روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت مصادف با پنجاهمین سالگرد سقوط سایگون (۳۰ آوریل ۱۹۷۵) بود، روزی که مردم قهرمان ویتنام موفق شدند امپریالیسم آمریکا را شکست دهند و به اتحاد ملی دست یابند. پس از دههها مبارزه با اشغال فرانسه و مداخلهٔ آمریکا، دهقانان، کارگران، زنان، جوانان، و سربازان ویتنام، بهرهبری حزب کمونیست ویتنام و رهنمودهای ... پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام
اعلامیهٔ “فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری” بهمناسبت ۳۰ مارس/۱۰ فروردین، “روز جهانی سرزمین فلسطین” کشتارهای مداوم از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ / ۱۵ مهر ۱۴۰۲ ادامه داشته و شدت هم گرفته است. این حملههای همراه با کشتار که با حمایت کامل و تشویق ایالات متحده، اتحادیه اروپا، و متحدانشان انجام میگیرد، تا کنون به از دست دادن ... برای صلح وآزادی: بهکوچ اجباری وپاکسازی قومی مردم فلسطین پایان دهید!
تلاش ترامپ برای شکاف انداختن بین روسیه و چین بعید به موفقیت است، اما به گزارش ریسپاسیبل استیت کرفت بهبود روابط با مسکو مزایای استراتژیک دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ دیپلماسی نامتعارف دونالد ترامپ زنگ خطر را در سراسر جهان، بهویژه در واشنگتن، به صدا درآورده است. در حالی که بسیاری از نخبگان آمریکایی از ... ریسپانسیبل استیت کرفت: ترامپ نمیتواند بین چین و روسیه شکاف ایجاد کند
هزاران مغربی (مراکش) با برگزاری راهپیمایی در رباط پایتخت این کشور ضمن محکوم کردن جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، خواهان لغو توافق عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی اسرائیل شدند. به گزارش یکشنبه شب ایرنا به نقل از پایگاه خبری «صوت المغرب» (صدای مغرب) در ادامه سلسله راهپیماییهای مغرب در همبستگی با مردم ... هزاران مغربی با برگزاری تظاهرات خواهان لغو عادی سازی روابط با اسرائیل شدند
ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلیای مختلف از حربههای کارگزاران رژیم ولی فقیه بهمنظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار میکنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است
راهپیمایی در شهرهای مختلف جهان در محکومیت از سرگیری جنگ در غزه
راهپیماییهای گستردهای در شهرهای سراسر جهان در روز شنبه برگزار شد و در آن از سرگیری جنگ خونین اسرائیل در نوار غزه محکوم گردید و پرچمهای فلسطین در میادین پایتختها برافراشته شد.
به گزارش ایسنا، از وین تا استکهلم، از اوکلند تا برلین، موجی از خشم مردمی گسترش یافته است. شرکتکنندگان در این راهپیماییها تاکید کردند آنچه در غزه اتفاق میافتد یک تراژدی انسانی و نسل کشی است که در میان همدستی و سکوت دولتهای غربی انجام میشود.
«پیتر لیری» از جنبش همبستگی فلسطین در بریتانیا گفت: ما به مدت ۱۷ ماه با مردم فلسطین در تاریکترین لحظات تاریخ آنها در همبستگی ایستادهایم، در میان قتلعامهای وحشتناکی که اسرائیل مرتکب شده است. «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا و سکوت «کر استارمر»، نخست وزیر ما، در عرض چند روز، صدها نفر را کشت و تهدید به ادامه کشتار کرد. روز دوشنبه، «دیوید لمی»، وزیر امور خارجه انگلیس به درستی گفت که اسرائیل قوانین بینالمللی را نقض میکند. متأسفانه لحظه صداقت لمی دوام نیاورد و او با فشار استارمر اظهارات خود را پس گرفت. اذعان به جنایات اسرائیل به معنای اعتراف به همدستی بریتانیا در این جنایات است.
«لیندسی جرمن»، نماینده جنبش «جنگ را متوقف کنید»، گفت: چقدر جنایات جنگی دیگر را باید در غزه ببینیم تا اینکه دولت آنچه را در حال وقوع است به عنوان نسل کشی به رسمیت بشناسد؟ استارمر اکنون بزرگترین حامی تسلیحاتی در اروپا است که پول و بودجه بیشتری را خرج میکند، حتی تسلیحات از جمله برای اسرائیل. ما در بریتانیا برای نسلها و نسلها برای آزادی بیان میجنگیم. سفارت اسرائیل تنها سفارتی است که نمیتوانید مستقیماً در مقابل آن تظاهرات کنید.
