راغفر؛ اگر تغییری رخ ندهد آینده تاریک و بدی در انتظار اقتصاد ایران است

حسین راغفر می‌گوید «طی چند دهه گذشته یک جهت‌گیری و ریل‌گذاری در عرصه اقتصاد داشتیم که عملا کشور را با بحران‌ها و مشکلات عدیده‌ای مواجه کرد و حالا باید یک تجدیدنظر و اصلاحات را در این موضوع ایجاد کنیم.»

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر

حکایت حال سراوان و سیستان‌وبلوچستان: مظلمهٔ خلق را جزایی هست

سه هفته از وقوع فاجعه سراوان می‌گذرد. بر اساس گزارش‌های اولیه درباره این رویداد در رسانه‌های عمومی و شبکه‌های اجتماعی: روز چهارم اسفندماه ۹۹ در پی تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران به سمت سوخت‌بران بلوچ در نقطهٔ صفر مرزی “آسکان” دستکم ۱۵ تن کشته و زخمی شدند.

ادامه

اقتصادی, ایران, برابری اجتماعی, حقوق بشر, کارگری

مجلس ولایی، نمایندگان قلابی، و مشکلات بر هم انباشتهٔ مردم

اینک پس از گذشت نزدیک به ده ماه از آغاز کار مجلس یازدهم، تأملی بر عملکرد آن به‌عیان روشن می‌سازد در کارنامهٔ ده‌ماههٔ این مجلس جز هوچی‌گری، شعار دادن، و حرکات نمایشی، موردی نمی‌توان یافت که نشانی از عمل در راستای ایفای وظیفه در جهت تدوین قانون به‌نفع توده‌های مردم باشد.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, سیاسی, فساد, مقاله

عبور سیستان و بلوچستان از خط قرمز خشکسالی/ مهاجرت و خالی از سکنه شدن روستاها

یک نماینده مجلس با تاکید بر اینکه سیستان و بلوچستان به لحاظ کمی و کیفیت آب در وضعیت بحرانی به سر می‌برد، گفت: به دلیل کمبود آب بعضی از روستاها خالی از سکنه شده و مهاجرت‌های زیادی را شاهدیم.

ادامه

اختلاف طبقاتی, افغانستان, اقتصادی, ایران, پاکستان, حقوق بشر, دهقانی, فقر, محیط زیست

شاخص فلاکت، و فساد افسارگسیخته در رژیم فقها

درحالی که رژیم حداقل دستمزد امسال را حتی کم‌تر از ۳ میلیون تومان تعیین کرده است، خط فقر در تهران بر اساس آمارهای تازه منتشر شده به ۱۰میلیون تومان رسیده است. این آمارها حکایت از آن دارند که شاخص* فلاکت طی ۴ سال اخیر روندی نگران‌کننده‌ درپیش گرفته است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فقر, مقاله

گمرک: تجارت ایران و اوراسیا در پنج ماه به حدود ۱.۵ میلیارد دلار رسید

سخنگوی گمرک ایران گفت: تجارت خارجی کشورمان با اتحادیه اقتصادی اوراسیا بعد از اجرایی شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی از پنجم آبان، در مدت پنج ماه نزدیک به ۱.۵ میلیارد دلار رسید.

 

به گزارش مهر، سید روح‌الله لطیفی اظهار داشت: طی پنج ماه گذشته و به عبارت بهتر از تاریخ پنجم آبان سال ۹۸ تا ۶ فروردین ماه سال جاری، میزان تجارت خارجی ایران و اوراسیا به یک میلیارد و ۴۸۹ میلیون و ۲۳۲ هزار و ۲۶۵ دلار رسیده است؛ از این مقدار ۶۷ درصد سهم واردات و ۳۳ درصد نیز سهم صادرات بوده است.

 

وی افزود: سرجمع صادرات ایران به اوراسیا از حیث وزنی یک میلیون و ۱۵۹ هزار و ۴۷۹ تن و ارزش این مقدار نیز برابر است با ۴۸۹ میلیون و ۹۳۱ هزار و ۹۵۵ دلار. همچنین سرجمع واردات کشور از اوراسیا از حیث وزنی ۲ میلیون و ۹۵۸ هزار و ۱۲۸ تن بوده است که ارزش این حجم کالا ۹۹۹ میلیون و ۳۰۰ هزار و ۳۱۰ دلار است.

 

لطیفی در خصوص میزان صادرات و واردات کالاها بر اساس توافقنامه فی‌مابین توضیح داد: با توجه به توافقنامه تجاری ایران و اوراسیا در آبان ماه سال ۹۸ و نیز اقدامات صورت گرفته برای اجرایی شدن تعرفه‌های ترجیحی، حجم صادرات ترجیحی کشور به مجموعه اوراسیا به مقدار ۱۲۳ هزار و۹۶۰ تن و به ارزش ۱۳۶ میلیون و ۲۶۰ هزار و ۲۲۹ دلار است. ضمن آنکه حجم واردات کشور در این مدت زمان به مقدار ۲ میلیون و ۳۸۱ هزار و ۸۵۹ و به ارزش ۷۴۹ میلیون و۸۱۶ هزار و ۲۰۵ دلار است.

