۳۰۰۰ نفر در سوریه ناپدید شده‌اند

منابع آگاه در سوریه از افزایش قربانیان جنایات عناصر رژیم تروریستی الجولانی خبر دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، منابع آگاه اعلام کردند که تعداد قربانیان جنایات رژیم تروریستی الجولانی در مناطق علوی نشین سوریه به هزار و ۷۰۰ تن افزایش یافته است. آنها اضافه کردند: تعداد این جنایات طی هفته‌های گذشته ... ۳۰۰۰ نفر در سوریه ناپدید شده‌اند

ادامه

تروریسم, جهان, خبر, زنان, سوریه, کودکان

روسیه از آمریکا خواست حملات به یمن را متوقف کند و گفت‌و‌گو را آغاز کند

وزیر خارجه روسیه بر ضرورت توقف فوری استفاده از نیروی نظامی علیه یمن و اهمیت مشارکت همه طرف‌ها در گفت‌وگوی سیاسی تاکید کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از جرازلم پست؛ وزارت امور خارجه روسیه امروز یکشنبه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور، از ایالات متحده خواست تا حملات علیه ... روسیه از آمریکا خواست حملات به یمن را متوقف کند و گفت‌و‌گو را آغاز کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, زنان, کودکان

روسیه: ۹ هزار سوری به پایگاه هوایی «حمیمیم» پناه برده‌اند

خبرگزاری رویترز امروز پنجشنبه، به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خبر داد که پایگاه هوایی این کشور در حمیمیم سوریه به حدود ۹ هزار سوری گریزان از خشونت های فرقه ای پناه داده است. به گزارش ایرنا، رویترز نوشت که حمیمیم یکی از دو پایگاه نظامی روسیه در سوریه است که مسکو امیدوار ... روسیه: ۹ هزار سوری به پایگاه هوایی «حمیمیم» پناه برده‌اند

ادامه

ایران, پناهندگان, ترکیه, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, زنان, سوریه, عراق, کودکان

بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” روز هشتم مارس (امسال مطابق ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳) روز جهانی زنان، روز تجدید عهد و همبستگی با مبارزات زنان برای ساختن جهانی عاری از فقر، خشونت، تبعیض، بی‌عدالتی، و تخریب محیط زیست را به همهٔ زنان و دختران ایران شادباش می‌گوید. روز هشتم مارس هر ساله ازسوی زنان مبارز و نیروهای ... بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتریش, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بیانیه, پرستاران, جهان, دانمارک, روسیه, زنان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوئیس, صلح, طبقه کارگر, فقر, کمونیسم, کودکان, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

زن، زندگی، آزادی: حق کنترل زن بر بدن خود

از حرکت دختران خیابان انقلاب، که با ویدا موحد آغاز شد، تا مرگ ژینا (مهسا) امینی و زاده شدن جنبش “زن، زندگی، آزادی”، مبارزه زنان برای حق بر بدنشان هرگز متوقف نشده است …. مریم رحمانی- عضو گروه مطالعات زنان، اسفند ۱۴۰۳ زن، زندگی، آزادی یعنی بدنم حق من است؛ یعنی مذهب، مردسالاری و سرمایه‌داری ... زن، زندگی، آزادی: حق کنترل زن بر بدن خود

ادامه

آزادی, اجتماعی, امنیتی, ایران, تحلیل, جهان, زنان, سرمایه‌داری

زنان سرپرست خانواده در فقر مطلق

معمولاً تأکید و توجه به وضعیت کار و زندگی زنان سرپرست خانواده، در لابه‌لای گزارش‌ها و تحلیل و تفسیرهای انتشاریافته در رسانه‌ها در سایه قرار می‌گیرند و دربارهٔ آن‌ها کمتر خبر و گزارشی منتشر می‌شود.

 

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در دولت حسن روحانی، در نشستی با اعضای فراکسیون زنان مجلس درباره وضعیت زنان سرپرست خانوار، معلولان، کارگران، و کودکان کار به‌گفت‌وگو نشسته و از آماری خبر داده است که با تعمق بر آن‌ها به وضع ناگوار و پررنج این قشر از جامعه می‌توان پی برد.

 

خبرگزاری ایسنا در گزارشی در این ارتباط از قول محمد شریعتمداری نوشته است: “تأمین اعتبارات لازم برای رفع فقر مطلق با تلاش نمایندگان از ۷ هزار میلیارد به ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد افزایش یافته است. اما افزایش تورم گاه تا ۷۰ درصد بخش بزرگی از منابع مالی اختصاص داده شده را از بین می‌برد.” بر پایه برآوردهای رسمی، زندگی زنان کارگر و سرپرست خانوار به‌لحاظ معیشت فوق‌العاده وخیم است و این آمار روز به‌روز درحال افزایش است.

