصادی است و بر اساس تجربه ۴۰ یا ۵۰ ساله در اتخاذ روندها بوده است.

 

وی تاکید می‌کند: ما در سیاست‌های هیچ شخصی دخالت نداریم. ما در این موضوع فقط به عنوان طرفی متعادل و یک عامل کمک‌کننده به ایجاد ثبات برای اقتصاد از طریق بازار انرژی درگیر هستیم؛ همان نقشی که در طول تاریخ انجام داده‌ایم.

 

هنگامی که از سفیر سعودی پرسیده شد که آیا عربستان به جانب روسیه رفت است؟ او پاسخ داد: «پادشاهی سیاستی دارد که با همه کشورها در همه زمینه‌ها تعامل می‌کند؛ چه کشورهایی که با آن‌ها موافقیم و چه کسانی که با آن‌ها موافق نیستیم. این رابطه‌ای است که ما با روسیه داریم و به ما اجازه داد اسیران جنگی را آزاد کنیم».

 

بنت بندر خاطرنشان کرد: ما به نقش خود به عنوان میانجی برای گفت‌وگو نگاه می‌کنیم، ما از اوکراین به صورت بشردوستانه حمایت کرده‌ایم و بیش از ۴۰۰ میلیون دلار به آن کمک کرده‌ایم. ما با اوکراین و لهستان همکاری کردیم تا ۱۰ میلیون دلار برای پناهندگانی که اوکراین را ترک می‌کنند و به لهستان می‌روند، فراهم شود. این قیمت مشارکت ماست، آیا این جانبداری از روسیه است؟ خیر».

 

اوایل ماه اکتبر جاری بود که سازمان اوپک پلاس اعلام کرد تولید نفت خود را کاهش می‌دهد. در پی اعلام این تصمیم، «جو بایدن»  رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» گفت این اقدام عواقبی برای روابط واشنگتن و ریاض در پی خواهد داشت.

 

وزارت خارجه عربستان در واکنش به این اظهارات بیانیه‌ای صادر و اعلام کرد که هرگونه اظهارات درباره جانبداری ریاض در نزاع‌های بین‌المللی پس از تصمیم اوپک پلاس در خصوص کاهش تولید نفت را رد می‌کند؛ این اظهارات مبتنی بر واقعیت نیست. تصمیم اوپک پلاس به اجماع همه کشورهای عضو این مجموعه گرفته شده نه توسط یک کشور.

 

«جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز پنجشنبه، ۱۳اکتبر با اشاره به اختلافات آمریکا و اوپک پلاس بر سر کاهش تولید نفت گفت: «موافق این حرف اوپک پلاس نیستیم که این تصمیم فقط با مقاصد اقتصادی اتخاذ شده است.طی هفته‌های اخیر عربستان سعودی به طور علنی و خصوصی این پیام را به آمریکا مخابره کرد که قصد دارد تولید نفت خود را کاهش دهد. کاری که می‌دانستیم نفع روسیه را افزایش داده و تأثیر تحریم‌ها را کاهش می‌دهد. این مسیری اشتباه است».

 

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این باره گفته است: واشنگتن در حال بررسی پیامدهایی برای اقدام عربستان سعودی در اوپک پلاس است. سعودی‌ها می‌دانستند که کاهش تولید نفت، منافع روسیه را به‌شدت تقویت خواهد کرد و به‌طور بالقوه اثرات تحریم‌های ما را کاهش می‌دهند.

جمعی از نمایندگان کنگره خواستار تغییر رویه بایدن در قبال جنگ اوکراین شدند

جمعی از نمایندگان حزب دموکرات کنگره آمریکا خواستار تغییر رویه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در قبال جنگ اوکراین و  پی گیری مذاکرات بین کی‌یف و مسکو شدند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا

وال استریت ژورنال: عربستان تهدید به فروش اوراق خزانه‌داری آمریکا کرد

روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا نوشت، در صورتی که کنگره قانونی مخالف گروه نفتی اوپک پلاس تصویب کند، عربستان اوراقی را که از وزارت خزانه‌داری آمریکا در اختیار دارد، به فروش می‌رساند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, عربستان سعودی