«احمد الناعور» روزنامه نگار فلسطینی از شهر غزه گفت: برای اینکه بریتانیا برای توقف نسل کشی در غزه موضع بگیرد، چه کار دیگری باید انجام دهیم؟ ما بیش از یک سال و نیم است که راهپیمایی میکنیم. چه کنیم که کر استارمر و دیوید لمی بگویند که آنچه در حال وقوع است نسل کشی و نقض قوانین بینالمللی جنایتکار است؟ آنها را از اینجا بیرون کنید!
وین، پایتخت اتریش نیز روز شنبه شاهد راهپیمایی بود که در آن از سرگیری جنگ اسرائیل علیه غزه پس از نقض توافق آتشبس محکوم شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آناتولی، معترضان در خیابان معروف ماریاهیلفر تجمع کردند و پرچمهای فلسطین را به اهتزاز درآوردند و پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «نه به کشتن کودکان»، «حالا… تیراندازی را متوقف کنید» و «اسرائیل را تحریم کنید».
راهپیمایی کنندگان که حمایت خود را از آرمان فلسطین اعلام کردند، شعارهایی علیه حملات اسرائیل سر دادند: «نه به نسل کشی»، «نتانیاهو یک قاتل» و «غزه را آزاد کنید».
«ویلهلم لانگتالر»، فعال اتریشی گفت که از سرگیری حملات اسرائیل که بیش از ۱۵ ماه ادامه داشته است، یک فاجعه بزرگ است، زیرا آنچه در حال وقوع است منعکس کننده «وحشیگری است که به دنبال کشتن و نابودی فلسطینیان است».
وی به خبرنگار خبرگزاری آناتولی افزود: همه مردم جهان میتوانند به وضوح ببینند که اسرائیل چه میکند، در حالی که غرب از آن حمایت کامل میکند.
این فعال خاطرنشان کرد که شهروندان عادی در اتریش با نسل کشی مخالف و خواستار آتشبس در غزه هستند.
لانگتالر خاطرنشان کرد که شکاف قابل توجهی در دیدگاهها بین دولت و رسانههای اتریش از یک سو و شهروندان از سوی دیگر در رابطه با تجاوز اسرائیل وجود دارد.
وی ادامه داد: ما از دولت و رسانه خود انتظاری نداریم، اما تلاش میکنیم صدای فلسطین، صدای انسانیت، عدالت و دموکراسی را در این جامعه برسانیم و هیچکس نمیتواند ما را از این کار باز دارد.
در همین چارچوب، استکهلم، پایتخت سوئد، شاهد راهپیمایی بود که توسط هزاران نفر در محکومیت ادامه جنگ نابودی اسرائیل علیه فلسطینیان در نوار غزه برگزار شد.
معترضان به دعوت گروهی از سازمانهای جامعه مدنی در منطقه اودین پلان تجمع کردند و خواستار توقف فوری «جنایت جنگی اسرائیل در غزه» شدند.
شرکت کنندگان بنرهایی با مضامین «فلسطین آزاد، غزه آزاد»، «نسل کشی را متوقف کنید» و «اسرائیل را تحریم کنید» در دست داشتند و شعارهایی مانند «کودکان را در غزه میکشند» و «آزادی برای فلسطین» را سر دادند و به سمت پارلمان سوئد حرکت کردند.
معترضان پرچمهای فلسطین را حمل میکردند که در آن نوشته شده بود که ایالات متحده «شریک جنایات جنگی اسرائیل» است.
در همین حال، اوکلند نیوزیلند روز شنبه شاهد راهپیمایی گستردهای بود که توسط احزاب سبز و مائوری به همراه چندین سازمان حامی فلسطین در اعتراض به تجاوزات مداوم اشغالگران به غزه برگزار شد.
شرکت کنندگان از دولت نیوزیلند خواستند موضع قاطعی برای محکومیت اسرائیل و اعمال تحریمها علیه این رژیم اتخاذ کند.
همچنین «کلوئه سواربریک»، رهبر حزب سبز، در جریان شرکت در این راهپیمایی تلاشهای مداوم برای جلب حمایت شش حزب ائتلاف برای تصویب لایحه محکومیت و اعمال تحریمها علیه اسرائیل را تایید کرد.
در همین حال برلین، پایتخت آلمان، شاهد راهپیمایی در همبستگی با فلسطین و محکومیت اقدامات اسرائیل در غزه بود.
صدها نفر در تظاهراتی که توسط انجمنهای فلسطینی در برلین فراخوانده شده بود، شرکت کردند و در میدان لئوپولد در منطقه عروسی تجمع کردند.
