وزیر امور خارجه روسیه گفت: طرحهای ضد روسی که در بروکسل، برلین و البته در پاریس و لندن در حال تدوین است، پیامهای بسیار نگرانکنندهای را به همراه دارد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف سهشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر امور خارجه موزامبیک – کشوری که در جنوب ... لاوروف: طرحهای ضدروسی اروپا بسیار نگرانکننده است
چین و ویتنام در بحبوحه تنشهای ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفهای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار میکنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟
برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸، آمریکا چندین بمب هستهای B۶۱-۱۲ را در پایگاه هوایی لکنهیث در بریتانیا مستقر کرده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اسپوتنیک، ایالات متحده آمریکا برای اولین بار در ۱۷ سال گذشته چندین بمب هستهای را در بریتانیا مستقر کرده است. مجله دفاعی بریتانیا نوشت چندین بمب هستهای ... بازگشت بمبهای هستهای آمریکا به بریتانیا پس از ۱۷ سال
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات اخیر «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان، مبنی بر آمادگی نیروهای مسلح این کشور برای کشتن سربازان روسی در صورت حمله ادعایی مسکو به یکی از کشورهای عضو اتحاد آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت: مقامات آلمانی دیوانه شدهاند. به گزارش ایرنا، ماریا زاخارووا پنجشنبه در نشستی خبری افزود: پیستوریوس ... زاخارووا: مقامات آلمانی دیوانه شدهاند
نخستوزیر روسیه دستور خروج از توافق همکاری نظامی با آلمان را به دلیل سیاستهای خصمانه دولت برلین امضا کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از روزنامه کییف ایندیپندنت، میخائیل میشوستین نخستوزیر روسیه روز گذشته دستور خروج مسکو از یک توافق همکاری فنی نظامی با آلمان را امضا کرد. روابط روسیه با غرب همزمان با تحریمهای ... تنش در روابط مسکو-برلین؛ روسیه از توافق همکاری نظامی با آلمان خارج شد
رزمایش آمریکا و فنلاند در شمالگان؛ تمرین جنگ احتمالی با روسیه
رزمایش مشترک آمریکا و فنلاند در مناطق برفی شمالگان، بخشی از تلاش فزاینده غرب برای آمادگی در برابر درگیری احتمالی با روسیه در شرایط سخت زمستانی است؛ جایی که یخ، سرما و مسیرهای صعبالعبور، خود بهتنهایی دشمنانی قدرتمند محسوب میشوند.
به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به رزمایش مشترک اخیر آمریکا و فنلاند در شمالگان، از تلاش غرب برای کسب آمادگی مقابله با روسیه در این مناطق صعبالعبور خبر داد.
به گزارش روزنامه «نیویورکتایمز»، سناریوی این رزمایش که در ماه فوریه برگزار شده، اینگونه بود که نیروهای فنلاند به حامیان آمریکایی خود اطلاع دادند که هدف حمله واقع شدهاند و به کمک نیاز دارند.
سپس صدها سرباز آمریکایی در آلاسکا سوار هواپیماهای نظامی شدند، از فراز قطب شمال گذشتند و در فرودگاهی در شمال فنلاند به زمین نشستند. آنها با اسلحهها و پرتابگرهای موشک خود در لباسهای سفید قطبی و چکمههای ضدآب در جنگلهای پوشیده از برف مستقر شدند.
به گزارش نیویورکتایمز، این تنها یک مانور نظامی بود که از اواسط فوریه آغاز شده بود، اما سناریویی است که روزبهروز امکان وقوعش بیشتر به نظر میرسد. با ذوبشدن یخها در اثر تغییرات اقلیمی، منطقهای که روزی دورافتاده و فراموششده تلقی میشد، اکنون قابلدسترسی است و مورد مناقشه واقع شده است. ارتشهای بزرگ جهان، از جمله آمریکا، روسیه، چین و اروپا همگی در حال تمرین برای جنگ زمستانی هستند.
ژنرال «رابرت مکبراید» از کانادا که در نظارت بر این مانور مشارکت داشت، میگوید: «واقعاً تنها در پنج یا شش سال گذشته بود که همه از جنگ جهانی علیه ترور فاصله گرفتند. کشورهای قطبی اکنون اهمیت راهبردی این منطقه را درک کردهاند.»
این رزمایش نظامی در زمانی برگزار شد که ایالات متحده در دولت «دونالد ترامپ»، از ناتو فاصله گرفته و به روسیه نزدیک شده است، در حالی که رهبران اروپایی بهطور جدی در حال بررسی تأسیس صنایع دفاعی مستقل خود هستند. با این حال، نیویورکتایمز مینویسد، دستکم در این میدان یخزده، همکاری نظامی آمریکا و ترس از «تهدید روسیه» همچنان پابرجاست.
در فنلاند – کشوری که در جنگ جهانی دوم با اتحاد جماهیر شوروی جنگیده بود – روسیه همچنان بهعنوان یک «دشمن» در نظر گرفته میشود و روابط آمریکا با فنلاند محکم به نظر میرسد. ترامپ اخیراً با «الکساندر استوب» رئیسجمهور فنلاند گلف بازی کرد و گفت: «مشتاق تقویت این شراکت هستم.»
دشواریهای نبرد در شمالگان
«« رزمایش مشترک آمریکا و فنلاند در شمالگان »»
آمریکا و فنلاند بهخوبی میدانند که جنگ در قطب با سایر نبردها فرق دارد و رزمایش اخیر آنها نیز این باور را تایید کرد. «کریستوفر براولی» سرهنگ آمریکایی در این باره میگوید: «این تقریباً مثل عملیات در فضاست. هیچکس به کمک شما نمیآید و محیط اطرافتان شما را خواهد کشت.»
به گزارش نیویورکتایمز، قانون طلایی نبرد در شمالگان این است که سربازان باید خشک بمانند. در این رزمایش، سربازان درون حفرهای در رودخانه یخزده پریدند و پس از خروج از آب، تنها ۲ دقیقه فرصت داشتند که لباسهای خود را عوض کنند، وگرنه روند سرمازدگی آنها آغاز میشد.
بر اساس این گزارش، فنلاند یکی از معدود کشورهای غربی است که سربازی اجباری دارد. این کشور ۵.۶ میلیون نفری، طولانیترین مرز ناتو با روسیه را دارد که طول آن به بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر میرسد. فنلاند پس از آغاز جنگ اوکراین به عضویت ناتو درآمده و اخیراً بودجه دفاعی خود را افزایش داده است.
کارشناسان دفاعی فنلاند میگویند دهها هزار نیروی روسی که پیشتر در نزدیکی مرزهای این کشور مستقر بودند، به دلیل جنگ اوکراین از آنجا خارج شدهاند و دولت فنلاند بر این باور است که بازگشت آنها ۵ تا ۱۰ سال طول خواهد کشید. با این حال، پیش از آغاز جنگ اوکراین، روسیه سرمایهگذاری زیادی در نیروهای قطبی خود کرده بود، از جمله بهبود عملکرد تانکها در سرمای شدید و طراحی وسایل نقلیه جدید برای انتقال نیروها در شرایط سخت زمستانی.
ایالات متحده نیز در حال انجام اقدامات مشابهی است. در سال ۲۰۲۲، ارتش آمریکا «لشکر یازدهم هوابرد» مستقر در آلاسکا را بهعنوان نخستین و تنها یگان قطبی خود معرفی کرد. این لشکر در حال آزمایش یونیفرمهای جدید و اسکیهای رزمی متفاوت است.
در طول مانور نظامی مشترک در ماه فوریه، نیروهای آمریکایی از خودروی زنجیردار جدیدی رونمایی کردند در بالارفتن از شیبهای یخزده عملکرد بهتری داشت. سربازان نیز از جیرههای ویژهای برای هوای سرد تغذیه میکردند؛ جیرههایی که کالری بالاتری دارند، چراکه حفظ گرمای بدن در این شرایط انرژی زیادی مصرف میکند.
کارشناسان نظامی میگویند به دلیل آبشدن یخها و تابستان و ایجاد مردابهای صعبالعبور، جنگ در این مناطق در زمستان بهمراتب آسانتر از تابستان است. در جریان این مانور نظامی، نیروهای مهاجم از رودخانههای یخزده بهعنوان بزرگراه استفاده کردند.
روزنامه واشنگتنپست نوشت: هزینه تعرفههای تاریخی که دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا علیه چین وضع کردهاست، به خارج از آمریکا گسترش یافته و به ضرر اقتصاد جهان تمام شدهاست. به گزارش روز شنبه ایرنا، واشنگتن پست نوشت: جنگ تجاری ترامپ باعث گسیختگی بی سابقه در نظام تجاری شده است که تبعات آن به طرز غیرقابل پیش ... واشنگتن پست: تعرفههای تاریخی ترامپ علیه چین به ضرر اقتصاد آمریکا و جهان است
وزارت دارایی چین اعلام کرد که نرخ تعرفه گمرکی بر کالاهای وارداتی از آمریکا به ۱۲۵ درصد افزایش یافته است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی العربی، وزارت دارایی چین از افزایش نرخ تعرفههای گمرکی بر کالاهای وارداتی از آمریکا به ۱۲۵ درصد خبر داد. تعرفه های گمرکی چین بر کالاهای آمریکایی ... افزایش تعرفه چین بر کالاهای آمریکایی به ۱۲۵ درصد + فیلم
رئیس جمهور چین، شی جینپینگ، امروز جمعه گفت، چین و اتحادیه اروپا باید برای مقاومت در برابر قلدری یکجانبه آمریکا برای محافظت از منافع خود و قوانین بینالمللی با یکدیگر همکاری کنند. به گزارش ایسنا، به نقل از تلویزیون دولتی چین، شی در دیدار با پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در پکن، گفت: چین و ... شی: چین و اتحادیه اروپا باید برای مقاومت دربرابر قلدری یکجانبه، همکاری کنند
بن چاکو در نشریهٔ “مورنینگ استار” مینویسد آمریکای لاتین که مدتها “حیاطخلوت آمریکا” در نظر گرفته میشد اکنون به کانون مبارزهٔ ضد امپریالیستی تبدیل شده و با پیدایش چین بهسان وزنهای اقتصادی و مرامی در برابر واشنگتن، مرحلهای جدید از این مبارزه را از سوی آمریکای لاتین شاهدیم. در جریان اعتراضهای دانشجویی که چند سال ... جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبیای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی