خبرگزاری ‘ رویترز ‘ روز دوشنبه گزارش داد در حالیکه ‘ بشار اسد ‘ رئیس جمهوری سوریه سعی دارد کشورش را آماده بازسازی کند اما تحریم های غرب مانع بزرگ بازدارنده ای برای حضور شرکت های خارجی در بازسازی این کشور به شمار میرود.
رویترز در گزارش خود خاطر نشان کرد : روسیه، ایران و چین سرمایه گذاری هایی را در سوریه انجام داده اند اما آنها به تنهایی نمی توانند هزینه بازسازی سوریه را تامین کنند و در این راه به کمک کشورهای دیگر نیاز دارند.
کشورهای تحریم کننده غربی اعلام کرده اند که بدون رسیدن به یک توافق سیاسی، تحریم ها را لغو یا با تامین مالی برای بازسازی سوریه موافقت نمی کنند.
هرچند برخی از شرکت ها قرار است در سوریه تجارت کنند اما گستره تحریم ها و قدرت اعمالی آمریکا بر آنها به معنی خطر پذیری نقض عهد از سوی این شرکت ها است.
«اوستندورف کونستشتوفه» شرکت آلمانی تولیدکننده لوله با حضور در نمایشگاه بین المللی تجاری در دمشق و ایجاد رابطه با مشتریان ؛ به فعالیت آتی در بازسازی سوریه امیدوار است .
تحریم ها، دارایی های دولت سوریه، صدها شرکت، اشخاص حکومتی، نظامی و امنیتی را مسدود کرده است.
این تحریم ها صادرات، فروش یا تامین خدمات و سرمایه گذاری های جدید در سوریه از سوی هر شخص آمریکایی را ممنوع کرده است. آنها همچنین مانع معاملات اشخاص آمریکایی در حوزه محصولات هیدروکربن و نفتی سوریه یا واردات آن به آمریکا می شوند.
خبرگزاری رویترز با اشاره به شرایط تحریم های آمریکا خاطر نشان کرد: این شرایط شامل شهروندان و شرکت ها همچنین افراد با اقامت دائم آمریکا می شود.
رویترز یادآور شد:تحریم اروپا به گستردگی تحریم های آمریکایی نیست، اما همچنان شامل انسداد دارایی ها، ممنوعیت مسافرتی، محدودیت های تجاری، تحریم های مالی و تحریم سلاح می شود.
تحریم های اروپایی همچنین شبکه برق سوریه را هدف قرار داده و شرکت های اروپایی را از ساخت نیروگاههای برق، تامین توربین ها یا تامین مالی چنین پروژه هایی باز می دارد.
‘مامون حمدان’ وزیر دارایی سوریه هفته گذشته تحریم های غرب را ناعادلانه خواند و گفت تحریم ها مردم عادی را تحت تاثیر قرار داده است.
الیزابت هوف نماینده سوریه در سازمان بهداشت جهانی گفت: علیرغم معافیت های حقوق بشری، تحریم ها به مراقبت های بهداشتی آسیب رسانده است.
به گزارش ایرنا ؛ آمریکا و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۱ تحریم هایی را با ادعای استفاده دولت سوریه از سلاح های شیمیایی برای سرکوب اعتراضات علیه این کشور اعمال و تاکنون این تحریم ها چندین بار از سوی اتحادیه اروپا تمدید شده است.
ایرنا