نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

هموطنان عزیز با سلام ما خانواده‌ها و بازماندگان زندانیان سیاسی عقیدتی جانباخته در دهه ۶۰، به‌ویژه قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، هستیم. یازده ماه است که در گورستان خاوران را به روی ما بسته‌اند. ما بارها با مراجعه و نوشتن نامه به مسئولان، مراکز و نهادهای گوناگون جمهوری اسلامی ایران، خواهان بازگشایی در گورستان ... نامه اعتراضی خانواده‌های خاوران به رئیس جمهوری اسلامی

ادامه

ایران, حقوق بشر, نامه

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

روس‌ها یاد قربانیان لنینگراد را پس از ۷۵ سال گرامی داشتند

یاد صدها هزار قربانی محاصره شهر لنینگراد (سن پترزبورگ فعلی) در مراسمی به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد آزادی آن از محاصره نیروهای آلمان نازی در پایتخت فرهنگی روسیه گرامی داشته شد.

 

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، هزاران تن از ساکنان شهر سن پترزبورگ در سرمایه ۲۰ درجه زیر صفر با حضور در قبرستان پیسکاروف این شهر که محل دفن دهها هزار نفر از قربانیان محاصره شهر لنینگراد است، در این مراسم شرکت کردند.

 

والنتینا ماتویینکو رئیس شورای فدراسیون روسیه از جمله مقامات برجسته روسیه بود که در این مراسم حضور داشت.
گفتنی است محاصره لنینگراد از سوی نیروهای آلمان از هشتم سپتامبر۱۹۴۱ با هدف تضعیف روحیه روس ها آغاز شد با این وجود آلمان ها در طول ۸۷۲ روز نتوانستند مردمان این شهر را از پای درآورند.

 

در مجموع ۲ میلیون ۸۸۷ هزار نفر ازجمله بیش از ۴۰۰ هزار کودک در این مدت در محاصره بودند.

 

محاصره این شهر شوروی که برای آنان مقدس است، وضعیت طاقت فرسا و مرگباری را برای ساکنان آن به وجود آورده بود، در زمان محاصره کارگران روزانه ۲۵۰ گرم و سایرین تنها ۱۲۵ گرم سهمیه نان داشتند.

 

ارتش آلمان نازی که چندین لشکر برای درهم کوبیدن محاصره شدگان در لنینگراد به این منطقه در شمال غرب شوروی گسیل کرده بود نتوانست در طول دو سال و سه ماه مقاومت آنها را در هم بکوبد.

 

چندین اسکادران نیروی هوایی آلمان نازی (ورماخت) هم بیش از ۱۰۷ هزار بمب بر سر ساکنان این شهر و مدافعان آن ریختند.

 

تنها راه ارتباطی لنینگراد با جهان خارج در طول محاصره، دریاچه لادوژسکایا در شمال غرب این منطقه بود که یک میلیون و ۳۷۶ هزار نفر در فصل زمستان با گذر از روی رودخانه یخ زده توانستند خود را نجات دهند.

 

در منابع روسی گفته شده است که هیتلر رهبر آلمان نازی از ساکنان لنینگراد به دلیل میهن‌پرستی آنها به شدت نفرت داشت.

 

براساس سندی محرمانه که ۲۲ سپتامبر ۱۹۴۱ در اسناد ستاد نیروی دریایی آلمان نازی کشف و منتشر شد، هیتلر تصمیم گرفته بود سن پترزبورگ را از صفحه روزگار محو کند.

 

در این سند به نقل از هیلتر آمده است: پس از شکست شوروی هیچ گونه منفعتی در ادامه موجودیت این منطقه مسکونی وجود ندارد و باید از طریق محاصره و گلوله باران توپخانه ای و بمباران هوایی با خاک یکسان شود.

 

روس‌ها معتقدند که آلمان نازی در حمله و محاصره لنینگراد تنها نبود و واحدهایی از اسپانیا، هلند، بلژیک، نروژ و فنلاند هم آنها را همراهی می‌کردند.

 

آزادسازی لنینگراد از محاصره آلمان‌ها سرآغاز شکست های بزرگ ارتش آلمان نازی در شوروی شد.

 

مهم ترین این نبردها در داخل خاک شوروی در منطقه کورسک بود که در اسناد تاریخی روس‌ها به «کورسکایا دوگا» معروف شده است.

 

این نبرد از پنج جولای تا ۲۳ اوت سال ۱۹۴۳ بطول انجامید و در آن دو میلیون نظامی شوروی با شش هزار تانک و چهار هزار فروند هواپیما شرکت کرده و از آلمان نیز ۹۰۰ هزار نفر با ۲۷۵۸ تانک و ۲۰۵۰ فروند هواپیما نیز در آن شرکت کردند.

 

نیروهای آلمان نازی پس از شکست بزرگ در کورسک و نبرد استالینگراد قافیه جنگ را در جبهه شوروی از دست داده و پس از چند ماه در سال ۱۹۴۴ شکست های بزرگ در جبهه های نبرد در اوکراین، بلاروس و منطقه بالتیک متحمل شده و بقیه نبردهای آلمان ها تا ۹ ماه می ۱۹۴۵ که بطور کامل شکست خورده و تسلیم متفقین شدند با شکست و عقب‌نشینی همراه بود.

 

به همین دلیل پایان محاصره لنینگراد برای روس‌ها اهمیت فراوان دارد و این رویداد مهم نوید شکست نهایی آلمان را در برابر نیروهای ارتش سرخ شوروی داد.

وقتی لنین مُرد!

می‌گویند؛ وقتی لنین مُرد، سربازِ مراقب جسد لنین به رفیق‌اش گفت؛   من نمی‌خواستم باور کنم،   رفتم جلو، آنجائی که او خوابیده بود،   در گوش او فریاد زدم، ایلیچ ! استثمارگران آمدند،

ادامه

جهان, روسیه, فرهنگ, یادنامه

هزاران نفر در برلین یاد رزا لوکزمبورگ و کارل لیبکنشت را گرامی داشتند

دو رهبر سوسیالیست‌های آلمان صد سال پیش، در ژانویه ۱۹۱۹، به قتل رسیدند. هزاران نفر در خیابان‌های برلین، پایتخت آلمان، راهپیمایی کردند و یاد رزا لوکزمبورگ و کارل لیبکنشت را گرامی داشتند.

ادامه

المان, جهان, خبر, غرب اروپا, یادنامه