درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

رژیم ضدکارگری و معضل سرنوشتِ نامعلومِ ۱۳۰۰ کارگرِ بیکار شده‌ی معدنِ کرومیتِ آسمینون

کارگران می‌گویند: غیراقتصادی بودنِ فعالیتِ معدن بهانه است و اگر کارفرما نمی‌تواند معدن را اداره کند او را خلع ید کنند تا ۱۳۰۰ کارگرِ بعد از سال‌ها کار در بدترین و سخترین شرایط یک شبه بیکار نشوند.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، دو ماه از بلاتکلیفیِ کارگران معدنِ کرومیتِ آسمینون کرمان می‌گذرد. اردیبهشت ماه امسال کارفرما به این بهانه که کارِ این معدن صرفه‌ی اقتصادی ندارد، معدن را تعطیل و ۱۳۰۰ کارگر را از کار بیکار کرد. این موضوع البته تازگی ندارد، اوایل سال گذشته نیز معدن به همین بهانه تعطیل شد. آن تعطیلی اما بعد از اعتراض کارگران و ورودِ فرماندار، استاندار، نماینده مجلس و سازمان صنعت و معدن کرمان به پایان رسید و کارگران اول اردیبهشت پارسال به کار خود برگشتند. تعطیلیِ امسال اما هنوز ادامه دارد…

 

کارگران می‌گویند: اینبار اعتراض نکردیم و کار را به فرماندار و استاندار سپردیم. استاندار پیشتر به «ایلنا» گفته بود که از طریق فرمانداری پیگیرِ کارِ کارگران است و به زودی نتیجه را اعلام می‌کند. حالا نزدیک به دو ماه می‌گذرد اما کارگران همچنان بیکارند. از قرار معلوم و آنطور که کارگران مطلع شده‌اند، شورایعالی معادن قرار است در این خصوص نظر بدهد. وزارت کار هم گفته «اقدامات لازم برای برقراری بیمه بیکاری کارگران بیکار شده کرومیت آسمینون صادر شده است.»

 

کارگران می‌گویند: ۲ ماه است بیکاریم، کارفرما حقوق اردیبهشت را نداد، معدن را تعطیل کرد و از آن زمان تا امروز هیچ حقوقی نداریم. هر چه از کارفرما درخواست می‌کنیم که حداقل حقوق اردیبهشت ما را بدهد به نتیجه نمی‌رسیم. ناچار هستیم بیمه بیکاری بگیریم.

 

هنوز بیمه بیکاری کارگران برقرار نشده است. آن‌ها می‌گویند: برای بیمه بیکاری ثبت نام کردیم و آنطور که گفته‌اند قرار است از پانزدهم مرداد بیمه بیکاری را پرداخت کنند که تا آن زمان بدون حقوق سر می‌کنیم. حتی دفترچه‌ی بیمه‌ی ما دیگر اعتبار ندارد که قرار است از اول ماه مشکل آن نیز حل شود.

 

به گفته‌ی آن‌ها؛ برخی از کارگران در شرف بازنشستگی هستند و تعطیلیِ معدن و گرفتنِ بیمه بیکاری به ضرر آن‌هاست. کارگری که ۱۸ سال سابقه‌ی کارِ سخت در معدن دارد و دو سال تا رسیدنِ دوران بازنشستگی‌اش نمانده، حالا بلاتکلیف مانده و احتمالا مشکلات بسیاری برایش پیش می‌آید.

 

آیا با گرفتنِ بیمه بیکاری توالی اشتغال به هم می‌خورد و کارگران به جای بیست سال کار باید ۲۵ سال کار کنند تا بازنشست شوند؟ محسن باقری در پاسخ به این سوال به ایلنا می‌گوید: دوره‌ی بیمه بیکاری عادی محسوب می‌شود اما اگر کارگران بعد از دوره‌ی بیمه بیکاری، دوباره به یک کار سخت و زیان‌آور مراجعه کنند توالی اشتغال آن‌ها به هم نمی‌خورد. یعنی قبل و بعد از بیمه بیکاری اگر شغل سخت و زیان‌آور باشد توالی همچنان سر جای خود است.