 

خبرگزاری ایسنا، ۲۸ مردادماه ۱۳۹۸، به‌نقل از محمد شریعتمداری، می‌نویسد: “هم‌اکنون ۲۴۵ هزار خانوار نیازمند، تحت پوشش این وزارتخانه قرار دارند که رشد ۱۵ درصدی این جمعیت در ۳ ماه اول سال ۹۷ را نشان می‌دهد.”

 

زنان سرپرست خانواده در میهن‌مان ایران در فقر مطلق به‌سر می‌برند. در این میان وضع معلولان نیز اسف‌بار است، زیرا به‌گفتهٔ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در برآوردهای اولیه ۱۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای این قانون پیش‌بینی ‌شده است اما درعمل کمتر از یک‌هزار میلیارد تومان در بودجه برای آن تعیین شده و بنابراین نمی‌توان اقدام مناسبی در این زمینه انجام داد.” بر اساس این گزارش، ۱۳۰۰ گروه درحال حاضر در میهن ما در زمینه شناسایی و رسیدگی به وضع زنان سرپرست خانوار فعالیت می‌کنند که ۷۰۰۰ نفر از آنان زنان سرپرست خانوار هستند. اما تنها ۷۷۰ هزار نفر از این زنان شناسایی شده‌اند و به‌گفته شریعتمداری “این عدد واقعی نیست و باید گام‌هایی در جهت تکمیل این بانک اطلاعاتی برداشته شود.”

 

۵۹ هزار و ۵۰۰ نفر از جوانان در گروه‌های “خودیار” در این زمینه فعالیت می‌کنند که به‌گفته محمد شریعتمداری “۹۳ درصد آنان را زنان تشکیل می‌دهند و ۲۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از طریق منابع مردمی جهت تأمین اعتبارات اجرای طرح توانمندسازی در این بخش تأمین شده است.” او همچنین به آمار مدیران زن در وزارتخانه‌اش اشاره کرده و گفته است: “تعداد مدیران زن در سطح عالی در دولت دوازدهم  از ۲ نفر به ۷ نفر، در سطح مدیریت میانی از ۲۱۱ به ۲۷۵ و در سطح پایه از ۶۸۹ نفر به ۹۲۴ نفر افزایش یافته است.” این آمار در حالی ارائه می‌شود که در کابینه دولت روحانی هنوز حتا یک وزیر زن وجود ندارد.

 

گزارش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره ‌کافی نبودن اعتبارات لازم برای رفع فقر مطلق در بین زنان سرپرست خانوار و خانوارهای تک سرپرست، به فاصله یک روز پس از گزارش دیگری درباره وضع مسکن در ایران منتشر می‌شود. این گزارش از رشد سرسام‌آور قیمت مسکن در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته به‌میزان ۱۰۹/۶ درصد حکایت دارد. در این ارتباط احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نامه‌ای سرگشاده به سران سه قوه، شورای نگهبان، و مجمع تشخیص که خود عضو آن است از “صدای شکسته شدن استخوان‌های مستأجران و فریاد مستمندان” نوشته و از “مشاهدات بسیار دردناک و هشداردهنده”‌ ای سخن گفته است که به‌سرعت نیازمند تدبیر هستند [سایت فارسی دویچه‌وله، ۲۹ مردادماه ۱۳۹۸].

 

با ژرفش بحران اقتصادی و رشد تورم و گرانی سرسام‌آور، سطح زندگی و وضع معیشت میلیون‌ها هم‌وطن ما با سقوط فاحش روبرو گردیده است، در این میان زنان سرپرست خانوار از این بحران بیشترین تأثیر را بر زندگی خود لمس می‌کنند. وضعیت معیشت این زنان محروم و زحمتکش در سال‌های اخیر و با توجه به جهت‌گیری سیاست‌های اقتصادی- اجتماعی ارتجاع حاکم،  وخیم‌تر از قبل شده و فقر با زشتی و پلشتی‌هایی افزون‌تر خود بر زندگی آنان سایه افکنده است.

 

در رسانه‌های زیر نظر رژیم ولایی، درباره اقدام‌هایی [کوچک و مقطعی و با گام‌های مورچه وار] باهدف توانمندسازی اقتصادی زنان خبرهایی با آب‌وتاب زیاد منتشر می‌شوند. اما این اقدام‌ها در جهت توانمندسازی زنان، به‌ویژه منابع مالی آنان، در تلاطم امواج بزرگ فقر، بیکاری، و رشد تورم، محو و بی‌اثر می‌شوند. اصولاً این‌گونه اقدام‌ها برای رفع نیازهای اولیه میلیون‌ها نفر که از فقر رنج می‌برند، به‌جایی نمی‌رسد، آن هم در کشوری که علاوه بر بحران اقتصادی و بیکاری، هستی‌ میلیون‌ها نفر در مدت زمانی کوتاه  با زلزله و سیل برباد رفته است و می‌رود.

