آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

کشورهای آسیای مرکزی از استقرار نیروهای آمریکایی در خاک خود استقبال نمی‌کنند

ایالات متحده از خروج نیروها از افغانستان خبر داد، اما قصد ندارد منطقه را ترک کند. پوتین روشن کرد که روسیه قرار نیست آن را در اختیار ایالات متحده واگذار کند.

 

اسپوتنیک به نقل از روزنامه ژاپنی نیهون کیزای می‌نویسد : با آغاز عقب نشینی نیروهای مسلح از افغانستان، ایالات متحده تصمیم گرفت برای مقابله با تروریسم پایگاه‌های نظامی خود را در کشورهای آسیای میانه، که بخشی از اتحاد شوروی بودند، ایجاد کند. روسیه و چین هر دو خواهان حفظ نفوذ خود در منطقه هستند و کاملاً مخالف حضور نیروهای مسلح آمریکا در آنجا می‌باشند.

 

روسیه هم حضور نظامی خود را در این منطقه افزایش می‌دهد. در ۳۰ مه، سادیر ژاپاروف، رئیس جمهور قرقیزستان، در مصاحبه با یک کانال تلویزیونی روسیه گفت: “ما برای همیشه شریک هستیم”. رهبر قرقیزستان پس از ملاقات با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۴ مه، روشن کرد که کشورش بدون اجازه روسیه نیروهای آمریکایی را نمی‌پذیرد.

 

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد که واشنگتن احتمال استقرار بخشی از نیروهای خود را که از افغانستان خارج شده‌اند در کشورهای آسیای میانه بررسی می‌کند. و در تاریخ ۱۲ ماه مه، دیوید هلوی، دستیار وزیر دفاع در امور هند و اقیانوس آرام، در جریان جلسه کمیته امور نیروهای مسلح مجلس نمایندگان ایالات متحده، در مورد احتمال پیگرد قانونی تروریسم در منطقه صحبت کرد.

 

پس از حملات تروریستی در سال ۲۰۰۱ در آمریکا، واشنگتن عملیاتی علیه طالبان (اعضای سازمان تروریستی ممنوع در روسیه) در افغانستان آغاز کرد و نیروهای خود را در آنجا مستقر کرد. در آوریل سال جاری ، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که واحدهای آمریکایی تا سپتامبر خارج می‌شوند. در همین حال، وزارت دفاع ایالات متحده نگرانی‌هایی در مورد گسترش تروریسم دارد. در همین راستا طرحی برای استقرار نیروها در آسیای مرکزی کشیده شده است.

 

استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه‌ای که قطب ژئوپلیتیکی در مرکز قاره اوراسیا است، همچنین به ایالات متحده کمک خواهد کرد تا ایران ، چین و روسیه را مهار کند. رئیس جمهور پوتین با پیش بینی استقرار نیروهای آمریکایی، در اوایل ماه مه، تقویت ارتش روسیه در تاجیکستان و حمایت از تقویت ارتش تاجیکستان را اعلام کرد. در ۱۹ ماه مه، سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه، اعلام کرد که ایالات متحده نمی‌خواهد کنترل منطقه را از دست بدهد.

 

فرض بر این است که روسیه با سه کشور تاجیکستان ، قرقیزستان و قزاقستان به یک اتحاد نظامی وارد شده است. مسکو آنها را تحت فشار قرار می‌دهد تا سربازان آمریکایی را نپذیرند. گفتنی است کارشناسان دیپلماتیک مقیم آسیای مرکزی به روزنامه نیهون کیزای گفتند که ایجاد پایگاه‌های نظامی خارجی در ازبکستان مطابق قانون آن کشور ممنوع است.

 

۱۶ ژوئن، قرار است جلسه رهبران ایالات متحده و روسیه برگزار شود. پوتین، رئیس جمهور روسیه آماده همکاری عملی با ایالات متحده در زمینه های سودمند متقابل مانند خلع سلاح هسته ای و برنامه هسته ای ایران است. با این وجود ، او مصمم است در اختلافات بر سر حوزه نفوذ – آسیای میانه و بلاروس با ایالات متحده مقابله کند. وی در تاریخ ۴ آوریل گفت: “ما پیشرفت چشمگیری در روابط دو جانبه را انتظار نداریم.”

 

چین به آسیای میانه به عنوان مسیر اصلی ابتکار “یک کمربند – یک راه” اهمیت زیادی می‌دهد. وی با استقرار نیروهای نظامی آمریکا در منطقه مخالف است. طرف ها در دیدار ماه مه وزیران خارجه پنج کشور آسیای مرکزی توافق کردند که همکاری ها را تقویت نمایند و در مورد راه حل های مسئله افغانستان گفتگو کردند. چین و روسیه در یک جبهه متحد علیه ایالات متحده، همچنین قصد دارند در آسیای مرکزی با هم همکاری کنند تا از نفوذ آمریکا جلوگیری شود.

 

کشورهای آسیای مرکزی از این امر نگران هستند که خروج نیروهای آمریکا از افغانستان باعث بی‌ثباتی منطقه شود، اما آنها به روابط با چین و روسیه اهمیت زیادی می‌دهند. بنابراین، همه آن‌ها از استقرار نیروهای آمریکایی در خاک خود استقبال نمی‌کنند.

چین به‌تصویب طرحی در سنای آمریکا برای مقابله با توسعه فناوری چین واکنش نشان داد

پارلمان چین می‌گوید طرح سنای آمریکا با محور تهدیدهای عرصه فناوری چین، یادآور رقابت‌های دوره جنگ سرد است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, گزارش

هشدار ناتو به روسیه و چین درباره فعال کردن «ماده ۵» برای پاسخ به حملات سایبری

دبیر کل ناتو دوشنبه با متهم کردن روسیه و چین به انجام حملات سایبری هشدار داد این ائتلاف ممکن است ماده ۵ پیمان ناتو را برای مقابله با این حملات فعال کند.

ادامه

استرالیا, امریکا, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, کانادا, ناتو

پاسخ پکن به بایدن درباره شرکت ندادن چین در تعیین قوانین تجارت جهانی

وزارت خارجه چین به مقاله جو بایدن که گفته بود، چین نباید در تعیین و توسعه قوانین مربوط به تکنولوژی جدید و تجارت جهانی شرکت داده شود، واکنش نشان داد.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا