رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا گفت این کشور باید قانونی را تصویب کند که اگر دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو یا دیگر مقامهای صهیونیست پیگرد قانونی صادر کرد، علیه این دادگاه تحریم وضع کند. به گزارش ایسنا، «جان ثون» رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اگر دیوان کیفری بینالمللی و ... تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه
کرهشمالی هم معاهده استراتژیک با روسیه را تصویب کرد
براساس گزارشها، «کیم جونگ اون» رهبر کرهشمالی فرمانی را برای تصویب معاهده مشارکت استراتژیک جامع میان پیونگیانگ و مسکو امضا کرد. به گزارش ایسنا، خبرگزاری صدای کره گزارش داد، این فرمان روز دوشنبه در پیونگیانگ امضا شد و این معاهده از روز مبادله اسناد تصویب ۲ کشور لازمالاجرا خواهد شد و تاریخ انقضا ندارد. در ... کرهشمالی هم معاهده استراتژیک با روسیه را تصویب کرد
«ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!
داغترین خبر این هفته بدون شک پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ۵ نوامبر است. وقتی صحبت از تأثیر این موضوع بر ایران میشود، مردم به طور طبیعی به «فشار حداکثری» چندگانه علیه ایران در دوره اول ریاست جمهوری او فکر میکنند، بسیاری از مردم نگران چشم انداز توسعه ایران در چهار ... «ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!
وزیر خارجه مجارستان: اروپا در آستانه تغییرات گسترده است
وزیر خارجه مجارستان با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت اروپا «در آستانه تغییرات گسترده» قرار دارد. به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان در گفتوگویی با «هیر تیوی» تلویزیون خبری این کشور عنوان کرد: «پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده، اتحادیه اروپا باید رویکردش را ... وزیر خارجه مجارستان: اروپا در آستانه تغییرات گسترده است
قانونگذاران ایرلندی خواستار تحریم اسرائیل شدند
منابع خبری گزارش دادند که قانونگذاران ایرلندی با تصویب طرحی در پارلمان این کشور خواستار تحریم اسرائیل شدند. به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، قانونگذاران ایرلندی طرحی را در پارلمان این کشور تصویب کردند که در آن اسرائیل به عنوان رژیمی جنایتکار معرفی شده که در مقابل چشمان جهانیان در حال ... قانونگذاران ایرلندی خواستار تحریم اسرائیل شدند
رویارویی ترامپ با پوتین و شیجینپینگ
توسعه روابط چین و روسیه موجب نگرانی آمریکا شده بطوریکه واشنگتن ضمن اعمال تحریم های جدید صراحتا درباره همکاری های نظامی پکن و مسکو هشدار داده و همین امر واکنش آنها را در بر داشته است.
در همین رابطه وزارت امورخارجه چین، امروز یکشنبه «تری براستاد» سفیر آمریکا در پکن را به دلیل اعتراض به تحریم واشنگتن علیه یک هیات نظامی چینی برای خرید سلاح روسی، احضار کرد. «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت امورخارجه چین در واکنش به تحریم های آمریکا علیه هیات نظامی چینی گفت که این اقدام نقض آشکار مبانی روابط بین المللی است و به صورت جدی، روابط دو جانبه را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
پیش از آن نیز «ووچیان» سخنگوی وزارت دفاع چین در واکنش به تحریم آمریکا علیه شماری از نهادها و مقامهای نظامی چینی، ضمن اعتراض جدی به این اقدام، خواستار تصحیح این اشتباه واشنگتن و لغو این تحریم ها شد.
آمریکا روز پنجشنبه گذشته در اوج جنگ تجاری با چین جبهه تازه ای علیه این کشور آسیایی گشود و بخشی از ارتش اژدهای زرد را به دلیل خرید تسلیحاتی از روس ها تحریم کرده و «هدر نوئرت» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، کشورش «بخش توسعه تجهیزات -EDD » در وزارت دفاع چین را به دلیل خرید جنگنده های سوخوی Su-۳۵ و سامانه دفاع موشکی S-۴۰۰ از روسیه تحریم کرده است.
آمریکا اعلام کرده، «لی شانگفو» مدیر بخش توسعه تجهیزات چین را هم به دلیل خرید از شرکت تسلیحاتی «روسوبورون اکسپورت» روسیه تحریم می کند، این شرکت قبلا به دلیل حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در فهرست «کاتسا» قرار گرفته بود.
براساس این تحریم ها، تمام دارایی های بخش توسعه تجهیزات و دارایی های «لی» در آمریکا توقیف می شود و دسترسی نهاد تحت امر او به بازارهای مالی جهانی نیز محدود خواهد شد.
فراخواندن فرستاده نظامی از واشنگتن
چین علاوه بر این اقدامات، از دریاسالار شن جینلونگ، فرمانده نیروی دریایی خود نیز خواستهاست فورا از ایالات متحده به کشورش بازگردد. دریاسالار جینلونگ برای شرکت در سمپوزیومی به آمریکا رفته بود.
چین در عین حال اعلام کرده دیداری که قرار بود سوم مهر ماه با مقامهای ایالات متحده در مورد مکانیزم ارتباطی میان دو طرف برگزار شود، به تاریخ دیگری موکول شدهاست.
تحریمهای ایالات متحده علیه چین بر اساس قانونی موسوم به «کاتسا» اعمال شدهاند. کاتسا به دلیل اتهامهای وارد شده به مسکو در مورد الحاق شبهجزیره کریمه اوکراین، دخالتها در سوریه و دخالتها در انتخابات آمریکا تصویب شده است.
مقامات ارشد آمریکایی میگویند این کشور ممکن است در مورد کشورهای دیگری که از روسیه جنگنده و سامانههای موشکی میخرند تحریمهای مشابهی وضع کند.
انزوای بیشتر
این وضعیت در حالی است که اغلب کارشناسان چه آمریکایی و چه کارشناسان سایر کشورها درباره انزوای آمریکا به دلیل سیاست های کاخ سفید هشدار داده اند و حتی در هفته گذشته رسانه های آمریکایی اعلام کرده بودند که در مجمع عمومی سازمان ملل شاهد تقابل «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با سایر رهبران جهان خواهیم بود.
آمریکا در دو سال گذشته فاصله خود با متحدان سنتی اش را بیشتر کرده و با اقداماتی همچون خروج از پیمان آب و هوایی پاریس، خروج از برجام، برهم زدن توافقات تجاری و امنیتی واشنگتن با کشورهایی همچون کانادا و … سبب شده تا حجم انتقادات از کاخ سفید روز به روز بیشتر شود.
علاوه بر این موارد، آمریکا با اقدام هفته گذشته خود موجب شده تا روسیه نیز با صراحت لهجه بیشتری کاخ سفید را مورد انتقاد قرار دهد و «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه در بیانیهای گفت: «خوب است آمریکاییها بهخاطر داشته باشند که مفهومی به نام ثبات جهانی هم وجود دارد؛ چیزی که آنها بدون هیچ ملاحظهای آن را با تشدید تنش در روابط روسیه-آمریکا تضعیف کردهاند. بازی با آتش احمقانه است و میتواند خطرناک شود.»
هدف اصلی تحریمهای جدیدآمریکا، روسیه بود و چینی ها بهخاطر نقض تحریمهای آمریکا علیه روسیه، در لیست تحریمها قرار گرفتند. نتیجه احتمالا نزدیکی بیشتر پکن و مسکو برای مقابله با اقدامات یکجانبه واشنگتن باشد.
این در حالی است که هند و ترکیه نیز مایل به خرید سامانه های موشکی از روسیه هستند و خرید آنها از مسکو به معنای اضافه شدن آنها به لیست کاتسا است و این یعنی تقویت جبهه ضد آمریکایی آنهم از سوی متحدان سال های نه چندان دور.
ترامپ که امیدوار بود با نزدیکی به روسیه بتواند تنش های قدیمی واشنگتن با مسکو را حل کند اکنون در وضعیتی گرفتار شده که شاهد افزایش فاصله آمریکا نه تنها با روسیه بلکه با متحدان قدیمی آمریکاست و این وضعیت هم در کوتاه و هم در بلند مدت مشکلات زیادی را برای آمریکا در پی خواهد داشت.
مهر
در واکنش تحریمها؛ مسکو: این بازی آمریکا با آتش، احمقانه وخطرناک است / پکن: واشنگتن عواقب تحریمها را بپذیرد
در پی اعلام تحریمهای جدیدی از سوی آمریکا علیه چین و روسیه، پکن و مسکو به این اقدام واکنش نشان داده و آن را شدیدا محکوم کردند.
شرکت «فولکسواگن» بازار ایران را ترک میکند
به گزارش بلومبرگ، «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان اعلام کرد که به دنبال مخالفت آمریکا با اعطای معافیت به شرکت خودروسازی فولکس واگن در خصوص تحریمها علیه تهران، این شرکت به تمامی فعالیتهای خود در ایران پایان داده و بازار این کشور را ترک خواهد کرد.
شرکت آلمانی تولیدکننده صنایع شیمیایی بهتحریمها علیه ایران پایبند میماند
شرکت «ب آ اس اف» که بزرگترین شرکت صنایع شیمیایی جهان است در بیانیهای اعلام کرد به تحریمهای آمریکا علیه ایران پایبند خواهد ماند.
تارنمای ‘اویل پرایس’ : تبعات تحریمهای آمریکا دامن دلار را میگیرد
تارنمای شرکت نفتی آمریکایی ‘اویل پرایس’ اعلام کرد: داستان تحریم هایی که قرار است آمریکا اوایل نوامبر علیه صنعت نفت ایران اعمال کند، ممکن است در نهایت با بی ارزش شدن دلار ایالات متحده خاتمه یابد.