در حالی که کرهجنوبی پیشنهاد افزایش ۱۳ درصدی پرداخت هزینه نظامیان آمریکایی حاضر در این کشور را پیشنهاد داده اما واشنگتن خواستار افزایش بیشتری شده است.
به گزارش فارس به نقل از رویترز، این پیشنهاد در حالی توسط دولت آمریکا رد میشود که بن بست بوجود آمده در سایه شیوع ویروس کرونا ممکن است آمادگی نظامی آمریکا و کرهجنوبی را با تهدید مواجه کند.
اما کارشناسان گفتهاند که روابط کرهجنوبی و آمریکا در خطر بزرگتری قرار گرفته و امکان دارد این ائتلاف با فروپاشی همراه شود.
آمریکا حدود ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی در کرهجنوبی مستقر کرده و مدعی است که این نظامیان با هدف ایجاد بازدارندگی در مقابل پیونگیانگ و ارسال پیام به چین درباره نفوذ و توانایی آمریکا در آسیاست.
ترامپ معتقد است کرهجنوبی ثروتمند که اقتصادش از استرالیا نیز بزرگتر است از مزایای حضور نظامی آمریکا در کشور خود بهره میبرد و واشنگتن به یک شریک فرا اقیانوسیهای با درخواستهای غیر منطقی از سوی کرهجنوبی تبدیل شده است.
این گزارش در حالی منتشر میشود که چند روز پیش اعضای حزب دموکراتیک خلق کره جنوبی با تجمع مقابل یکی از پایگاه های نظامی این کشور خواستار خروج نظامیان آمریکا از کره جنوبی شدند.
به نوشته وبگاه «کی سی ان ای» به نقل از روزنامه برخط «مینجاک» این حزب در روزهای گذشته با برقراری تجمعی مقابل پایگاه نظامی «فیونگ تایه» محل استقر نظامیان آمریکا در این کشور خواستار خروج نظامیان آمریکایی از کره جنوبی شد.
اعضای این حزب همچنین تلاش نظامیان آمریکا برای تشدید تنش در شبه جزیره و انجام رزمایشهای پی در پی را محکوم کردند. حزب دموکراتیک خلق کره جنوبی با بیان اینکه هزینه استقرار قوای آمریکا در کره جنوبی به بیش از ۱۰۰ تریلیون وون (واحد پول این کشور) رسیده، خواستار توقف مذاکرات بین سئول و واشنگتن در زمینه سهم طرفین در این زمینه شدند.
از زمان پایان جنگ کره در سال ۱۹۵۳، کره جنوبی میزبان حدود ۳۰ هزار تفنگدار دریایی آمریکا است. مردم کره جنوبی بارها در اعتراض به حضور نظامیان آمریکایی که باعث ایجاد مشکلات زیادی در این کشور شدهاند، تظاهرات کرده و خواستار خروج ارتش آمریکا از این کشور هستند.
رسانههای کره جنوبی در روزهای گذشته از استقرار چند فروند پهپاد پیشرفته آمریکا دریک پایگاه هوایی در این کشور خبر دادند.