برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در بیانیهای با اشاره به صدور حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: با تصمیم دادگاه بینالمللی کیفری در مورد بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت موافق هستم. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقتنامههای ژنو پس از ... سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم
بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
کشورهای بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیهای مشترک پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران بیانیهای مشترک منتشر کردند. به گزارش ایسنا، جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیهای مشترک در مورد ... بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد
قطعنامه سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا، بامداد جمعه در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصویب شد. به گزارش ایسنا، این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شد، با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید. کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ... قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد
اولین نشست اسپانیا با فلسطین
کشور اسپانیا برای اولین بار پس از به رسمیت شناختن فلسطین یک اجلاس با حضور دو طرف برگزار و در آن توافقنامههای همکاری امضا کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اسپانیا برای اولین بار از زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط مادرید در ۲۸ مه، یک نشست دولتی با فلسطین در پایتخت خود برگزار کرد. ... اولین نشست اسپانیا با فلسطین
دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نخستوزیر اسرائیل و وزیر جنگ برکنار شده را صادر کرد. به گزارش ایسنا، دیوان کیفری بینالمللی با انتشار بیانیهای در وبسایت خود اعلام کرد این دادگاه حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل و «یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده اسرائیل را به دلیل جنایات جنگی مرتکب شده در جنگ غزه ... دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
روزنامه ژاپنی: اعزام نیرو به خاورمیانه، تسلیم شدن مقابل آمریکا است
یکی از روزنامههای پرتیراژ ژاپنی با بیان اینکه تصمیم اعزام نیروی نظامی به غرب آسیا، صرفا تسلیم شدن در برابر آمریکا است، نوشت به نظر میرسد هیچ قصدی برای فشار نظامی علیه ایران نیست.
روزنامه «ماینیچی» چاپ ژاپن، در یادداشت سردبیری خود به انتقاد از تصمیم کابینه این کشور برای اعزام نیروی نظامی به آبهای جنوبی ایران پرداخته و نوشت این تصمیم سوالات زیادی را برمیانگیزد.
این یادداشت که در وبگاه انگلیسیزبان ماینیچی منتشر شد، توضیح میدهد: «اگر قرار بود ژاپن در ائتلاف آمریکایی برای حفاظت از کشتیهای عبوری از تنگه هرمز مشارکت کند که روابط دوستانه با ایران دیگر دوام پیدا نمیکرد. بنابر این، توکیو مسیر دیگری را با اعزام یکجانبه [نیروی نظامی] انتخاب کرد».
ماینیچی ضمن اشاره به اوضاع آرام تنگه هرمز و خلیج فارس از زمان ماه ژوئن (زمان وقوع سانحه برای یک نفتکش حامل نفت ژاپن) تا کنون، میپرسد: «پس چرا اکنون نیروهای دفاع از خود (ارتش ژاپن) اعزام میشوند؟… این [اقدام] صرفا تسلیم شدن در برابر [خواست] آمریکا بود».
این روزنامه با بیان اینکه بندی در دستور انتخاب وزارت دفاع ژاپن به عنوان مسئول اعزام نیروی نظامی به غرب آسیا جای سوال است، ادامه داد: «این بند درباره هشدار زودهنگام و عملیاتهای شناسایی است که نیروهای دفاع از خود معمولا در آبها و حریم هوایی اطراف ژاپن انجام میدهند».
ماینیچی افزود: «اگر نیروهای اعزامی به خاورمیانه فقط میخواهند اطلاعاتی را برای مقاصد تحقیقاتی جمعآوری کنند، به راحتی میتوان گفت که هیچ قصدی برای اعمال فشار نظامی بر ایران نیست. با این حال، مانند پایههای قانونی برای یک تصمیم سیاسی جدی جهت اعزام نیروی نظامی به خارج از کشور، ضعیف است. این [اقدام] بسیار نامتوازن است».
این روزنامه تعیین حد فاصل دریای عرب تا خلیج عمان (شمال اقیانوس هند) و عدم پوشش تنگه هرمز برای محدوده عملیاتی ناوشکن نیروهای اعزامی به منطقه را بخاطر ملاحظهای که توکیو برای ایران داشته، توصیف کرده و نوشت: «احتمالا یک دلیل دومی نیز وجود دارد؛ و آن دور ماندن از آبهای خطرناک و ارزیابی وضعیت [آن منطقه] است».
