لَواسان یکی از شهرها و بخش های شهرستان شمیرانات در شمال استان تهران که آب و هوا و طبیعت خوب این بخش عامل جذب برخی متمولان و البته تخلفات متعدد و ساخت و سازهای غیرمجاز در این شهر و بخش شده است.
برخی از این ساخت و سازهای غیرمجاز منتسب به فلان نماینده مجلس، داماد فلان مسئول و ویلای فلان شخص بوده و این تخلفات در حدی است، که انتقاد شدید حجت الاسلام « سید سعید لواسانی» امام جمعه لواسان را در پی داشته و وی مطالب متعددی را در این باره بیان کرده است.
* انتقادات شما به ساخت و سازهای غیرمجاز اخیرا بازتاب های فراوانی داشته، اصولا این ساخت و سازها در چند نوع صورت می گیرد؟
در خصوص فساد و مبارزه با فساد در لواسان باید به چند نکته توجه داشت، اول این که ما نباید فقط شهر لواسان را ببینیم، بلکه منطقه لواسان که شهر لواسان بخش کوچکی از آن است، را باید دید، لواسان شامل لواسان کوچک و بزرگ، دهستان ها و مناطق حفاظت شده است، در کنار این بخش باید رودبار قصران را نیز با وسعت زیاد دید و با یک روند با آن برخورد کرد، این مساله اول است.
مساله دوم این که ما با چند پدیده در این خصوص مواجه هستیم. یکی پدیده زمین خواری، که امروز به تپه خواری و کوه خواری نیز رسیده است، که جزئیات آن را به مراجع قانونی گفتهام و خبر دارند…
در زمین خواری و تپه خواری تنها از بین رفتن باغ ها و زمین ها مهم نیست، بلکه منابع طبیعی و محیط زیست ما که محل زندگی وحوش و آبریزیان لواسان است، نابود میشود.
مساله دوم ساخت و سازهای غیرقانونی و بسیار غیرمنطقی است، که در سطح لواسان و رودبار قصران انجام میشود. این ساخت و سازها در خارج از شهرها و نوک قله ها در حال انجام است و تنها به شهر لواسان منحصر نمیشود، ساخت ویلا در کوه ها ضربه های زیادی به منابع آبی و نیز کوه ها میزند، مشکل جدی ما این موضوع است.
در کنار این مشکلات، مساله سومی است، که تصرفات در منابع آبی با حفر چاه های غیرمجاز در تلو و دیگر مناطق و نیز تصرفات غیر اصولی در حاشیه جاجرود را داریم.
این ۳ معضل متاسفانه به ۳ یا ۴ نمونه ختم نمیشود، بلکه روز به روز در حال افزایش است و هرکس که دستش میرسد، بدون توجه به آینده خود، فرزندان و نسلهای آینده در حال انجام این تصرفات غیرقانونی است.
وی در ادامه میگوید؛ امروز می بینیم، در برخی روستاها تا ۶ الی ۷ طبقه نیز ساخته میشود، که اتفاق بسیار بدی است و عملا محیط زنده و طبیعت لواسان را از بین میبرد، بنده به مسئولین و معتمد محل عرض میکنم، همان بلایی که در اوخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ در شمیرانات افتاد و شمیرانات کارکرد خود را به عنوان نفس گاه تهران از دست داد، در حال حاضر در لواسان و رودبار قصران در حال رخ دادن است.
ساخت یک ساختمان یک شبه نیست، باید جلوی آن را گرفت، متاسفانه شبهه رشوه و … کم نیست، گزارشهایی نیز در این موارد به بنده میرسد، که فلانی در فلان جا رشوه گرفته است.

امام جمعه لواسان میگوید؛ مسئولین بالادستی نیز ۲ دسته هستند، یک سری مسئولان اجرایی بالا دستی هستند، مانند استانداری تهران، وزارت کشور، مسکن و شهرسازی، شورای عالی شهرسازی و … باید ورود کنند و به طور جدی از مسئولین محلی مطالبه کنند، اما متاسفانه در برخی موارد قضیه برعکس است، یعنی از فلان وزارتخانه تماس میگیرند و میگویند جلوی ساخت فلان شخص را نگیرید، بگذارید، بسازد، یعنی نه تنها دفاع نمیکنند، بلکه اگر از این جا نیز جلوی کار را میگیرند، از بالا فشار میآورند، که ساخت و ساز انجام شود.
وی در ادامه میافزاید: چرا چشم خود را بر روی تخلفات ساختمانی بستهایم، بسیاری از تخلفات ساختمانی در لواسان و یا رودبار قصران یا کار مسئولین و یا وابستگان مسئولین است، باید با این افراد برخورد شود، در یک روستا مانند « ناصرآباد» ، «کند» ، «افجه» و … ساختمان های عجیب غریب ساخته میشود، چرا در لواسان باید کاخ ۶ هزار متری ساخته شود و ما روی این کاخ ۶ هزار متری چشم خود را ببندیم، چرا نباید برخورد کنیم، نمونه های تخلفات ساختمانی فراوان است، هر فرد محلی در لواسان تخلفات را میداند و فرد متخلف را نیز میشناسد.
به نظر من رسانه ها نیز در این جهت وظیفه دارند، باید با اطلاع رسانی و انتشار اخبار درست و متقن مردم را در جریان گذاشت، هدف ما نیز افشاگری نیست، افشاگری حاصلی ندارد، هدف حذف و ریشه کن کردن فساد است، باید کاری کنیم، که زمینه فساد در منطقه از بین برود.
بنده به نوبه خود در حال پیگیری از طریق مسئولین مربوطه کشوری، استانی و منطقهای با ذکر مصادیق هستم ولی متاسفانه عزم برخورد با تخلفات را در مسئولین به ویژه بالادستیها نمیبینم، حال و انگیزه برخورد با این تخلفات را ندارند، اگر برخورد نشود، در آیندهای نزدیک از لواسان تنها یک اسم میماند و باید با بحث آب، تنفس و حیات وحش لواسان و گیاهان و درختانی مانند سیب و گیلاس خداحافظی کرد.
کوتاه شده از مهر