خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
زنگ خطر برای ترامپ؛ رشد اقتصادی آمریکا کاهش یافت
وزارت بازرگانی آمریکا پس از بازنگری در رشد اقتصادی این کشور اعلام کرد که با کاهش ۲/۲درصدی طی سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۸ مواجه بوده است؛ آماری که می تواند امیدهای دونالد ترامپ برای بهبود تولید ناخالص داخلی و شانس های انتخاباتی اش در سال ۲۰۱۹ را بر باد دهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پیشتر اعلام شده بود که رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه آخر ۲۰۱۸ حدود ۲/۶ درصد بوده اما وزارت بازرگانی پس از بازنگری در آمارهای خود آن را به ۲/۲ درصد کاهش داد.
رئیس جمهوری آمریکا و تیم اقتصادی وی بارها وعده داده اند که با اتخاذ سیاست های قاطع، مقررات زدایی و کاهش قابل توجه مالیات ها که در اواخر سال ۲۰۱۷ به اجرا درآمد، رشد اقتصادی آمریکا به سه درصد یا بیشتر از آن افزایش خواهد یافت.
با توجه به کاهش رشد اقتصادی چین و اروپا و زیان احتمالی برگزیت به انگلیس، آمریکا نمی تواند برای بهبود رشد اقتصادی خود به تقاضای خارج تکیه کند.
بسیاری از اقتصاددانان از جمله افرادی که در صندوق بین المللی پول فعال هستند، پیش بینی های خود در مورد رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۱۹ را کاهش داده اند. فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) نیز گفته که فعلا روند افزایش نرخ بهره بانکی را متوقف می کند.
ترامپ بارها از فدرال رزرو به دلیل افزایش نرخ بهره انتقاد کرده است. او این اقدام بانک مرکزی آمریکا را «دیوانگی» و «خارج از کنترل» و تهدیدی بزرگ تر از چین برای اقتصادی آمریکا خوانده است.
در حال حاضر، آمار و ارقام اقتصادی به نفع او نیست. اعتماد تجاری، هزینه های مصرف کنندگان و ساخت مسکن طی ماه های اخیر کاهش یافته است. با این حال، اقتصاددانان هنوز معتقدند که اقتصاد آمریکا در وضعیت خوبی است.
اما اقتصاددانانی مانند «گرگوری داکو» از گروه Oxford Economics که در زمینه پیش بینی ها و تحلیل های اقتصادی فعال است، می گوید که اقتصاد آمریکا در سرازیری قرار گرفته است زیرا رشد اقتصادی این کشور «در سه ماه دوم ۲۰۱۸، ۴/۲ درصد و در سه ماهه سوم ۳/۴ درصد بود» اما حالا به ۲.۲ درصد کاهش یافته است.
وزارت بازرگانی آمریکا گفته که پس از دریافت داده های تکمیلی در مورد سه ماهه چهارم ۲۰۱۸ در ارزیابی های قبلی خود تجدیدنظر کرده است. کاهش اندک پیش بینی های اقتصادی پس از دریافت آمار و داده های جدیدی امری نسبتا عادی است اما کاهش۰/۴ (چهار دهم) درصدی رقمی بزرگ و غیرمعمول است.
وال استریت ژورنال نوشت، به نظر می رسد رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ نیز کاهش داشته که علت آن ابهام در مورد رشد اقتصاد جهانی و تعطیلی ۳۵ روزه بخش هایی از دولت فدرال آمریکا طی اواخر دسامبر و ماه ژانویه است.
انتظار می رود که دولت آمریکا تا کمتر از یک ماه دیگر ارزیابی اولیه خود درباره رشد اقتصادی کشور طی سه ماه اول ۲۰۱۹ را اعلام کرد.
مشاوران موسسه Macroeconomic تخمین زده اند که نرخ رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا طی این مدت ۱/۴ درصد بوده است.
بسیاری از اقتصاددانان می گویند که انتظار می رود رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۱۹ متوسط باشد. به گفته آنها بیکاری طی سال جاری میلادی همچنان پایین بوده و درآمدها بالا خواهد بود.
نیویورک تایمز نوشته است، پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ به نتایج اقتصادی بستگی دارد. اگر او درست گفته باشد و رشد اقتصادی دوباره اوج بگیرد، او با یک سابقه قوی اقتصادی وارد سال ۲۰۲۰ شد اما اگر او اشتباه کرده باشد و رشد اقتصادی کاهش یابد جز خودش نمی تواند کسی را مقصر بداند.
ایرنا
همگرایی اروپا و چین برای مقابله با یکجانبه گرایی ترامپ
کاخ الیزه روزگذشته (سه شنبه- ۲۶مارس) میزبان نشست مشترک روسای جمهوری چین و فرانسه، صدراعظم آلمان و رئیس کمیسیون اروپا با سه محور اصلی ‘صلح و امنیت بین المللی’، ‘مساله آب و هوا’ و ‘همکاری ممتاز’ در شرایط اقتصادی بود.
خزانهداری آمریکا ۹ فرد و ۱۴ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا امروز سهشنبه اعلام کرده ۹ فرد و ۱۴ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرده است.
کسری بودجه آمریکا افزایش یافت
کسری بودجه دولت آمریکا در ماه فوریه از ۲۳۰ میلیارد دلار گذشت.
ایتالیا و چین تفاهم نامه جاده ابریشم جدید را امضا کردند
مراسم امضای تفاهم نامه همکاری در زمینه طرح ‘جاده ابریشم جدید’ روز شنبه با حضور ‘شی جین پینگ’ رئیس جمهوری چین و ‘جوزپه کونته’ نخست وزیر ایتالیا و شماری از وزیران دو کشور در شهر رم به امضا رسید.