شوک گرانی ۵۲ درصدی نان به سفره‌های تهی کارگران / نان دیگر پدیده‌ایست طبقاتی!

نان تبدیل به پدیده‌ای طبقاتی شده؛ دولت با اعلان رسمی، نان را در برخی شهرها تا مرز ۵۲ درصد گران کرده و در واقعیت، نانِ باکیفیت و در دسترس خیلی بیش از اینها گران شده است…. به گزارش خبرنگار ایلنا، فرمانِ گرانی نان صادر شد، یک شوک جدید به سفره‌های خالی کارگران؛ سفره‌هایی که حالا ... شوک گرانی ۵۲ درصدی نان به سفره‌های تهی کارگران / نان دیگر پدیده‌ایست طبقاتی!

ادامه

اختلاف طبقاتی, اسراییل, اقتصادی, ایران, تحلیل, تورم, حقوق بشر, دستمزد, طبقه کارگر, معیشت

چرخش تجارت جهانی به سوی خاورمیانه: فرصتی تازه برای ایران

در آخرین روز تیرماه ۱۴۰۳ قطار کانتینری دو سربار ایران – چین در مراسمی با حضور مدیرعامل راه آهن ایران و سفرای چین، قزاقستان و ترکمنستان در بندر خشک ریلی «آپرین» راه‌اندازی شد. به گزارش CGTN به نقل از لوئو لایی آن تحلیلگر سیاسی و روزنامه نگار چین: در سال جاری، با تداوم تنش‌های تجاری ... چرخش تجارت جهانی به سوی خاورمیانه: فرصتی تازه برای ایران

ادامه

اقتصادی, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, عربستان, قزاقستان, کویت, گزارش

سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

سفیر روسیه تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو را نمونه‌ای از سیاست‌های استعماری جدید خواند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نووستی؛ بسته هفدهم تحریم‌های اروپا علیه روسیه نمونه بارزی از سیاست‌های استعماری جدید غرب است که با تحمیل خدمات و محصولات خود ، در تضاد با مکانیسم‌های بازار آزاد عمل می‌کند. یکولای کوچونوف، سفیر ... سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

ادامه

اروپا, استعمار, تحریم, جنوب, جهان, روسیه, غرب, فرانسه, محیط زیست, نروژ

سفر نخست‌وزیر استرالیا به چین؛ گامی سرنوشت‌ساز در مسیر بهبود روابط دوجانبه

خبرگزاری شین‌خوآ (شین‌هوا) در آستانه سفر «آنتونی آلبانیزی» نخست‌وزیر استرالیا به چین، درباره اهمیت این سفر نوشت و آن را گامی مهم در جهت تقویت روند رو به رشد روابط دو کشور دانست. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این نشریه چینی در گزارش خود می‌نویسد که سفر آلبانیزی به چین همزمان با ورود شراکت راهبردی ... سفر نخست‌وزیر استرالیا به چین؛ گامی سرنوشت‌ساز در مسیر بهبود روابط دوجانبه

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکا, استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, جهان, چین, دانشجویی, شانگ‌های, شرق آسیا, گردشگری, گزارش

دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

«راشد اسماعیلوف» متخصص و رئیس انجمن زیست محیطی روسیه بر ضرورت همکاری پایدار بین کشورهای حاشیه خزر برای حل مشکلات این دریا و به ارائه دیدگاه خود در زمینه پیشنهادهای طرح شده از جمله انتقال آب از دریای سیاه برای حل مشکل کاهش سطح آب خزر پرداخت. به گزارش روز جمعه ایرنا، این متخصص محیط‌زیست ... دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

ادامه

آذربایجان, اقتصادی, ایران, جهان, خبر, دریای آرال, دریای حزر, دریای سیاه, روسیه, قزاقستان, قفقاز, گرجستان, محیط زیست

سر انجام سران اتحادیه اروپا بر سر بسته کمک‌های مالی کرونایی به توافق رسیدند

رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در همایش عالی خود در بروکسل بر سر بسته کمک‌های مالی کرونایی به توافق رسیدند. افزون بر آن، بر سر بودجه هفت‌ساله این اتحادیه نیز توافق حاصل شد. ناظران از توافقی تاریخی سخن می‌گویند.

 

مذاکرات رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مجموع بیش از چهار روز به طول انجامید. طولانی‌تر از هر همایش عالی دیگر این اتحادیه. در نخستین ساعات بامداد روز سه‌شنبه ۲۱ ژوئیه (۳۱ تیر) شارل میشل، رئیس شورای اروپا با انتشار یک پست توییتری خبر از این توافق تاریخی داد.

 

اینکه مذاکرات رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیش از چهار روز به طول انجامد، امری بسیار نادر است. آخرین بار، چنین همایش طولانی‌ای در شهر نیس و در سال ۲۰۰۰ برگزار شده بود. موضوع بر سر صدها میلیارد یورو بود.

 

از آن بین، بسته کمک‌های مالی اتحادیه اروپا برای شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی و مقابله با پیامدهای مخرب کرونا برای کشورهای عضو این اتحادیه نیز باید به توافق و تصویب می‌رسید.