 

اگر کارگری در شرف بازنشستگی باشد، مثلا ۱۹ سال تجربه‌ی کارِ سخت و زیان‌آور داشته و حالا مجبور شده از بیمه بیکاری استفاده کند، آیا با همان بیست سال سابقه بازنشست می‌شود؟ باقری در پاسخ به این سوال نیز می‌گوید: اگر سن این کارگر زیر ۵۰ سال باشد خیر، کارگر بازنشست نمی‌شود و باید بعد از اتمام بیمه بیکاری آن یک سال را در شغل سخت و زیان‌آور دیگری ادامه بدهد تا بیست سال پر شود و بتواند از توالی اشتغال استفاده کند.

 

کارگری که سال‌ها و ماه‌های پایانیِ خدمت او به دوران گرفتنِ مستمریِ بیمه بیکاری ختم شود، ضرر بسیاری متحمل می‌شود؟ باقری می‌گوید: چون معمولا مستمریِ بیمه بیکاری پایین‌تر از حقوق فرد است و مبنای محاسبه‌ی مستمری بازنشستگی دو سال آخر بیمه‌پردازی است در نتیجه مستمریِ بازنشستگیِ کارگر کاهش پیدا می‌کند.

 

اتفاقی که امروز برای ۱۳۰۰ کارگرِ معدنِ کرومیتِ آسمینون کرمان افتاده در سال ۹۳ برای کارگران معدنِ ذغال سنگ البرز غربی افتاده بود. در آن زمان معدن البرز غربی تعطیل شد و تعداد بسیاری از کارگران بیکار شدند. در بین کارگران بیکار شده آن‌ها که چیزی به دورانِ بازنشستگی‌شان نمانده بود بیش از همه آسیب دیدند. آن‌ها بعد از سال‌ها کارِ سخت بازنشست شدند و چون مبنای محاسبه‌ی مستمریِ بازنشستگی‌شان به دورانِ دریافتِ مستمریِ بیمه بیکاری برخورد کرده بود در نتیجه مستمریِ کمی دریافت کردند. کارگرانِ بازنشسته البرز غربی از آن سال تا امروز هر چند وقت یکبار برای پیگیریِ حقوقشان به تهران می‌آیند اما هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.

 

هنوز تکلیفِ کارگران معدنِ کرومیتِ آسمینون کرمان به طور کامل مشخص نشده است. معلوم نیست اگر معدن تعطیل شود چند نفر از این ۱۳۰۰ نفر با مشکلاتی مشابه کارگران معدن البرز غربی مواجه می‌شوند و اصلا چند نفرِ دیگر می‌توانند در کارِ سخت و زیان‌آور کار کنند تا توالیِ سال‌ها کارِ سخت و زیان‌آور آن‌ها حفظ شود. این کارگران بعد از سال‌ها کارِ سخت و زیان‌آور حالا یکباره از کار بیکار شده‌اند و منتظرند ببینند مسئولین چه تصمیمی برای آن‌ها می‌گیرند.

 

آن‌ها می‌گویند: غیراقتصادی بودنِ فعالیتِ معدن بهانه است و اگر کارفرما نمی‌تواند معدن را اداره کند او را خلع ید کنند تا ۱۳۰۰ کارگرِ بعد از سال‌ها کار در بدترین و سخترین شرایط یک شبه بیکار نشوند.

پس از آزاد سازی قیمت‌ها آزاد سازی مزد اولویت دولت رئیسی است

رژیم ولایی در بیش از یک دهه اخیر با هدف آزادسازی مزد کارگران و ارزان‌سازی بیشتر نیروی کار،  یورشی گسترده‌ به مزد و معیشت کارگران را سازمان داده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فساد, کارگری, مقاله

اتحاد چپ، چالش بزرگ در مقابل رئیس‌جمهور نولیبرال فرانسه

دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه در روز یکشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ به شکست انتخاباتی بی‌سابقهٔ امانوئل ماکرون و طرفدارانش منجر شد. در پی اعلام نتایج انتخابات مشخص شد که ائتلاف چپ‌های فرانسه در انتخابات، با کارپایه‌ای مشترک، روشی درست بوده است.

ادامه

جهان, سوسیالیسم, غرب اروپا, فرانسه, کارگری, کمونیسم, مقاله, نئولیبرالیسم