افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

افزایشی چشمگیر در هزینه‌های نظامی دولت‌ها در سراسر جهان مشاهده می‌شود که بیشتر از سوی اروپا راه‌بری می‌شود. البته برآوردهایی متفاوت از هزینه‌های نظامی وجود دارد، بسته به این‌که چه معیارهایی برای محاسبهٔ افزایش هزینه‌ها به‌کار گرفته می‌شوند. در ادامهٔ این مطلب به‌منظور بررسی این مقوله از برآوردهای “نهاد بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم” (“SIPRI”) استفاده ... افزایشِ اخیر در هزینه‌های نظامی جهان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جهان, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, غارتگری, فاشیسم, ناتو, نازیسم, هندوستان

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به این گروه تاکید «بریکس» بر چندجانه‌گرایی و حرکت در مسیر ایجاد نظم چندجانبه بر خلاف رویکرد «دونالد ترامپ» برای احیا و تحمیل هژمونی غرب به رهبری آمریکا را می‌توان دلیلی بر تهدید دانستن گردهمایی این گروه غیرغربی به عنوان ائتلافی ضدغربی از سوی مقام‌های واشنگتن دانست. بریکس چیست؟ «هر کشوری ... دلیل وسواس «ترامپ» نسبت به گروه بریکس چیست؟

ادامه

آلمان, آمریکا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امپریالیسم, برزیل, بریکس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, شیلی, غرب, مکزیک, هژمونیسم

عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

روسیه انبار بزرگ تسلیحات آمریکا و اروپا را در اوکراین منهدم کرد

وزارت دفاع روسیه از انهدام انبار بزرگ تسلیحات آمریکا و اروپا با استفاده از موشک های کالیبر خبر داد.

 

به گزارش باشگاه حبرنگاران: وزارت دفاع روسیه اعلام کرد یک انبار بزرگ حاوی سامانه‌های موشکی را که آمریکا و کشور‌های غربی به اوکراین فرستاده اند، با موشک‌های بسیار دقیق «کالیبر» در استان ترنوپیل منهدم کرده است ضمن آنکه بیش از ۳۰۰ موضع فرماندهی و توپخانه و تجمع افراد و تجهیزات ارتش اوکراین در حملات موشکی و توپخانه‌ای ارتش روسیه منهدم شد.

 

به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، از طرف دیگر ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه تأیید کرد سه فروند جنگنده اوکراین در جمهوری دونتسک و استان خارکیف و همچنین هشت فروند پهپاد سرنگون و دو فروند موشک توچکا نیز رهگیری شده اند.

 

کوناشنکوف گفت: «نیرو‌های مسلح روسیه به اجرای عملیات ویژه نظامی در اوکراین ادامه می‌دهند و با استفاده از موشک‌های بسیار دقیق کالیبر در استان ترنوپیل یک انبار بزرگ تسلیحات که آمریکا و کشور‌های اروپایی به حکومت کی یف داده بودند از جمله سامانه‌های ضد تانک، سامانه‌های دوش پرتاب، سامانه‌های ضد هواپیما و گلوله‌های توپخانه منهدم شدند. موشک‌های ضد هوایی بسیار دقیق طی ۲۴ ساعت گذشته دو مرکز فرماندهی و ۱۵ مکان تجمع افراد و جنگ افزار‌های اوکراین را منهدم کردند. همچنین یک سکوی پرتاب سامانه ضد هواپیما در خارکیف و یک ایستگاه رادار رصد هوایی در جمهوری دونتسک و یک سامانه راداری سامانه ضد موشکی اس-۳۰۰ و دو سایت شلیک موشک در جمهوری لوهانسک منهدم شدند. هواپیما‌های ارتش همچنین سه مرکز فرماندهی و ۲۵ مرکز تجمع افراد و جنگ افزار‌های اوکراین را منهدم کردند. در نتیجه حملات هوایی بیش از ۱۵۰ افراطی کشته شدند و شش دستگاه تانک و پنج توپخانه و ۱۰ دستگاه خودروی نظامی منهدم شدند. همچنین جنگنده‌های روس توانستند دو فروند هواپیما از نوع سوخو ۲۵ را بر فراز جمهوری دونتسک سرنگون کنند.»

 

کوناشنکوف همچنین اعلام کرد یگان‌های موشکی و توپخانه‌ای روسیه بیش از ۳۰۰ موضع فرماندهی و توپخانه‌ای و تجمع افراد و تجهیزات را گلوله باران و موشکباران کردند که به کشته شدن بیش از ۳۲۰ افراطی، انهدام پنج دستگاه خودروی زرهی، شش توپ میدانی, ۱۵ خودروی نظامی و پنج انبار تسلیحات و مهمات و سوخت منجر شد.

دبیرکل اتحادیه عرب فاش کرد؛ فشار غرب بر کشورهای عربی علیه روسیه

دبیرکل اتحادیه عرب از فشار غرب بر کشورهای عربی به منظور «رد عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین» خبر داد.

ادامه

اتحادیه عرب, افریقا, الجزایر, امارات, اوکراین, برزیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سودان, شرق اروپا, عراق, عربستان سعودی, مصر, مکزیک, هندوستان

رویترز: متحدان اوکراین درباره پایان جنگ اختلاف دارند

خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات و دیپلمات‌ها نوشت، مواجهه دولت‌های غربی با تورم افسارگسیخته و هزینه‌های انرژی، برخی کشورهای اروپایی هم‌پیمان با اوکراین را وادار به تقاضای آتش‌بس کرده است و این درحالیست برخی دیگر از کشورها هشدار می‌دهند که آتش‌بس روسیه را جسورتر خواهد کرد.

ادامه

اروپا, المان, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, انگلستان, اوکراین, ایتالیا, بالکان, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, دونتسک, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه, لهستان, لوگانسک, لیتوانی, مجارستان, ناتو

نیوزیلند: کشورهای اقیانوسیه خودشان درباره روابط با چین تصمیم می‌گیرند

وزیر دفاع نیوزیلند در حاشیه اجلاس «شانگری لا دیالوگ» گفت، کشورهای منطقه اقیانوسیه آزادند تا خودشان درباره همکاری با چین تصمیم بگیرند.

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, جزایر سلیمان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, فیجی, نیوزلند

کیسینجر: نباید بگذاریم روسیه به پایگاهی برای چین در اروپا تبدیل شود

وزیر خارجه اسبق آمریکا اعلام کرد، غرب به ایجاد جایگاهی برای روسیه بعد از حوادث اوکراین نیاز دارد تا روسیه به “پایگاه محکمی” برای چین در اروپا تبدیل نشود.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, ویتنام

وزیر دفاع چین: تقویت روابط به آمریکا بستگی دارد/ با فشار حداکثری علیه روسیه مخالفیم

وزیر دفاع چین امروز (یکشنبه) با اشاره به اینکه روابط این کشور با آمریکا در “مقطع بحرانی” قرار دارد، اظهار کرد که بهبود روابط دوجانبه به ایالات متحده بستگی دارد؛ همچنین وی پیرامون موضوعات مختلفی از جمله حمله روسیه به اوکراین، مسئله تایوان و تسلیحات هسته‌ای چین اظهار نظر کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا