گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

سازمان ملل دولت مادورو را به رسمیت شناخت

سفیر ونزوئلا در سازمان ملل در توئیتی خبر داد: امروز مجمع عمومی سازمان ملل، دولت «نیکلاس مادورو» را به عنوان تنها نماینده قانونی ونزوئلا به رسمیت شناخت و اقدام آمریکا در تحمیل مقامات خودخوانده را رد کرد.

 

به گزارش ایرنا از تلویزیون رسمی ونزوئلا، «ساموئل مونکادا» سفیر این کشور آمریکای لاتین در سازمان ملل، در توئیتی اعلام کرد: امروز مجمع عمومی سازمان ملل، دولت «نیکلاس مادورو» را به عنوان تنها نماینده قانونی ونزوئلا برای دوره ۲۰۲۵-۲۰۲۰ به رسمیت شناخت.

 

مونکادا این اتفاق را شکستی برای ماجراجویی‌های استعمارگرانه ترامپ و یک پیروزی برای حاکمیت و استقلال ونزوئلا عنوان کرد و در ادامه تاکید کرد: این اتفاق در واقع، یک پیروزی بزرگ برای سازمان ملل و حقوق بشر محسوب می‌شود.

 

به این ترتیب، مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۹۳ کشور عضو جامعه جهانی، با اقدامات آمریکا برای تحمیل مقامات و نمایندگان سیاسی دیگر در برابر اراده ملت ونزوئلا به شدت مخالفت کرد.

 

از سوی دیگر، رئیس موسسه سیمون بولیوار نیز ضمن انتقاد شدید از اقدامات مداخله جویانه واشنگتن در آستانه انتخابات مجلس این کشور گفت: آمریکا و متحدانش به دنبال ایجاد اختلال در روند انتخابات آتی این کشور در ۶ دسامبر هستند.

 

این موضوع پس از آن روی داد که رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرده بود درصورت پیروزی مخالفان در انتخابات یکشنبه آینده (۱۶ آذر)، از ریاست‌جمهوری کناره‌گیری خواهد کرد.

 

«نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری مشروع ونزوئلا با اطمینان از حضور گسترده مردم در انتخابات ۱۶ آذر و پیروزی انقلاب بولیواری، گفته بود: اگر حزب مخالفان آراء بیشتری نسبت به ما کسب کرده و در انتخابات ۶ دسامبر پیروز شوند، از ریاست جمهوری استعفا داده و راه دیگری در پیش خواهیم گرفت. من با علم به اینکه مردم برای رأی دادن حضور گسترده‌ای نشان خواهند داد و پیروزی انقلاب بولیواری را خواهیم دید، مسئولیت این چالش را به عهده می‌گیرم.

 

مادورو پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸، به عنوان رئیس جمهوری این کشور برای ۲۰۲۵-۲۰۱۹ انتخابات شد.

 

با این وجود، خوان گوایدو رهبر مخالفان تحت حمایت آمریکا، با زیر سوال بردن انتخابات ۲۰۱۸ وی را غاصب قدرت و خود را با ادعای احراز مقام «ریاست کنگره ملی» براساس قانون اساسی رییس جمهوری قانونی خوانده بود.

 

در جریان بحران قانون اساسی در ونزوئلا، ارگان دیگری در مجلس قانونگذاری این کشور در سال ۲۰۱۷ شکل گرفت تا قانون‌اساسی ونزوئلا را بازنویسی کند و یک رئیس‌مجلس ملی برای آن برگزیده شد. از آن پس، دو مجلس قانونگذاری به‌طور موازی عمل می‌کنند، مجلس شورای ملی وابسته به مخالفان دولت و مجلس مؤسسان حامیان اصلی مادورو است.

 

دولت آمریکا از ۲۰۱۴، با استناد به مواد و تبصره‌های ابداعی و با اقدامات اداری پیچیده، به گفته مادورو با “سیاست سفسطه‌ای حملات چندگانه” به دنبال اعمال فشار بر ملت ونزوئلا و سرنگونی رئیس جمهوری قانونی این کشور برآمده است تا با نشاندن مهره موردنظر خود در دولت ونزوئلا، اهداف استعمارگرانه خود را پیش ببرد. با وجود این اقدامات خصمانه و غیرقانونی واشنگتن، نیکلاس مادورو همچنان بر سر قدرت این کشور بولیواری باقی است.

صادرات نفت ونزوئلا به‌رغم تحریم‌های آمریکا سه برابر شد

با وجود تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا و سنگ‌اندازی واشنگتن در روابط این کشور با چین، کاراکاس با افزایش سه برابری، صادرات نفتی خود را به بیش از نیم میلیون بشکه در روز رساند.

ادامه

اکوادور, امریکا, امریکای لاتین, تحریم, جهان, چین, ونزوئلا

کوبا: واشنگتن در جنبش “سن ایسیدرو” مداخله علنی و تحریک‌آمیز داشته است

وزارت خارجه کوبا اعلام کرد، کاردار آمریکا در کوبا به شکل علنی و تحریک‌آمیز با جنبش “سن ایسیدرو” که گروهی از هنرمندان کوبایی به جریان انداخته‌اند، ارتباط دارد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, خبر, کوبا