رئیس بانک مرکزی اروپا: تعرفه های ترامپ آغاز راهی به سوی استقلال اروپا از آمریکاست

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا روز دوشنبه گفت که اجرای احتمالی تعرفه های ایالات متحده در ۲ آوریل آغاز راه اروپا به سوی استقلال است. به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، رئیس بانک مرکزی اروپا در مصاحبه با رادیو فرانس اینتر افزود: «دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آن را روز آزادی می ... رئیس بانک مرکزی اروپا: تعرفه های ترامپ آغاز راهی به سوی استقلال اروپا از آمریکاست

ادامه

آمریکا, اروپا, استقلال, اقتصادی, جهان, چین, فرانسه

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

مخالفت کی‌یف با شرایط توافق منابع با آمریکا

اوکراین قصد دارد خواستار اصلاحاتی در توافق منابع با ایالات متحده شود تا حجم بیشتری از سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی را به دست آورد. به گزارش تسنیم خبرگزاری “بلومبرگ” به نقل از یک مقام مطلع گزارش داده که «اوکراین خواهان اعمال تغییراتی در توافق‌نامه اقتصادی گسترده‌ای است که از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیشنهاد شده، از ... مخالفت کی‌یف با شرایط توافق منابع با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, شرق اروپا

توافق چین، ژاپن و کره جنوبی برای مقابله با سیاست‌های ترامپ

سه کشور چین، ژاپن و کره جنوبی از دستیابی به توافق برای تقویت تجارت آزاد به منظور مقابله با تصمیمات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا خبر دادند. به گزارش باشگاه خبرنگاران – خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که سه کشور چین، کره جنوبی و ژاپن با صدور بیانیه‌ای مشترک از توافق برای تقویت تجارت آزاد خبر دادند. ... توافق چین، ژاپن و کره جنوبی برای مقابله با سیاست‌های ترامپ

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, ژاپن, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, کره جنوبی

ایندیپندنت: جزئیات قرارداد مواد معدنی که اوکراین را مستعمره آمریکا می‌کند

قرارداد جدیدی که از سوی آمریکا به اوکراین ارائه شده علاوه بر مطالبه بخش عظیمی از ثروت اوکراین، کنترل زیرساخت‌های حیاتی آن را به واشنگتن می‌دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: روزنامه انگلیسی ایندیپندنت می‌نویسد قرارداد جدیدی که آمریکا درباره مواد معدنی اوکراین ارائه کرده، نه تنها هیچ تضمین امنیتی به دولت کی‌یف ارائه نمی‌کند، بلکه ... ایندیپندنت: جزئیات قرارداد مواد معدنی که اوکراین را مستعمره آمریکا می‌کند

ادامه

آمریکا, استعمار, امنیتی, اوکراین, تحریم, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, گزارش

روابط چین و کوبا روی ریل «یک کمربند، یک جاده»

منابع چینی اعلام کرده‌اند ضمن گسترده‌تر شدن همکاری دوجانبه سودمند این کشور با کوبا، دوستی دوجانبه پکن- هاوانا پس از امضای توافقنامه مرتبط با طرح جهانی «یک کمربند، یک جاده» قوت خواهد گرفت.

 

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای وزارت امور خارجه کوبا، «ژائو زیانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین تاکید کرد که این اقدام، انگیزه بیشتری به تلاش‌های دو کشور درجهت اجرای هماهنگی‌های به عمل آمده از سوی سران دو ملت خواهد داد.

 

طرح «کمربند و جاده» که «یک کمربند- یک جاده» نیز نامیده می‌شود، به ابتکار چین برنامه ریزی شده و بزرگترین طرح سرمایه گذاری است که تاکنون یک کشور ارائه داده است. این طرح که «راه ابریشم نوین» نیز نام گرفته است، قرار است قاره‌های آسیا، آفریقا و اروپا را با شبکه‌های تجاری ریلی، زمینی و دریایی به یکدیگر متصل کند که ایران در قلب این طرح قرار دارد.

 

پکن و هاوانا روز یکشنبه طرحی از همکاری‌های مشترک گسترده برای پیشبرد ابتکار «یک کمربند-یک جاده» امضا کردند که به بهبود اقتصادی کوبا که بیش از ۶ دهه تحت تحریم‌های سرسختانه آمریکا قرار دارد، کمک بسیاری خواهد کرد.

 

این سند، سازوکاری در راستای اجرای تفاهم نامه امضا شده از سوی دو دولت در سال ۲۰۱۸ است که آن زمان با سفر «میگل دیاز کانل» رئیس جمهوری کوبا به چین، هاوانا را در طرح عظیم کمربند و جاده وارد می‌کرد.

 

به گفته سخنگوی وزارت خارجه چین، این طرح هشت ساله در مشارکت بین چین با ۱۴۵ کشور و ۳۲ سازمان بین‌المللی نتایج درخشان و ملموسی داشته است.

 

ژائو زیانگ افزود: همچنین توافقی به لطف امضای برنامه همکاری مشترک از سوی «هی لیفنگ» رئیس کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین و «ریکاردو کابریساس» معاون نخست وزیر کوبا به دست آمد.

 

مقامات هاوانا نیز به نوبه خود تصریح کردند که طرح کمربند و جاده، نقطه عطفی در روابط اقتصادی دوجانبه در سال ۲۰۲۱ بوده که از جمله اهداف آن همکاری در زمینه‌های هماهنگی‌های سیاسی، پیوندهای زیرساختی، تجارت آزاد، انسجام مالی و پیوندهای مردمی است.

 

طبق اعلام هیأت کوبایی، این توافقنامه شامل پروژه ها و اقدامات اولویت بندی شده مرتبط با توسعه بخش‌هایی مانند انرژی های تجدیدپذیر، تجارت آزاد و زیرساخت ها، گردشگری، مالی، مخابرات، دانش و فناوری، مواد غذایی و زیست پزشکی خواهد بود.

 

مقامات چین نیز علاوه بر اجرای دو طرح کمربند و جاده و طرح توسعه ملی، بر ابراز تمایل پکن به همکاری با شرکای خود براساس اصول مشارکت و منافع مشترک، همکاری های پاک، سبز و باز تاکید کردند.

روسیه درخواست غرامت۲۹۰میلیارد یورویی اروپا از مسکورا احمقانه خواند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، درخواست غرامت ۲۹۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا از روسیه با ادعای نقض معیارهای سازمان جهانی تجارت را اقدامی غیرمعقولانه و احمقانه خواند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, سازمان تجارت جهانی

خیریه، ابزاری برای سوءاستفاده‌‌های کلان اقتصادی، به نام فقرا به کام سودجویان و دلالان حاکم

چرا علیرغم وجود بیش از هشت هزار موسسه خیریه در کشور، تا این اندازه فقیر و نیازمند در کشور داریم؛ از زباله‌گردان زن و مرد که سر در سطل‌های زباله مردم فروبرده‌اند تا پیرزنان و پیرمردانی که در سنین بازنشستگی و کهولت، هنوز مجبور به دستفروشی یا حتی تکدی‌گری هستند.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فساد, گزارش