کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که ممکن است غرب پس از انتخابات پارلمانی اقدامات تحریک آمیز جدی در گرجستان ترتیب دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایراکلی گوگاوا، کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که غرب ممکن است پس از انتخابات پارلمانی که در ۲۶ اکتبر برگزار ... کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

ادامه

آذربایجان, آسیای میانه, ارمنستان, اروپا, اورآسیا, تحلیل, روسیه, غرب, قفقاز, گرجستان, نئولیبرالیسم

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در اتخاذ تصمیمات مهم و سرنوشت‌ساز ابراز تاسف کرد و اصلاحات اساسی را در ساختار این نهاد بین‌المللی خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کازینفروم، بریک والی سخنگوی ریاست جمهوری قزاقستان اظهار داشت که قاسم‌ژومارت توقایف رئیس‌جمهوری این کشور با ابراز تاسف نسبت ... رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

ادامه

آسیای میانه, بریکس, تحلیل, جهان, چین, سازمان ملل, قزاقستان

رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

رئیس جمهور قزاقستان امروز در دیدار با صدراعظم آلمان اعلام کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، «قاسم جومرت توکایف»، رئیس جمهور قزاقستان امروز دوشنبه در دیدار با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در شهر آستانه در سخنانی تصریح کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر ... رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

ادامه

آسیای میانه, آلمان, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ نیابتی, چین, روسیه, شرق اروپا, صلح, قزاقستان

پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

رئیس جمهوری روسیه پس از گفت‌وگو با همتای مغول خود گفت: مسکو آماده کمک به مغولستان در زمینه تامین سوخت و همچنین آماده اجرای پروژه‌های هسته‌ای مشترک است. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین گفت: کشور ما مدت‌هاست که منابع انرژی مورد نیاز خود را به اقتصاد مغولستان ارائه کرده است ... پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

ادامه

آسیای میانه, اقتصادی, جهان, روسیه, گزارش, مشارکت راهبردی, مغولستان

برگماری رئیس‌جمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، کارزار پرهیاهوی نمایش انتخاباتی برای به پیروزی رساندن مسعود پزشکیان در مقام رئیس‌جمهور “اصلاح طلب و مستقل” حتی در ظاهر و کوتاه‌مدت هم نتوانست “وحدت” مورد نظر خامنه‌ای برای “حفظ نظام” را ایجاد کند. برخلاف ظاهر امر و اخبار تبلیغاتی و نظریه‌پردازی‌های طیف وسیع تحلیلگران دل‌بسته به جمهوری اسلامی، کل “نظام” ... برگماری رئیس‌جمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده

ادامه

آزادی, آسیای میانه, آمریکا, اروپا, استبداد, اقتصاد سیاسی, اقتصادی, ایران, تحریم, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, فاشیسم, نئولیبرالیسم

سازمان ملل: القاعده روند صلح افغانستان را تهدید می‌کند

“ادموند فیتون براون” هماهنگ کنندۀ تیم نظارتی سازمان ملل متحد اعلام کرد که شبکۀ تروریستی القاعده روند صلح افغانستان را تهدید می‌کند.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری طلوع نیوز افغانستان با اعلام این مطلب افزود: این مقام بلندپایۀ سازمان ملل متحد در گفت‌وگوی ویژه با این خبرگزاری تأکید کرد که القاعده همچنان تهدید جدی علیه صلح افغانستان است و متاسفانه طالبان و شبکۀ القاعده هنوز هم رابطۀ نزدیکی با هم دارند.

 

ادموند فیتون براون به این رسانه افغان گفت: دربارۀ چالشی که القاعده در برابر روند صلح به وجود می‌آورد، باید گفت که شاید به راحتی بتوان هر تهدید خارجی را خنثی کرد اما رفع تهدید شبکه القاعده به راحتی میسر نیست و اگر این شبکه کنترل نشود در برابر روند صلح تهدید بزرگی خواهد بود.

 

بر اساس آخرین گزارش تیم نظارتی سازمان ملل متحد، حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ تن از اعضای القاعده در ولایت‌های بدخشان، غزنی، هلمند، خوست، کنر، کندز، لوگر، ننگرهار، نیمروز، نورستان، پکتیا و زابل حضور دارند.

 

این گزارش با اعلام اینکه القاعده در شبه قارۀ هند هم در ولایت‌های هلمند، قندهار و نیمروز فعالیت می‌کند و رهبران دو گروه القاعده و طالبان به هم نزدیک هستند، افزود: رابطۀ ایمن الظواهری و رهبران دیگر القاعده با اعضای مشخص طالبان، به‌ویژه برخی اعضای شبکۀ حقانی، نزدیک است.

 

با این وجود طالبان این سخنان را بی پایه و اساس می‌داند و می‎گوید که مطرح کردن این ادعاها کار کسانی است که نمی‌خواهند فرصت به وجود آمده برای صلح در افغانستان به نتیجه برسد.

 

پیش از این نیز مقام‌های سازمان ملل متحد گفته بودند که طالبان و القاعده در افغانستان ارتباط نزدیک دارند.

 

براون در فراز دیگری از سخنانش، گفت: اگرچه حمله‌های اخیر بر مواضع گروه تروریستی داعش در افغانستان، این گروه را تضعیف کرده‌است اما هنوز هم این گروه در افغانستان حدود ۲ هزار و ۲۰۰ جنگجو دارد و تلاش می‌کند آن دسته از جنگجویان طالبان را که با روند صلح مخالف هستند، جذب کند.

 

وی افزود: داعش تاکنون موضعی مخالف روند صلح داشته‌ و می‌کوشد خود را همچون تنها گروهی که به هراس‌افکنی جهانی متعهد است نشان دهد. شاید امید اصلی آنان به شیوه ای از ادامه روند مذاکرات صلح است تا کسانی که با این روند مخالفند، به داعش بپیوندند و این تنها گروهی باشد که می‌تواند با آن ها همراه شود.

 

در هفته‌های پیش گروه داعش مسؤولیت چندین رویداد مرگ‌بار از جمله حمله به دانشگاه کابل و مرکز آموزشی کوثر دانش در این شهر را پذیرفته‌است. اما حکومت افغانستان پیش از این گفته‌است که این گروه در افغانستان شکست خورده‌است.

عبدالله: نقشی درباره حضور و یا خروج آمریکا از افغانستان نداریم

رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان گفت افغانستان نقشی درباره حضور و یا خروج آمریکا از این کشور ندارد و آمریکایی‌ها مطابق با شرایط خود این تصمیم را می‌گیرند

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تحلیل, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, دخالت نظامی

نیویورک‌تایمز: تغییرات ترامپ در پنتاگون برای خروج از افغانستان است

روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی با اشاره به تغییرات اخیری که دونالد ترامپ در پنتاگون اعمال کرده است، این تغییرات را در راستای تسهیل و شتاب‌دهی به برنامه او برای خارج ساختن نظامیان کشورش از افغانستان دانست.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, جهان, دخالت نظامی

چرایی تشدید مخالفت آمریکا با حضور چین در آسیای مرکزی

«سرگئی کوژمیاکین» تحلیلگر سیاسی روس در یادداشتی که در اختیار خبرنگار خبرگزاری فارس قرار داد، به بررسی دلایل افزایش مخالفت‌های آمریکا با حضور چین در آسیای مرکزی پرداخته است.

ادامه

اسیای مرکزی, اقتصادی, امریکا, تاجیکستان, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک, سیاسی, قرقیزستان, قزاقستان

فشارها نتیجه داد؛ بخشی از تجهیزات آمریکا به وزارت دفاع افغانستان داده می‌شود

آمریکا در پی فشارهای رسانه‌ای و انتقاد از تخریب و انتقال تجهیزات پایگاه‌های نظامی در افغانستان، سرانجام بخشی از تجهیزات جنگی خود را در اختیار نیروهای امنیتی افغان قرار می‌دهد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, خبر