 

یکی دیگر از وعده‌های بی‌پشتوانه و فریبکارانه ارتجاع حاکم، “ارزش‌گذاری به کارخانگی” است.

 

به‌گزارش اقتصاد آنلاین- به‌نقل از ایسنا، ۲۸ مردادماه ۱۳۹۸- محمدحسن زدا در صفحه اینستاگرامی خود زیر عنوان: “دانستنی‌های تأمین اجتماعی”، به‌مرور برخی قوانین تأمین اجتماعی می‌پردازد. او دربارهٔ شرایط بیمه زنان خانه‌دار و در پاسخ به این پرسش که آیا زنان خانه‌داری که به‌واسطهٔ  بیمه همسرشان، از دفترچه درمان تأمین اجتماعی استفاده می‌کنند می‌توانند تحت پوشش بیمه زنان خانه‌دار قرار بگیرند؟ پاسخ می‌دهد: “یکی از خدمات سازمان تأمین اجتماعی بیمه زنان خانه‌دار است. زنان خانه‌دار با ۱۸ تا ۵۰ سال سن می‌توانند به شعب سازمان تأمین اجتماعی مراجعه و تقاضای بیمه کنند. اما ما نرخ درمان را روی نرخ حق بیمه زنان خانه‌دار نمی‌آوریم، اما چنانچه مایل به دریافت بیمه درمان هم باشند باید سرانه درمان را جداگانه بپردازند که برای سال ۹۸ حدود ۴۹ هزار تومان است.”

 

روزنامه ایران، ۲۶ مردادماه ۱۳۹۸، دربارهٔ پایین بودن دستمزد زنان و شرایط نابرابر کار آنان با مردان، می‌نویسد: “وضعیت آنان واقعاً عجیب‌وغریب است. زنان کشاورز نهاوندی را به‌یاد می‌آورم، زنان سفالگر لالجینی، دست‌فروشان زن که تحصیلات دانشگاهی دارند و هرروز در واگن‌های مترو یا گذرهای شهر می‌بینیم‌شان و همه زنانی که به چنین شرایط نابرابری تن می‌دهند. زنانی که دوست دارند از تخصص و تحصیلات‌شان در جای درست استفاده شود، اما اغلب فراموش می‌شوند و صدایشان به جایی نمی‌رسد. ”

 

حق اشتغال به کار، یکی از حقوق اساسی و پایه‌ای انسان‌ها است. ازآنجایی‌که حاکمیت ولایی- باوجود مشاهدهٔ “وضعیت واقعاً عجیب‌وغریب [و درواقع ظالمانه و غیرانسانی]” زنان کارگر و سرپرست خانوار و اعتراف به آن- بنا به‌سرشت ضد مردمی‌ای که دارد هرگز قدرت حل این معضل را نداشته و نه خواهد داشت. زنان محروم و ستم‌دیده به‌ویژه زنان سرپرست خانوار بیشترین لطمه‌ها را از این رژیم متحمل شده‌اند. رژیم فقها در طول حیات چهل‌ساله‌اش نشان داده که توان حل مسائل و مشکلات مردم محروم ستمدیده ازجمله زنان سرپرست خانواده را ندارد.

نامۀ مردم

“پای زنان که به میان می‌آید فیفا خود را به ندانستن می‌زند”

سرنوشت سحر خدایاری بازتاب گسترد‌ه‌ای در رسانه‌ها و مطبوعات جهان داشته است. یوشا وبر، مفسر ورزشی دویچه‌وله معتقد است فیفا طوری رفتار می‌‌کند که انگار نمی‌د‌انسته که زنان ایران چهل سال است که تحت تبعیض هستند.

ادامه

ایران, جهان, خبر, زنان

درگذشت سحر، “دختر آبی” هوادار فوتبال در اثر خودسوزی

سحر خ. یک هفته پس از خودسوزی در بیمارستان مطهری درگذشت؛ دختری عاشق فوتبال که تلاش کرده بود با لباس مبدل مردانه وارد استادیوم آزادی شود. موضوع مرگ “دختر آبی” در شبکه‌های اجتماعی بازتابی وسیع داشته است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, زنان

سلحشوری: چرا وقتی این همه زنان را تحت فشار قرار می‌دهند، ساکت هستیم!

سلحشوری: «از خودم می‌پرسم آیا همین فوتبالیست‌ها نمی‌توانند [در واکنش به خودسوزی دختر فوتبال‌دوست] یک مقاومتی کنند و مثلا بگویند که ما بازی نمی‌کنیم. نمی‌دانم می‌شود این کار را کرد یا خیر اما بالاخره وجود یک حرکت‌هایی از جانب مردم لازم است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, زنان