 

برای نخستین بار در تاریخ اتحادیه اروپا، رهبران و سران کشورهای عضو این اتحادیه بودجه و بسته مالی بالغ بر ۱۸۰۰ میلیارد یورو را به تصویب رساندند.

 

۷۵۰ میلیارد یورو کمک کرونایی

 

یکی از موارد اصلی مشاجره و اختلاف بین رهبران و سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر تخصیص بودجه‌ای معادل ۷۵۰ میلیارد یورو برای کمک به اقتصاد کشورهایی بود که در اثر بحران کرونا آسیب دیده بودند.

 

فرانسه و آلمان، اسپانیا و ایتالیا خواستار آن بودند که مبلغ ۵۰۰ میلیارد یورو از این مبلغ به عنوان کمک‌های بلاعوض در اختیار این دسته از کشورها قرار گیرد. این در حالی است که برخی دیگر از کشورها و از جمله اتریش و هلند مخالف اختصاص چنین بودجه‌ای بودند.

 

پس از چهار روز بحث و مذاکره کشورهای عضو این اتحادیه بر سر اختصاص ۳۹۰ میلیارد یورو کمک بلاعوض به توافق رسیدند.

 

افزون بر آن، قرار شده است که ۳۶۰ میلیون یورو دیگر نیز در رابطه با کمک‌های مالی کرونایی به شکل وام در اختیار کشورهای متقاضی قرار گیرد.

 

تصویب بودجه هفت‌ساله اتحادیه

 

از سوی دیگر، کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر بودجه هفت ساله اتحادیه به توافق رسیدند. بودجه‌ای بالغ بر ۱۰۴۰ میلیارد یورو.

 

قرار بر این است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در راستای ایجاد اقتصادی همساز با نیازهای زیست‌محیطی و همچنین اقتصاد دیجیتالی گام بردارند.

 

تصویب در مجموع ۱۸۰۰ میلیارد یورو بسته مالی در اجلاس عالی رهبران و سران کشورهای عضو این اتحادیه، از حیث حجم در طول تاریخ این اتحادیه امری بی سابقه بوده است.

 

تصویب این بسته مالی کلان تنها از طریق توافق جمعی اعضای اتحادیه بر سر استقراض دسته‌جمعی ممکن شده است. کشورهای دریافت کننده وام تا سال ۲۰۵۸ فرصت دارند، وام دریافتی را پرداخت کنند.

.

یک توافق و دو رویکرد

 

کشورهای اتریش و هلند از جمله کشورهایی بودند که خواستار مشروط کردن پرداخت کمک‌های مالی کرونایی به پایبندی کشورهای عضو به تعهدات و ارزش‌های سیاسی اتحادیه اروپا شده بودند.

 

این موضوع با مخالفت کشورهای شرق اروپا و از جمله مجارستان و لهستان روبه‌رو شده بود. حال سخن از آن می‌رود که در دوران پس از توافق هرگاه کشوری به تعهدات خود و از جمله به ارزش‌های سیاسی و حقوقی تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا پایبند نماند، پرداخت این کمک‌ها و وام‌ها می‌تواند به فراخور آن کاهش یابد.

 

موضوع بر سر تصویب برخی از قوانین در کشورهای لهستان و مجارستان است که به باور دیگر کشورهای عضو این اتحادیه با موازین یک دولت قانون‌مدار و ارزش‌های سیاسی و حقوقی مغایرت دارند.

 

رسانه‌های لهستان پس از اعلام خبر توافق اتحادیه اروپا تعیین چنین شرطی در توافق ناظر بر کمک‌های مالی کرونایی را تکذیب کرده‌اند. رسانه‌های مجارستان نیز توافق اتحادیه اروپا را پیروزی بزرگ ویکتور اوربان خوانده‌اند.

فوربس؛ سند همکاری ایران و چین چه پیامدهایی برای آمریکا دارد؟

نشریه معروف اقتصادی در گزارشی می‌نویسد: در حالی که کشورها به دنبال شرکای جهانی هستند، به دلیل انزواگرایی آمریکا و مشکلات اقتصادی این کشور، اتحادیه‌هایی بدون حضور واشنگتن شکل خواهند گرفت.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسیا, اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, ژاپن, شرق اروپا, مقاله, مکزیک

روسیه: واشنگتن حتی به متحدین خود رحم نمی‌کند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: نظامیان آمریکایی در مناطق اشغال شده از خاک سوریه، نه تنها سلاح در اختیار تروریست‌ها قرار می‌دهند، بلکه به آنها آموزش هم می‌دهند تا به خرابکاری و حمله در سایر مناطق سوریه بپردازند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, دخالت نظامی, روسیه, سوریه, شرق اروپا, غرب اروپا

“اینسایدر” ؛ چالش آمریکا در مقابله با «حلقه طلایی»

اعلام برنامه جامع ۲۵ ساله همکاری های ایران و چین طی هفته گذشته، گمانه‌زنی‌هایی را میان تحلیلگران سیاسی قوت بخشید مبنی بر اینکه جهان به سمت قطب بندی جدیدی در حال حرکت است که ایران و همسایگان در مرکز این تحولات خواهند بود.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, پاکستان, تحریم, ترکیه, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, مقاله