ماینیچی با بیان اینکه فقط یک ناوشکن (در نیروهای اعزامی به منطقه) نمیتواند کار چندانی در موقع حمله به نفتکشها انجام دهد، تصریح کرد: «و حتی آن ناوشکن نیز تا ماه فوریه سال ۲۰۲۰ به منطقه نمیرسد. اگر توکیو خودش را [در قبال تنشها در منطقه] بیطرف نشان دهد، باز هم فعالیتهای نیروهای اعزامی به عنوان متحد آمریکا در نظر گرفته میشود».
در ادامه این یادداشت درباره اطلاعاتی که نیروهای ژاپنی قصد دارند از منطقه جمعآوری کنند، آمده است: «این اطلاعات، با نیروی دریایی آمریکا به اشتراک گذاشته میشود و به نظر میرسد که در واقع نیروهای ژاپنی با ائتلاف آمریکایی همکاری میکنند. هواپیماهای گشت P-3C نیز که به ماموریت ضد دزدی دریایی در خلیج عدن اعزام شدند، وظایف جدیدی دریافت خواهند کرد».
ماینیچی ضمن اشاره به اینکه دشمنان آمریکا احتمالا فعالیتهای دریایی توکیو در غرب آسیا را با دستور کار واشنگتن یکسان میبینند، نوشت: «رویکرد دولت [ژاپن] در عدم ارزیابی مسئله و تصویب سریع آن در کابینه، مشکلزا است… این خروج آمریکا از توافق هستهای ایران بود که امنیت در تنگه هرمز را به یک معضل بدل کرد».
این روزنامه پرتیراژ ژاپنی در پایان تاکید کرد که اقدامات دیپلماتیک مسالمتآمیز باید برای کاهش تنشها در منطقه غرب آسیا ادامه یابد.
دو ائتلاف دریایی اروپایی و آمریکایی در حالی در خلیج فارس شکل میگیرد که خروج ایالات متحده به ریاست «دونالد ترامپ» از توافق هستهای با ایران و بازگرداندن تحریمهای یکجانبه، به همراه برخی گمانهزنیها مربوط به اعزام حدود ۱۴۰۰۰ نیروی آمریکایی به منطقه، تنشها در خلیج فارس را به میزان کمسابقهای افزایش داده است.
ژاپن، به عنوان یکی از متحدان آمریکا که روابط دوستانهای با ایران دارد، اما تاکید کرده بدون پیوستن به ائتلاف آمریکا جهت محافظت از کشتیهای خود به منطقه نیروی نظامی اعزام میکند.
روز گذشته بود که «سوگا یوشیهیده» سخنگو و دبیر کل کابینه ژاپن از تصویب طرح اعزام نیروی نظامی به آبهای جنوبی ایران در کابینه این کشور خبر داد.
اعتمادآنلاین
مشاور پیشین ترامپ: رزمایش ایران، چین و روسیه برای آمریکا خطرناک است
مشاور پیشین رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین گفت: پیام این رزمایش خطرناک برای آمریکا این است که ما باید با محوری تازه رویارویی کنیم.
نگاهی به اسناد تأییدکنندهٔ نفوذ اطلاعاتی-سیاسی و مداخلهٔ جمهوری اسلامی ایران در امور داخلی عراق
در بحبوبهٔ روزهای پاییزی آبان که تظاهرات اعتراضی گستردهٔ مردم ایران به افزایش بهای سوخت و در واکنش به دیگر سیاستهای اقتصادی-اجتماعی و فساد نهادینه شده در حکومت ولایی در سراسر کشور جریان بود، و در هنگامهٔ تظاهرات مردم عراق علیه فساد دولتی و بیکاری و نبود خدمات اجتماعی و سهمیهبندی قومی-فرقهیی و دخالت خارجی ... نگاهی به اسناد تأییدکنندهٔ نفوذ اطلاعاتی-سیاسی و مداخلهٔ جمهوری اسلامی ایران در امور داخلی عراق
افتتاح خط انتقال گاز «جریان ترک» در ۸ ژانویه ۲۰۲۰
وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اعلام کرد که خط لوله انتقال گاز طبیعی «جریان ترک» در تاریخ ۸ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۸ دی ۱۳۹۸) افتتاح خواهد شد.
تحلیلگر اندیشکده رَند؛ اهداف رزمایش مشترک دریایی ایران، چین و روسیه
تحلیلگر اندیشکده رَند واشنگتن به تلویزیون “پی بی اس” آمریکا گفت مقامات ایرانی میگویند پشتوانه روسیه و چین، دو ابرقدرت جهانی را داریم. بنابراین ما را نمیتوانید منزوی کنید.