چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ارتش چین یک ناوشکن آمریکایی را از آب‌های جزیره‌ای در دریای جنوبی چین بیرون کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، ارتش چین ناوشکن هگنز آمریکا را که به صورت غیر قانونی وارد آب‌های منطقه‌ای این کشور در نزدیکی هوانگیان داو شده بود را بیرون کرد. بر اساس این گزارش، نیروهای چینی اعلام ... چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

قرارداد دفاعی ژاپن و استرالیا؛ آغاز تقابل تازه تسلیحاتی با چین در اقیانوس آرام

روزنامه صبح جنوب چین در گزارشی نوشت: قرارداد ۶.۵ میلیارد دلاری استرالیا برای خرید ناو از ژاپن، علاوه بر تحول راهبردی در جایگاه دفاعی توکیو در معادلات جهانی، پیامی روشن برای مقابله نفوذ چین در منطقه اقیانوس هند و آرام در بر دارد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای روزنامه صبح جنوب چین، قرارداد ... قرارداد دفاعی ژاپن و استرالیا؛ آغاز تقابل تازه تسلیحاتی با چین در اقیانوس آرام

ادامه

آمریکا, استرالیا, امنیتی, انگلیس, ایتالیا, تایوان, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, ژاپن, فیلیپین, کره جنوبی, گزارش, هندوستان

شی: چین آماده همکاری با برزیل برای ساختن جهانی عادلانه‌تر است

رئیس جمهوری چین در گفت‌وگوی تلفنی با همتای برزیلی خود تاکید کرد که پکن آماده همکاری با برزیل است تا الگویی از وحدت و خوداتکایی در میان کشورهای بزرگ در جنوب جهانی ایجاد کند و به طور مشترک جهانی عادلانه‌تر و پایدارتر بسازد. به گزارش ایرنا به نقل از شینهوا، شی جین پینگ، روز سه‌شنبه ... شی: چین آماده همکاری با برزیل برای ساختن جهانی عادلانه‌تر است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, برزیل, بریکس, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب, جهان, چین

درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

آمریکا و چین در سازمان ملل بر سر کانال پاناما درگیر شدند؛ واشنگتن هشدار داد که نفوذ پکن بر این آبراه کلیدی می‌تواند تجارت و امنیت جهانی را تهدید کند، چین هم اتهامات آمریکا را بهانه‌ای برای تصرف کانال خواند. به گزارش ایسنا، این درگیری در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد که ... درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, استراتژی, اقیانوس آرام, اقیانوس اطلس, امنیتی, پاناما, جنگ سرد, جهان, شرق آسیا, گزارش

شویگو: ناتو می‌خواهد مولداوی را بخشی از زیرساخت نظامی خود کند

دبیر شورای امنیت روسیه در مقاله‌ای برای ریانووستی نوشت، ناتو در حال آماده‌سازی تبدیل کردن مولداوی به یکی از زیرساخت‌های نظامی خود است، بدون آنکه به این کشور ضمانت‌های امنیتی و عضویت رسمی بدهد. به گزارش ایسنا، «سرگئی شویگو» دبیر شورای امنیت روسیه در مقاله‌ای برای ریانووستی نوشت، مقامات غربی در تلاش برای معکوس کردن ... شویگو: ناتو می‌خواهد مولداوی را بخشی از زیرساخت نظامی خود کند

ادامه

اتحادیه اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, مولداوی, ناتو

رزمایش «بی‌سابقه» چین در اطراف تایوان آغاز شد/ از دریا و هوا محاصره شده‌ایم

خبرگزاری رویترز امروز پنجشنبه گزارش داد: یک روز بعد از دیدار نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از جزیره تایوان که پکن آن را قلمرو خود می داند، چین پنجشنبه (امروز) رزمایش نظامی بی‌سابقه ای را در ۶ نقطه اطراف تایوان آغاز کرد.

 

به گزارش ایرنا، رویترز به نقل از تلویزیون دولتی چین (CCTV) گزارش داد این رزمایش آغاز شده و  تا روز یکشنبه ادامه خواهد یافت و شامل شلیک مستقیم به آب ها و حریم هوایی اطراف تایوان می شود.

 

مقام های تایوان گفته اند این رزمایش، قوانین سازمان ملل را نقض می کند و حمله به حریم  سرزمینی تایوان و چالشی مستقیم برای حمل و نقل آزاد هوایی و دریایی است.

 

به نوشته رویترز، مقامات تایوان این رزمایش را «غیرقانونی» و «غیرمسولانه» توصیف کرده اند.

 

روزنامه گاردین نیز درباره این رزمایش گزارش داد: تایوان این رزمایش را که شامل آزمایش های موشکی و سایر «عملیات نظامی» در نزدیکی خط ساحلی تایوان است – به عنوان نقض قوانین بین المللی توصیف کرده است.

 

سخنگوی کابینه تایوان با ابراز محکومیت جدی این رزمایش، همچنین گفته است که تارنماهای وزارت دفاع، وزارت خارجه و دفتر ریاست جمهوری مورد حمله هکرها قرار گرفته است.

 

در پکن، تدابیر امنیتی در منطقه اطراف سفارت آمریکا در روز پنجشنبه نیز همچون سراسر این هفته به طور غیرمتعارفی شدید بود. هیچ نشانه‌ای از اعتراض یا درخواست برای تحریم محصولات آمریکا وجود نداشت.

 

وزارت دفاع تایوان گفت: چهارشنبه شب، تنها چند ساعت پس از عزیمت پلوسی به کره جنوبی، هواپیماهای ناشناس، احتمالا پهپادها، بر فراز منطقه جزایر دورافتاده «کینمن»تایوان به پرواز درآمده است.

 

پلوسی، در تایوان به مقامات این کشور وعده همبستگی آمریکا را داد و گفت  خشم چین نمی تواند رهبران جهان را از سفر به آنجا باز دارد.

 

به گزارش ایرنا، وزارت دفاع چین پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که  پکن در واکنش به پلوسی به تایوان، مجموعه‌ای از «رزمایش‌های نظامی هدفمند» را آغاز خواهد کرد.

 

وزارت دفاع چین افزود: رزمایش‌های مشترک هوایی و دریایی را در اطراف تایوان و مانورهای دوربرد با مهمات واقعی را در تنگه تایوان انجام خواهد داد.

 

در این بیانیه آمده است: این اقدام بازدارنده جدی در برابر اقدامات تشدید کننده و منفی اخیر آمریکا در ارتباط با تایوان و هشداری جدی به نیروهای جدایی طلب است که به دنبال استقلال هستند.

 

تایوان: از دریا و هوا توسط ارتش چین محاصره شده‌ایم

 

به گزارش فارس؛ وزارت دفاع تایوان روز چهارشنبه ارتش چین را به نقض حریم آبی و محاصره این جزیره در هوا و دریا متهم کرد.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این وزارتخانه، ارتش چین را به نقض قوانین سازمان ملل متهم کرده و اعلام کرد از قلمرو خود در برابر هرگونه تجاوز دفاع خواهد کرد.

 

این ادعا در حالی مطرح شده که سازمان ملل تایوان را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت نشناخته است. ارتش چین از روز گذشته (سه‌شنبه) در پاسخ به سفر تحریک‌آمیز «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، اطراف این جزیره رزمایش گسترده‌ای را آغاز کرده‌اند.

 

وزارت دفاع تایوان در بیانیه امروز خود، ارتش چین را به ایجاد خطر برای خطوط کشتی‌رانی بین‌المللی، به چالش کشیدن نظم جهانی و تحت‌الشعاع قرار دادن وضعیت تنگه تایوان متهم کرد.

 

وانگ یی؛ اقدامات آمریکا به اتحاد چینی‌ها برای ایجاد یک دولت سوسیالیستیِ مدرن با ویژگی‌های چینی تسریع می‌بخشد

 وانگ طی نشست خبری گفت: «برنامه آمریکا برای استفاده از تایوان جهت مهار چین هرگز به موفقیت نخواهد رسید و رویه تاریخی اتحاد مجدد قریب‌الوقوع تایوان را تغییر نخواهد داد».

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

عفو بین‌الملل: تاکتیک‌های جنگی اوکراین غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد

عفو بین‌الملل امروز اعلام کرد که نیروهای اوکراینی با ایجاد پایگاه‌ها و سیستم‌های تسلیحاتی در مناطق مسکونی پرجمعیت، از جمله در مدارس و بیمارستان‌ها، غیرنظامیان را به طور عمدی در معرض آسیب قرار داده‌اند.

ادامه

اوکراین, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا

هرگونه درگیری میان چین و تایوان توجه را از جنگ اوکراین منحرف خواهد کرد

اتحادیه اروپا نگران است که هرگونه درگیری میان چین و تایوان توجه واشنگتن را از کی یف منحرف کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, بلژیک, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, ناتو