ارمنستان، در مسیر اوکراین؟

تنش بین دولت و «کلیسای حواری ارمنی» که با دستگیری هفته گذشته «ساموئل کاراپتیان»، تاجر و نیکوکار کلیسا آغاز شد، به سرکوب تمام عیار شخصیت‌های کلیسا، کشیشان و فعالان، از جمله اسقف‌های اعظم «گالستانیان» و «آجاپاهیان»، تبدیل شده است. به گزارش ایسنا، «آرتور آمبارتسومیان» یکی از چهره‌های اپوزیسیون ارمنستان گفت: «توضیح روانشناختی یا بهتر است ... ارمنستان، در مسیر اوکراین؟

ادامه

آمریکا, اوکراین, بیولوژیکی, تحلیل, جنوب شرق آسیا, جهان, شمال غرب آسیا, غرب, قفقاز

مسکو: ارمنستان باید بین اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا یکی را انتخاب کند

معاون نخست وزیر روسیه امروز پنجشنبه، گفت، ارمنستان باید بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه اروپا یکی را انتخاب کند و نمی‌تواند هر دو را داشته باشد. به گزارش ایسنا، این اظهارات از سوی «الکسی اورچوک» معاون نخست وزیر روسیه پس از آن مطرح شد که پارلمان ارمنستان روز چهارشنبه نسخه نهایی درباره تمایل پیوستن ... مسکو: ارمنستان باید بین اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا یکی را انتخاب کند

ادامه

اتحادیه اروپا, ارمنستان, اروپا, اقتصادی, اورآسیا, جهان, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا

روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است

کانال تلگرامی اسپوتنیک امروز به نقل از گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) نوشت که با نزدیک شدن به ۲۶ اکتبر (۵ آبان) و برگزاری انتخابات مجلس گرجستان، آمریکا از تحولات این کشور به شدت ناراضی بوده و در حال تدارک یک “انقلاب رنگین” در این جمهوری منطقه قفقاز است. به گزارش ایرنا، در گزارش ... روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, روسیه, شمال غرب آسیا, قفقاز, گرجستان, گزارش

مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است

ادامه

آذربایجان, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, جنگ سرد, جنوب شرق اروپا, روسیه, شرق آسیا, شمال غرب آسیا, صلح, گزارش

درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیری‌ها مقابل ساختمان‌های دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سه‌شنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمی‌ها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیری‌ها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت

ادامه

اتحادیه اروپا, تروریسم, جنوب شرق اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شمال غرب آسیا

سخنگوی دولت آنکارا: سیاست ترکیه در سوریه از همان اول خطا بود

نعمان کورتولموش معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت آنکارا به صراحت گفت: سیاست ترکیه در قبال سوریه از همان اول اشتباه بود و اکنون می خواهیم این خطاها را جبران کنیم.

 

 

به گزارش اسپوتنیک به نقل از همشهری آنلاین نعمان کورتولموش معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت آنکارا به صراحت گفت: سیاست ترکیه در قبال سوریه از همان اول اشتباه بود و اکنون می‌خواهیم این خطاها را جبران کنیم.

 

کورتولموش این مطلب را در بازدید از دفتر روزنامه حریت در آنکارا عنوان کرد که روزنامه حریت نیز گفت و گوی کورتولموش با خبرنگاران این رسانه را در صفحه نخست روز پنجشنبه منتشر کرد.

وی افزود: من از همان اول جزو کسانی بودم که باور داشتم سیاست ما در قبال سوریه اشتباه است ولی اکنون داریم این سیاست اشتباه را ترمیم و بازسازی می کنیم.

 
وی در ادامه مدعی شد: برای این منظور ما با روسها در خصوص حل بحران حلب به تفاهم رسیدیم و می خواهیم که با این همکاری، صلح در حلب را به سراسر سوریه تسری دهیم.
او در همین حال ادعا کرد: باید پس از آتش بس، میز مذاکره به خوبی چیده شود، چون با دولت فعلی سوریه که مرتکب خونریزی های زیادی در سوریه شده، نمی توان به این راه ادامه داد اما تصمیم نهایی را شرکت کنندگان در مذاکره خواهند گرفت.

 

کورتولموش در ادامه با ادعای این که قدرتهای فرامنطقه ی پرده دوم بازی ای را که ۱۰۰ سال پیش در منطقه خاورمیانه به صحنه آوردند، می خواهند یک بار دیگر ترسیم و تنظیم کنند، گفت: تنها کشوری که می تواند این بازی را بر هم زند، ترکیه است.
وی تلاش برای تغییر جغرافیای سیاسی در منطقه را سایکس – پیکو دوم دانست.

 

توافق سایکس – پیکو که بین سایکس (Mark Sykes) دیپلمات انگلیسی و پیکو (George Picot) دیپلمات فرانسوی در ۹ می ۱۹۱۵ تنظیم و توسط وزرای خارجه دو کشور امضا شد، مرزهای کنونی کشورهای عربی که از تجزیه امپراطوری عثمانی شکل گرفته بود، رسمیت یافت.
در این قرارداد مرزها طوری تعیین شده است که کشورها دارای مذاهب و قومیت‌های مختلف باشند تا استخوان لای زخم برای روز مبادا حفظ شود.

 
سخنگوی دولت آنکارا همچنین با ادعای این که منطقه خاورمیانه نسبت به ۱۰ سال پیش از نظر مذهبی در وضعیت بسیار نامساعدی است، افزود: سر منشاء تفرقه مذهبی اشغال عراق در سال ۱۹۹۱ میلادی است.
او با اشاره به سفر قریب الوقوع بینالی ییلدریم نخست وزیر ترکیه به عراقبیان کرد: در این سفر موضوع حضور نیروهای نظامی ترکیه در بعشیقه گفت و گو خواهد شد.
وی اظهار کرد: ییلدریم با پیشنهادی که می تواند با استقبال بغداد رو به رو شود، به عراق می رود.

 
آنکارا پیشتر به دنبال واکنش بسیار تند عراق به تقویت حضور نیروهای نظامی ترکیه در بعشیقه، طرحی را به بغداد داد که به موجب آن با منتفی شدن موضوع داعش در موصل و عدم حضور نیروهای پ.ک.ک در شنگال در منطقه ایزدی ها در شمال عراق، نیروهای خود را از عراق خارج کند.
کورتولموش گفت: ولی با این حال فعلا عقب نشینی نیروهای ترکیه از عراق مطرح نیست.