راهپیمایی ضد صهیونیستی در شهرهای مختلف جهان در محکومیت از سرگیری جنگ در غزه
راهپیمایی کنندگان با سردادن شعارهایی علیه «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل، سیاست دولت آلمان را در قبال حوادثی که در سرزمینهای فلسطینی رخ میدهد، محکوم کردند.
معترضان بنرهایی با شعارهای «نه به جنگ و اشغال فلسطین»، «نه به نسل کشی در غزه» و «کودکان فلسطینی سزاوار زندگی» در دست داشتند. در این راهپیمایی همچنین پرچمهای فلسطین برافراشته شد و شعارهایی مانند «آزادی برای فلسطین»، «نتانیاهو تروریست است»، «اسرائیل بچهها را میکشد» و «آلمان سلاح میدهد، اسرائیل میکشد» سر داده شد.
«توماس» معترض (که ترجیح داد نام خانوادگی خود را اعلام نکند) در اظهاراتی به خبرنگاران گفت که وضعیت غزه بدتر شده است و به عنوان یک یهودی، موضع او از ابتدا همبستگی با فلسطینیها بوده است.
توماس از کشورهای غربی حامی اسرائیل انتقاد کرد و گفت: آنچه اکنون شاهد آن هستیم نسل کشی و تشدید نسل کشی علیه مردم فلسطین با همدستی بسیاری از کشورها به ویژه آلمان و ایالات متحده است.
وی به هدف قرار دادن کودکان فلسطینی توسط اشغالگران در غزه اشاره کرد و گفت: اگر برای هر کودک فلسطینی کشته شده یک دقیقه سکوت میایستیم، باید نزدیک به سه هفته اینجا میایستیم.
در همین حال، مکزیکوسیتی شاهد راهپیمایی اعتراضی علیه از سرگیری جنگ اسرائیل در نوار غزه بود. در راهپیمایی روز جمعه دهها نفر با به اهتزاز درآوردن پرچمهای فلسطین، نقض آتشبس توسط اسرائیل و از سرگیری حملات به غزه را محکوم کردند.
در خیابانهای مکزیکوسیتی، صداهایی برخاست که خواستار مواضع سیاسی قاطعتر و قطع روابط با اسرائیل شدند، در حالی که راهپیماییکنندگان در مقابل سفارت اسرائیل در لندن تجمع کردند و خواستار تعطیلی آن و اخراج سفیر شدند.
معترضان از دولت کشورشان خواستند روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل قطع کند. معترضان همچنین برای ابراز همبستگی خود با مردم فلسطین شمع روشن کردند و گل گذاشتند. اسرائیل از زمان از سرگیری نسل کشی خود در غزه در سحرگاه روز سه شنبه تا شامگاه پنجشنبه، بیش از ۶۰۰ فلسطینی را شهید و بیش از ۱۰۰۰ نفر دیگر را زخمی کرده است که بیشتر آنها زن و کودک هستند.
ایندیپندنت نوشت، این مرد که “ساموئل جونیور” نام دارد در حالی که دست چپش را آتش زده بود، عابران پیاده و پلیس به کمک او شتافتند.
بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دیماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش میدهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاههای رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهرهای از آلمان جدید استبدادی را بهنمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین
نوشتۀ جرمی کرونین، از اعضای قدیمی کمیتهٔ مرکزی و دفتر سیاسی و دبیر دوم حزب کمونیست آفریقای جنوبی، معاون وزیر سابق دولت و زندانی سیاسی سابق و یک شاعر است. رفیق جرمی کرونین این مقاله را در بهمنماه جاری به دعوت شعبه روابط بینالمللی حزب تودهٔ ایران نگاشته است. در پیشبینی آنچه با بازگشت ترامپ ... آفریقا و بازگشت ترامپ
“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” روز هشتم مارس (امسال مطابق ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳) روز جهانی زنان، روز تجدید عهد و همبستگی با مبارزات زنان برای ساختن جهانی عاری از فقر، خشونت، تبعیض، بیعدالتی، و تخریب محیط زیست را به همهٔ زنان و دختران ایران شادباش میگوید. روز هشتم مارس هر ساله ازسوی زنان مبارز و نیروهای ... بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان
مجموعه سیاستهای فاجعهبار حکومت جمهوری اسلامی زحمتکشان میهن را با دشواریهای گوناگون روبرو کرده است. فراگیر شدن قراردادهای موقت، نبود دستمزدهای متناسب با نرخ تورم و هزینه سبد معیشت، استثمار شدید کارگران و زحمتکشان توسط دلالهای نیروی کار، عدم پرداخت بهموقع مزایا و حق سنوات، خودداری از تدوین و اجرای طرح مترقی طبقهبندی مشاغل، بیتوجهی ... در راه سازماندهی جنبش اعتصابی زحمتکشان بکوشیم!