 

سخنگوی گمرک در خصوص مقاصد عمده صادراتی به اوراسیا گفت: بزرگترین مقصد صادرات ایران به اوراسیا، کشور فدراسیون روسیه با حجم بیش از ۴۸۱ هزار و ۶۶۸ تن و به ارزش ۲۴۸ میلیون و ۵۵۵ هزار و ۱۰۲ دلار که این میزان بیش از ۵۰ درصد از کل ارزش صادرات ایران به اوراسیا را شامل می‌شود. پس از روسیه، ارمنستان با بیش از ۲۴.۶ درصد و قزاقستان با ۱۶ درصد بیشترین صادرات ایران به مجموعه اوراسیا را محسوب می‌شود.

 

لطیفی در خصوص مبدا نخست واردات از اوراسیا گفت: بیشترین واردات کالا از کشور فدراسیون روسیه بوده است. حجم واردات کشور از روسیه در پنج ماهه اخیر از حیث وزنی بیش از ۲ میلیون و ۷ هزار و ۹۸۱ تن و به ارزش ۷۱۳ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۷۹۹ دلار است که این میزان بیش از ۷۱.۴ درصد کل واردات ایران از کشورهای اوراسیا را شامل می‌شود. پس از روسیه، کشورهای قزاقستان با ۲۴.۹ درصد و بلاروس با ۲.۳ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

 

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در خصوص کالاهای صادراتی کشورمان به اوراسیا توضیح داد: کالاهای اصلی صادراتی ایران به اوراسیا شامل سیب تازه، پسته تازه و خشک، گاز طبیعی مایع شده، کیوی تازه، خیار و خیارشور است همچنین کالاهای ترجیحی صادراتی ایران به این کشورها شامل کیوی تازه، پسته تازه و با پوست، انگور خشک شده، کاهو، گل کلم و کلم بروکلی است.

 

وی در خصوص کالاهای وارداتی از اوراسیا گفت: کالاهای اصلی وارداتی از اوراسیا شامل، جو به استثنای بذر، ذرت دامی، روغن دانه آفتاب گردان و گوشت و شقه بره است. ضمن آنکه کالاهای ترجیحی وارداتی ایران شامل جو، ذرت دامی، روغن آفتابگردان، گوشت و لاشه بره و کاغذ روزنامه است.

 

لطیفی تصریح کرد: در میان ۲۰ قلم اصلی صادرات ترجیحی ایران به اوراسیا، به ترتیب پسته بیش از ۴۶ درصد، کیوی با ۲۷ درصد و انگور خشک با ۱۰ درصد بیشترین سهم صادراتی را شامل شده است. همچنین در ۲۰ قلم نخست واردات ترجیحی کشور از مجموعه کشورهای اوراسیا، به ترتیب جو ۴۵ درصد، ذرت دامی با ۲۶ درصد و روغن دانه آفتابگردان با ۱۷ درصد سهم اصلی واردات ترجیحی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

 

گفتنی است؛ پنج کشور فدراسیون روسیه، قزاقستان، ارمنستان، بلاروس و قرقیزستان شرکای اقتصادی و تجاری ایران با اوراسیا هستند.

درخواست کمک پنج میلیارد دلاری ایران برای مقابله با کرونا

عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با انتشار یک پست اینستاگرامی خبر از درخواست رسمی ایران از صندوق بین‌المللی پول برای حمایت مالی از این کشور در عرصه مقابله با بیماری کرونا را داده است.

ادامه

اقتصادی, ایران, جهان, خبر, صندوق بین‌المللی پول

راغفر؛ پنهان کردن آمارها توسط بانک مرکزی، چیزی از واقعیت‌های تلخ زندگی مردم نمی‌کاهد

برخی از کارشناسان می‌گویند محرمانه شدن آمار، اقتصاد را به سمت عدم شفافیت سوق می‌دهد، از سوی دیگر بعضی از صاحب‌نظران اقتصادی بر این باور هستند که نیازی نیست همه آمارها علنی اعلام شود. اما حسین راغفر، تحلیلگر اقتصادی، در این باره نظر متفاوتی دارد.

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر, سیاسی, مصاحبه و گفتگو

از دارایی نجومی مالیات اخذ نمی‌کنیم، چون قانون نداریم

فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد در برنامه پارک شهر رادیو تهران درپاسخ به اینکه گفته می‌شود درآمد اصلی دولت در بودجه ۹۹ از مالیات است گفت: در بودجه ۹۹ قسمت اصلی منابع اصلی دولت بر روی مالیات است، آرزوی چند دهه تحلیل‌گران اقتصادی است.

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر

حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم/ اراده‌ای برای به دام انداختن فراریان مالیاتی وجود ندارد

بر اساس برخی برآورد‌ها ۳۰ درصد اقتصاد ایران پنهان و زیرزمینی است. مالیات‌ستانی از بخش پنهانی اقتصاد و همچنین معاف‌شدگان از مالیات نیازمند نور تاباندن به این بخش‌ها و همچنین اصلاح قوانین و برداشتن معافیت‌های نابجاست.

ادامه

اقتصادی, ایران, فساد, گزارش