گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

نماینده کوبا: تحریم‌های آمریکا نمونه بارز نسل‌کشی است

نماینده دائم کوبا در یونسکو با توصیف تحریم‌های غیر قانونی آمریکا به عنوان «نسل‌کشی»، بررسی تاثیر منفی این اقدامات غیر قانونی بر حوزه آموزش در این کشور آمریکای لاتین و اجرای اصول منشور سازمان ملل متحد را از این نهاد خواستار شد.

 

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای تله‌سور، «یائیما اِسکیبِل» نماینده دائمی کوبا در صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونسکو) با اشاره به تاثیر منفی تحریم‌های آمریکا بر توسعه علم و فناوری، همکاری‌های علمی و تبادل فرهنگی بین مردم و دسترسی به فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات، اجرای منشور سازمان ملل متحد را از این نهاد خواستار شد.

 

اِسکیبِل تحریم‌های اعمال شده توسط آمریکا علیه کوبا را غیر قانونی و نمونه روشن نسل‌کشی دانست.

 

این مقام کوبایی همچنین برتاثیر تحریم‌ها بر آموزش از راه دور، راهکار مورد استفاده بیشتر کشورها به منظور پیشبرد فعالیت‌ها و اهداف آموزشی در دوران همه‌گیری کرونا تاکید کرد.

 

وی همچنین پیرامون نقش این نهاد بین‌المللی در برابر واقعیت‌ها از وجود چنین نابرابری‌هایی گفت: یونسکو مسئولیتی اساسی در برانگیختن تامل جهانی پیرامون ابعاد اخلاقی این بحران بی‌سابقه بر عهده دارد. بنابراین مطالبه فعلی ما، اقدام سیاسی هماهنگ، قاطع و خلاقانه مبتنی بر اصول منشور سازمان ملل متحد است.

 

نماینده کوبا همچنین هشدار داد که بحران همه‌گیری و پیامدهای آن، تحقق اهداف سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ را تهدید کرده و نابرابری‌ها و تبعیض را تشدید خواهد کرد.

 

تحریم‌های یکجانبه واشنگتن علیه هاوانا در حالی به عنوان معضلی مضاعف دامنگیر بخش آموزش این جزیره شده است که سازمان یونسکو اخیرا اعلام کرد آمریکای لاتین و کارائیب از جمله مناطقی است که در یکسال اخیر و در به دنبال شیوع ویروس کرونا،  شاهد بیشترین افت تحصیلی بوده است.

 

تحریم های ظالمانه علیه کوبا شامل تحریم تجاری، اقتصادی و مالی است که آمریکا آن را به کوبا تحمیل کرده‌است. نخستین تحریم توسط آمریکا در مورد فروش اسلحه به کوبا در سال ۱۹۵۸، در زمان رژیم باتیستا تحمیل شد.

 

با روی کار آمدن ترامپ فشارها علیه کوبا افزایش یافت و فهرست افراد، نهادها و سازمان‌های کوبایی به تدریج طولانی تر شد. جو بایدن رئیس‌جمهوری دموکرات آمریکا در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۲۰ وعده لغو سیاستهای ترامپ در قبال کوبا را داد و گفت که این تحریم‌ها نه تنها به مردم کوبا لطمه می‌زند، بلکه برای پیشبرد دموکراسی و حقوق بشر نیز فایده‌ای ندارد.

کوبا پایین‌ترن نرخ ابتلا به ویروس کرونا را در سال گذشته داشته است

دانشمند ارشد کوبایی گفت مراحل  پایانی و آزمایشی واکسن های کووید-۱۹ ساخت این کشور بسیار امیدبخش بوده و مطمئن است واکسن‌های ساخت این کشور موفقیت آمیز خواهند بود.

ادامه

ارژانتین, امریکا, امریکای لاتین, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, چین, روسیه, کوبا, گزارش, مکزیک, ونزوئلا

آیا چین به‌راستی «قدرت امپراتوری» جدیدی در آمریکای لاتین است؟

ارزیابی‌ها نمایش دهنده این حقیقت‌اند که سرمایه‌گذاران چینی با کشورهای وام گیرنده عادلانه برخورد کرده و متقابلاً معاملاتی سودمند انجام می‌دهند.   در مقاله قبلی این مجموعه، این اتهام را که چین قدرت امپریالیستی‌ای نوظهور در آفریقا است، افشا و رد کردیم. مقالهٔ حاضر به آمریکای لاتین می‌پردازد که چین در خلال سال‌های دو دهه ... آیا چین به‌راستی «قدرت امپراتوری» جدیدی در آمریکای لاتین است؟

ادامه

افریقا, اقتصادی, امپریالیسم, امریکا, امریکای لاتین, بولیوی, جهان, چین, شرق آسیا, کوبا, وزنه‌برداری