رئیس جمهوری بولیوی در گفتگویی اختصاصی با شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، ضمن انتقاد از واشنگتن برای خروج از پیمان آب و هوایی پاریس، تاکید کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تهدیدی جدی برای بشریت است.
به گزارش روز چهارشنبه شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، ‘اوو مورالس’ که برای شرکت در نشست ‘کره زمین واحد’ به پاریس سفر کرده است، درباره خروج ایالات متحده آمریکا از پیمان آب و هوایی پاریس، گفت: جالب است! کشوری که خود بیشترین آلوده کنندگی هوا را دارد و بیش از هر کشور دیگری زندگی بر روی کره خاکی را تهدید می کند و از بین می برد، از این توافق خارج می شود. این اقدام ترامپ، اقدامی غیر قابل پذیرش و بخشش است.
رئیس جمهوری بولیوی خاطرنشان کرد: پیشنهاد می کنم تا برای رسیدگی به این موضوع، دادگاه آب و هوایی تشکیل شود و مجازات هایی برای کشورهایی که بطور یکجانبه از توافق آب و هوایی پاریس خارج می شوند، در نظر گرفته شود. این مجازات ها باید اعمال شود، البته نه علیه یک کشور خاص، بلکه برای حفظ زندگی بشریت و نسل های آینده، به این دادگاه نیاز داریم.
رئیس جمهوری بولیوی ادامه داد: دولت آمریکا و در راس آن شخص ترامپ، نه تنها خطری برای جهان، بلکه دشمن بشریت محسوب می شوند.
ترامپ بدترین دشمن بشریت و کره زمین است. ترامپ در نخستین گام خود بعد از ورود به کاخ سفید، از پیمان آب و هوایی پاریس خارج شد، سپس توافقات مهاجرتی را زیر سئوال برد و از آن خارج شد. در گام بعدی با به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، فلسطین و روند صلح خاورمیانه را نیز تهدید می کند. من از خودم می پرسم که آیا ترامپ مشکل روانی دارد؟
توافقنامه پاریس تحت پیمان سازمان ملل متحد در مورد تغییر اقلیم، درخصوص کاهش انتشار گازهای گلخانهای، سازگاری و امور مالی است که از سال ۲۰۲۰ شروع میشود. متن این توافق توسط نمایندگان ۱۹۵ کشور در کنفرانس تغییر آب و هوایی ۲۰۱۵ سازمان ملل متحد در پاریس امضا و تصویب شد.
ایرنا