سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

همزمان با اینکه وکلای مدافع مهاجران ونزوئلایی اخراج و بازداشت‌شده از سوی دولت «دونالد ترامپ» اعلام کردند این افراد تحت شکنجه‌های جسمی و روحی قرار دارند، دادگاه عالی آمریکا با صدور حکمی، اخراج مهاجران ونزوئلایی با استناد به «قانون دشمنان بیگانه» را ممنوع و متوقف کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، اخراج دسته‌جمعی مهاجران ونزوئلایی ... اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, السالوادور, انگلیس, تروریسم, جهان, خبر, کانادا, مهاجرت, ونزوئلا

کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

دولت کلمبیا همزمان با ارائه درخواست عضویت در «بانک توسعه جدید» بریکس و تاکید بر اهمیت این موسسه به‌عنوان ابزاری کلیدی برای تامین پروژه‌ها در این کشور آمریکای جنوبی، از اَبَرپروژه‌ای مبنی بر ایجاد یک کانال ارتباطی میان اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس رونمایی کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، ... کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اقیانوس اطلس, اقیانوسیه, برزیل, بریکس, پاناما, چین, روسیه, کلمبیا, هندوستان

بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

رئیس بانک توسعه جدید بریکس بر نقش این نهاد در پیشبرد توسعه در جهان جنوب تاکید کرد و از جذب ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه در ۱۰ سال خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، دیلما روسف، رئیس بانک توسعه جدید بریکس (NDB)، در سخنرانی خود در آیین گشایش چهارمین نشست وزرای ... بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, جهان, چین, کارائیب, گزارش, مشارکت راهبردی

رائول کاسترو از سمتش به عنوان رهبر حزب کمونیست کوبا کناره گیری کرد

رائول کاسترو تایید کرد که از سمتش به عنوان دبیر حزب کمونیست کشورش کناره گیری می‌کند و با این کار، به چندین دهه حکومت خانواده کاسترو در این کشور آمریکای لاتین پایان می‌دهد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری هیل، رائول کاسترو در سخنرانی آغازین کنگره جدید کوبا بر کناره گیری‌اش به عنوان دبیر نخست حزب کمونیست این کشور تاکید کرد؛ اگرچه خروجش از صحنه سیاست کوبا بیانگر موجی از تغییرات یا بازسازی روابط با آمریکا نیست.

 

کاسترو ۸۹ ساله در این سخنرانی گفت که ‌آماده انتقال قدرت به رهبران جوانتری است که مملو از انرژی و روحیات ضد امپرالیستی هستند.

 

کاسترو به نمایندگان حزب گفت: من به شدت و قدرت ذاتی مثال زدنی و درک هموطنان خود اعتقاد دارم و تا زمانی که زنده‌ام آماده دفاع از میهن، انقلاب و سوسیالیسم خواهم بود.

 

کاسترو در سال ۲۰۱۸ و پس از آن از عنوان رئیس جمهوری کوبا کناره‌گیری کرد که برای دو دوره در این سمت بود. “میگوئل دیاز کانل برمودز” جای وی را به عنوان رئیس جمهوری کوبا گرفت. هنوز هیچ فردی برای رهبری حزب کمونیست کوبا در نظر گرفته نشده اگرچه کاسترو خودش اعلام کرد که انتظار دارد برمودز یکبار دیگر جای او را بگیرد.

 

اظهارات کاسترو یک تغییر تاریخی برای کشور است که از انقلاب ۱۹۵۹ در کوبا خودش یا برادرش فیدل در راس امور بودند. فیدل کاسترو در ۲۰۱۶ درگذشت.

 

با وجود آنکه رائول کاسترو قرار است از رهبری حزب حاکم کوبا کناره گیری کند،‌ اما انتظار می‌رود که همچنان بر دولت این کشور آمریکای لاتین نفوذ داشته باشد.

 

البته خروج وی از ( رهبری) حزب کمونیست به نظر سیاست‌های کوبا را با تغییراتی شگرف همراه نخواهد کرد.

 

“جئوف تیل”، رئیس دفتر واشنگتن در آمریکای لاتین گفت: این یک انتقال سلسله‌ای نیست. رهبری جدید، اگرچه توسط برادران کاسترو و میراث آنها شکل گرفته، اما نسل بعدی حزب کمونیست کوبا هستند، نه نسل بعدی خانواده کاسترو.

شبح استعمار؛ همچنان زنده و در حال تخریب جهان

کشورهای ثروتمند با وجود داشتن تنها ۱۶ درصد از جمعیت دنیا، ۶۰ درصد از واکسن‌های کرونای تولیدشده در جهان را در اختیار دارند؛ در حالی که سهم کشورهای آفریقایی از واکسن فقط ۲ درصد است. این «شکاف واکسنی» آشکار چیزی نیست جز نماد واقعی نابرابری بین کشورها در اثر غارت‌های استعمارگرانه آمریکا و غرب طی ... شبح استعمار؛ همچنان زنده و در حال تخریب جهان

ادامه

استعمار, اسیا, افریقا, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, تبعیض‌نژادی, جهان, جهان غرب, حقوق بشر, سازمان ملل

نماینده کوبا: تحریم‌های آمریکا نمونه بارز نسل‌کشی است

نماینده دائم کوبا در یونسکو با توصیف تحریم‌های غیر قانونی آمریکا به عنوان «نسل‌کشی»، بررسی تاثیر منفی این اقدامات غیر قانونی بر حوزه آموزش در این کشور آمریکای لاتین و اجرای اصول منشور سازمان ملل متحد را از این نهاد خواستار شد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, تحریم, تحلیل, جهان, حقوق بشر, کوبا

کوبا پایین‌ترن نرخ ابتلا به ویروس کرونا را در سال گذشته داشته است

دانشمند ارشد کوبایی گفت مراحل  پایانی و آزمایشی واکسن های کووید-۱۹ ساخت این کشور بسیار امیدبخش بوده و مطمئن است واکسن‌های ساخت این کشور موفقیت آمیز خواهند بود.

ادامه

ارژانتین, امریکا, امریکای لاتین, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, چین, روسیه, کوبا, گزارش, مکزیک, ونزوئلا