عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

سران کشورهای عضو ناتو در هلند در بیانیه ای ۵ بندی ادعا کردند: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا – آتلانتیک است! به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سران کشورهای عضو ناتو که در هلند گرد هم آمدند پس از یک اجلاس کوتاه، از افزایش چشمگیر هزینه‌های دفاعی حمایت کرده و تعهد ... ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

ادامه

آلبانی, آمریکا, اروپا, اقتصادی, ترکیه, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, گزارش, ناتو, هلند

روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

کاخ کرملین اعلام کرد که ناتو برای توجیه افزایش ۵ درصدی هزینه‌های نظامی خود نیاز دارد تا روسیه را تهدیدی شیطان جلوه دهد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «کاخ کرملین» امروز -سه‌شنبه- اعلام کرد که ناتو در مسیر نظامی‌سازی گسترده قرار دارد و مصمم است تا روسیه را به عنوان «وجودی جهنمی» به ... روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, ناتو

کشورهای آسیای مرکزی از استقرار نیروهای آمریکایی در خاک خود استقبال نمی‌کنند

ایالات متحده از خروج نیروها از افغانستان خبر داد، اما قصد ندارد منطقه را ترک کند. پوتین روشن کرد که روسیه قرار نیست آن را در اختیار ایالات متحده واگذار کند.

 

اسپوتنیک به نقل از روزنامه ژاپنی نیهون کیزای می‌نویسد : با آغاز عقب نشینی نیروهای مسلح از افغانستان، ایالات متحده تصمیم گرفت برای مقابله با تروریسم پایگاه‌های نظامی خود را در کشورهای آسیای میانه، که بخشی از اتحاد شوروی بودند، ایجاد کند. روسیه و چین هر دو خواهان حفظ نفوذ خود در منطقه هستند و کاملاً مخالف حضور نیروهای مسلح آمریکا در آنجا می‌باشند.

 

روسیه هم حضور نظامی خود را در این منطقه افزایش می‌دهد. در ۳۰ مه، سادیر ژاپاروف، رئیس جمهور قرقیزستان، در مصاحبه با یک کانال تلویزیونی روسیه گفت: “ما برای همیشه شریک هستیم”. رهبر قرقیزستان پس از ملاقات با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۴ مه، روشن کرد که کشورش بدون اجازه روسیه نیروهای آمریکایی را نمی‌پذیرد.

 

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد که واشنگتن احتمال استقرار بخشی از نیروهای خود را که از افغانستان خارج شده‌اند در کشورهای آسیای میانه بررسی می‌کند. و در تاریخ ۱۲ ماه مه، دیوید هلوی، دستیار وزیر دفاع در امور هند و اقیانوس آرام، در جریان جلسه کمیته امور نیروهای مسلح مجلس نمایندگان ایالات متحده، در مورد احتمال پیگرد قانونی تروریسم در منطقه صحبت کرد.

 

پس از حملات تروریستی در سال ۲۰۰۱ در آمریکا، واشنگتن عملیاتی علیه طالبان (اعضای سازمان تروریستی ممنوع در روسیه) در افغانستان آغاز کرد و نیروهای خود را در آنجا مستقر کرد. در آوریل سال جاری ، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که واحدهای آمریکایی تا سپتامبر خارج می‌شوند. در همین حال، وزارت دفاع ایالات متحده نگرانی‌هایی در مورد گسترش تروریسم دارد. در همین راستا طرحی برای استقرار نیروها در آسیای مرکزی کشیده شده است.

 

استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه‌ای که قطب ژئوپلیتیکی در مرکز قاره اوراسیا است، همچنین به ایالات متحده کمک خواهد کرد تا ایران ، چین و روسیه را مهار کند. رئیس جمهور پوتین با پیش بینی استقرار نیروهای آمریکایی، در اوایل ماه مه، تقویت ارتش روسیه در تاجیکستان و حمایت از تقویت ارتش تاجیکستان را اعلام کرد. در ۱۹ ماه مه، سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه، اعلام کرد که ایالات متحده نمی‌خواهد کنترل منطقه را از دست بدهد.

 

فرض بر این است که روسیه با سه کشور تاجیکستان ، قرقیزستان و قزاقستان به یک اتحاد نظامی وارد شده است. مسکو آنها را تحت فشار قرار می‌دهد تا سربازان آمریکایی را نپذیرند. گفتنی است کارشناسان دیپلماتیک مقیم آسیای مرکزی به روزنامه نیهون کیزای گفتند که ایجاد پایگاه‌های نظامی خارجی در ازبکستان مطابق قانون آن کشور ممنوع است.

 

۱۶ ژوئن، قرار است جلسه رهبران ایالات متحده و روسیه برگزار شود. پوتین، رئیس جمهور روسیه آماده همکاری عملی با ایالات متحده در زمینه های سودمند متقابل مانند خلع سلاح هسته ای و برنامه هسته ای ایران است. با این وجود ، او مصمم است در اختلافات بر سر حوزه نفوذ – آسیای میانه و بلاروس با ایالات متحده مقابله کند. وی در تاریخ ۴ آوریل گفت: “ما پیشرفت چشمگیری در روابط دو جانبه را انتظار نداریم.”

 

چین به آسیای میانه به عنوان مسیر اصلی ابتکار “یک کمربند – یک راه” اهمیت زیادی می‌دهد. وی با استقرار نیروهای نظامی آمریکا در منطقه مخالف است. طرف ها در دیدار ماه مه وزیران خارجه پنج کشور آسیای مرکزی توافق کردند که همکاری ها را تقویت نمایند و در مورد راه حل های مسئله افغانستان گفتگو کردند. چین و روسیه در یک جبهه متحد علیه ایالات متحده، همچنین قصد دارند در آسیای مرکزی با هم همکاری کنند تا از نفوذ آمریکا جلوگیری شود.

 

کشورهای آسیای مرکزی از این امر نگران هستند که خروج نیروهای آمریکا از افغانستان باعث بی‌ثباتی منطقه شود، اما آنها به روابط با چین و روسیه اهمیت زیادی می‌دهند. بنابراین، همه آن‌ها از استقرار نیروهای آمریکایی در خاک خود استقبال نمی‌کنند.

چین به‌تصویب طرحی در سنای آمریکا برای مقابله با توسعه فناوری چین واکنش نشان داد

پارلمان چین می‌گوید طرح سنای آمریکا با محور تهدیدهای عرصه فناوری چین، یادآور رقابت‌های دوره جنگ سرد است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, گزارش

هشدار ناتو به روسیه و چین درباره فعال کردن «ماده ۵» برای پاسخ به حملات سایبری

دبیر کل ناتو دوشنبه با متهم کردن روسیه و چین به انجام حملات سایبری هشدار داد این ائتلاف ممکن است ماده ۵ پیمان ناتو را برای مقابله با این حملات فعال کند.

ادامه

استرالیا, امریکا, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, کانادا, ناتو

پاسخ پکن به بایدن درباره شرکت ندادن چین در تعیین قوانین تجارت جهانی

وزارت خارجه چین به مقاله جو بایدن که گفته بود، چین نباید در تعیین و توسعه قوانین مربوط به تکنولوژی جدید و تجارت جهانی شرکت داده شود، واکنش نشان داد.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا