تاکید چین بر حمایت از توسعه نامیبیا مطابق شرایط این کشور

وزیر امور خارجه چین در سفر به کشور نامیبیا در جنوب غربی آفریقا، بر حمایت از توسعه این کشور مطابق شرایط ملی خاص خود، و تعهد پکن به توسعه اقتصادی نامیبیا با کمک به تبدیل منابع این کشور به مزایای توسعه‌ای و اجتماعی تاکید کرد. به گزارش ایرنا از رسانه‌های چین، «وانگ یی» وزیر امور ... تاکید چین بر حمایت از توسعه نامیبیا مطابق شرایط این کشور

ادامه

آفریقا, اقتصادی, جنوب غرب آفریقا, جهان, چاد, چین, شرق آسیا, کنگو, گزارش, نامیبیا, نیجریه

رویترز: چین در تعامل با آفریقا ثابت قدم است

خبرگزاری رویترز در گزارشی اذعان کرد که سفر آغاز سال ۲۰۲۵ وزیر امور خارجه چین به چهار کشور آفریقایی در حالی که پایتخت‌های اروپایی در انتظار آغاز به کار دولت جدید آمریکا هستند، نشان دهنده ثبات قدم پکن در تعامل با آفریقا است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا ، وزیر امور خارجه چین روز یکشنبه ... رویترز: چین در تعامل با آفریقا ثابت قدم است

ادامه

آفریقا, آلمان, آمریکا, آنگولا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, تحلیل, جهان, چاد, چین, سازمان ملل, غرب آفریقا, فرانسه, کنگو

سبقت «بی وای دی» چین از «تسلا» در تولید خوروهای برقی طی سال ۲۰۲۴ نشانه چیست؟

تعداد خودروهای برقی (EVs) تولید شده توسط شرکت «بی وای دی»، تولید کننده خودروهای برقی چین از تعداد خودورهایی که شرکت «تسلا»، خودروساز آمریکایی در سال ۲۰۲۴ تولید کرد، سبقت گرفت. به گزارش CGTN بر اساس جدیدترین گزارش‌های مالی دو شرکت فوق و از نظر فروش خودروهای برقی، اختلاف تعداد بی وای دی با تسلا ... سبقت «بی وای دی» چین از «تسلا» در تولید خوروهای برقی طی سال ۲۰۲۴ نشانه چیست؟

ادامه

آمریکا, آمریکای جنوبی, اقتصادی, چین, خبر, شرق آسیا

تحلیل «اکسیوس» از مسیر دشوار ترامپ در جنگ تجاری با چین

«اکسیوس» پیش بینی کرد که «دونالد ترامپ» برای موفقیت در جنگ تجاری خود با چین مشکلات فراوانی خواهد داشت و او هر چه قدر هم تلاش کند، قادر به ایجاد اختلال چشمگیر در مبادلات دوجانبه نیست. به گزارش روز شنبه ایرنا، این پایگاه خبری-تحلیلی اضافه کرد که اگر «دونالد ترامپ» موفق شود کسری تجاری ایالات ... تحلیل «اکسیوس» از مسیر دشوار ترامپ در جنگ تجاری با چین

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

فردای ایران از امروزش بهتر خواهد بود!

تحولات ماه‌های اخیر در ایران و منطقه بی‌شک تا سال‌ها اثرهای مهمی به جا خواهد گذاشت که پیش‌بینی دقیق آنها از هم‌اکنون بسیار دشوار است. از آن جمله می‌توان به این رخدادهای اخیر اشاره کرد: دخالت‌های روزافزون امپریالیسم آمریکا و رژیم جنایت‌کار اسرائیل در بازچینی جغرافیای منطقه؛ برنامه‌ریزی اسرائیل برای گسترش شهرک‌سازی‌ها در سرزمین‌های اشغالی ... فردای ایران از امروزش بهتر خواهد بود!

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسراییل, اشغالگری, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, ترکیه, خاورمیانه, دانشجویی, زنان, سودان, سوریه, سیاسی, عربستان سعودی, فرهنگیان, فقر, فلسطین, لیبی, همبستگی

سر انجام سران اتحادیه اروپا بر سر بسته کمک‌های مالی کرونایی به توافق رسیدند

رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در همایش عالی خود در بروکسل بر سر بسته کمک‌های مالی کرونایی به توافق رسیدند. افزون بر آن، بر سر بودجه هفت‌ساله این اتحادیه نیز توافق حاصل شد. ناظران از توافقی تاریخی سخن می‌گویند.

 

مذاکرات رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مجموع بیش از چهار روز به طول انجامید. طولانی‌تر از هر همایش عالی دیگر این اتحادیه. در نخستین ساعات بامداد روز سه‌شنبه ۲۱ ژوئیه (۳۱ تیر) شارل میشل، رئیس شورای اروپا با انتشار یک پست توییتری خبر از این توافق تاریخی داد.

 

اینکه مذاکرات رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیش از چهار روز به طول انجامد، امری بسیار نادر است. آخرین بار، چنین همایش طولانی‌ای در شهر نیس و در سال ۲۰۰۰ برگزار شده بود. موضوع بر سر صدها میلیارد یورو بود.

 

از آن بین، بسته کمک‌های مالی اتحادیه اروپا برای شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی و مقابله با پیامدهای مخرب کرونا برای کشورهای عضو این اتحادیه نیز باید به توافق و تصویب می‌رسید.

 

برای نخستین بار در تاریخ اتحادیه اروپا، رهبران و سران کشورهای عضو این اتحادیه بودجه و بسته مالی بالغ بر ۱۸۰۰ میلیارد یورو را به تصویب رساندند.

 

۷۵۰ میلیارد یورو کمک کرونایی

 

یکی از موارد اصلی مشاجره و اختلاف بین رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر تخصیص بودجه‌ای معادل ۷۵۰ میلیارد یورو برای کمک به اقتصاد کشورهایی بود که در اثر بحران کرونا آسیب دیده بودند.

 

فرانسه و آلمان، اسپانیا و ایتالیا خواستار آن بودند که مبلغ ۵۰۰ میلیارد یورو از این مبلغ به عنوان کمک‌های بلاعوض در اختیار این دسته از کشورها قرار گیرد. این در حالی است که برخی دیگر از کشورها و از جمله اتریش و هلند مخالف اختصاص چنین بودجه‌ای بودند.

 

پس از چهار روز بحث و مذاکره کشورهای عضو این اتحادیه بر سر اختصاص ۳۹۰ میلیارد یورو کمک بلاعوض به توافق رسیدند.

 

افزون بر آن، قرار شده است که ۳۶۰ میلیون یورو دیگر نیز در رابطه با کمک‌های مالی کرونایی به شکل وام در اختیار کشورهای متقاضی قرار گیرد.

 

تصویب بودجه هفت‌ساله اتحادیه

 

از سوی دیگر، کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر بودجه هفت ساله اتحادیه به توافق رسیدند. بودجه‌ای بالغ بر ۱۰۴۰ میلیارد یورو.

 

قرار بر این است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در راستای ایجاد اقتصادی همساز با نیازهای زیست‌محیطی و همچنین اقتصاد دیجیتالی گام بردارند.

 

تصویب در مجموع ۱۸۰۰ میلیارد یورو بسته مالی در اجلاس عالی رهبران و سران کشورهای عضو این اتحادیه، از حیث حجم در طول تاریخ این اتحادیه امری بی سابقه بوده است.

 

تصویب این بسته مالی کلان تنها از طریق توافق جمعی اعضای اتحادیه بر سر استقراض دسته‌جمعی ممکن شده است. کشورهای دریافت کننده وام تا سال ۲۰۵۸ فرصت دارند، وام دریافتی را پرداخت کنند.

.

یک توافق و دو رویکرد

 

کشورهای اتریش و هلند از جمله کشورهایی بودند که خواستار مشروط کردن پرداخت کمک‌های مالی کرونایی به پایبندی کشورهای عضو به تعهدات و ارزش‌های سیاسی اتحادیه اروپا شده بودند.

 

این موضوع با مخالفت کشورهای شرق اروپا و از جمله مجارستان و لهستان روبه‌رو شده بود. حال سخن از آن می‌رود که در دوران پس از توافق هرگاه کشوری به تعهدات خود و از جمله به ارزش‌های سیاسی و حقوقی تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا پایبند نماند، پرداخت این کمک‌ها و وام‌ها می‌تواند به فراخور آن کاهش یابد.

 

موضوع بر سر تصویب برخی از قوانین در کشورهای لهستان و مجارستان است که به باور دیگر کشورهای عضو این اتحادیه با موازین یک دولت قانون‌مدار و ارزش‌های سیاسی و حقوقی مغایرت دارند.

 

رسانه‌های لهستان پس از اعلام خبر توافق اتحادیه اروپا تعیین چنین شرطی در توافق ناظر بر کمک‌های مالی کرونایی را تکذیب کرده‌اند. رسانه‌های مجارستان نیز توافق اتحادیه اروپا را پیروزی بزرگ ویکتور اوربان خوانده‌اند.

فوربس؛ سند همکاری ایران و چین چه پیامدهایی برای آمریکا دارد؟

نشریه معروف اقتصادی در گزارشی می‌نویسد: در حالی که کشورها به دنبال شرکای جهانی هستند، به دلیل انزواگرایی آمریکا و مشکلات اقتصادی این کشور، اتحادیه‌هایی بدون حضور واشنگتن شکل خواهند گرفت.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسیا, اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, ژاپن, شرق اروپا, مقاله, مکزیک

روسیه: واشنگتن حتی به متحدین خود رحم نمی‌کند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: نظامیان آمریکایی در مناطق اشغال شده از خاک سوریه، نه تنها سلاح در اختیار تروریست‌ها قرار می‌دهند، بلکه به آنها آموزش هم می‌دهند تا به خرابکاری و حمله در سایر مناطق سوریه بپردازند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, دخالت نظامی, روسیه, سوریه, شرق اروپا, غرب اروپا

“اینسایدر” ؛ چالش آمریکا در مقابله با «حلقه طلایی»

اعلام برنامه جامع ۲۵ ساله همکاری های ایران و چین طی هفته گذشته، گمانه‌زنی‌هایی را میان تحلیلگران سیاسی قوت بخشید مبنی بر اینکه جهان به سمت قطب بندی جدیدی در حال حرکت است که ایران و همسایگان در مرکز این تحولات خواهند بود.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, پاکستان, تحریم, ترکیه, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, مقاله