نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانه‌ها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگران‌کننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امارات, انگلس, اوکراین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سودان, سوریه, صلح, عراق, فرانسه, گرینلند, لبنان, ناتو

شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, عربستان

ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

رشد اقتصادی ایسلند با اجرای طرح هفته کاری کوتاه‌تر، از برخی همتایان اروپایی خود پیشی گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران: بر اساس تحقیقی که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد ایسلند پس از اجرای هفته کاری کوتاه‌تر در سراسر این کشور، بدون کاهش دستمزد، از اکثر کشورهای اروپایی بهتر شد. دو اندیشکده دریافتند که بین سال‌های ... ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایرلند, ایسلند, جهان, شمال اروپا, طبقه کارگر

رئیس‌جمهور تونس حذف اسلام از قانون اساسی را تأیید کرد

رئیس جمهور تونس امروز خبر داد در قانون اساسی جدید که بزودی به همه پرسی گذاشته خواهد شد، دیگر اسلام، دینِ حکومت نخواهد بود.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، قیس سعید رئیس جمهور تونس امروز سه‌شنبه گفت که دیگر در قانون اساسی جدید این کشور، نامی از اسلام نخواهد بود.

 

پایگاه خبری الخلیج الجدید به نقل از سعید گزارش داد، در قانون اساسی جدید که ۲۵ جولای (سوم مرداد) به همه پرسی گذاشته خواهد شد، دیگر اسلام، دینِ حکومت نخواهد بود.

 

وی در عین حال گفت که در قانون اساسی جدید، «از حکومتی سخن نخواهیم گفت که دینش اسلام است، بلکه از امتی سخن می‌گوییم که دین آن اسلام است. امت با حکومت فرق دارد».

 

رئیس جمهور تونس درباره ماهیت حکومتی که در قانون اساسی جدید ذکر شده است، تصریح کرد: «مسئله این نیست که نظام، ریاست جمهوری یا پارلمانی باشد، بلکه مهم این است که حاکمیت متعلق به ملت باشد».

 

«الصادق بلعید» هماهنگ‌کننده کمیته ملی مشورت برای تدوین قانون اساسی جدید در تونس هم چند روز پیش گفت که رئیس‌جمهور در قانون اساسی جدید این کشور نخست‌وزیر را انتخاب و تعیین خواهد کرد و «دولت به یک نهاد حکومتی برای ارائه ابتکارات تبدیل خواهد شد و وظیفه آن اجرایی نخواهد بود.»

 

هماهنگ‌کننده کمیته ملی مشورت برای تدوین قانون اساسی جدید در تونس پیش از این نیز خبر داده بود که پیش‌نویس جدید قانون اساسی بدون ذکر نامی از دین اسلام به عنوان دین رسمی این کشور به قیس سعید ارائه خواهد شد.

 

در فصل اول قانون اساسی تونس که در سال ۲۰۱۴ تدوین شده است، تأکید شده که تونس «کشوری آزاد، مستقل و دارای حاکمیت است و اسلام دین این کشور، عربی زبان آن و نظام کشور برپایه جمهوریت است.»

 

رئیس‌ جمهور تونس در ۲۵ جولای گذشته فعالیت قوای این کشور را به حال تعلیق درآورد. او همچنین فعالیت‌های پارلمان تونس را متوقف و سپس آن را تا زمان برگزاری انتخابات قانونگذاری در اواخر سال جاری منحل کرد.

 

با آنکه برخی از احزاب تونسی این اقدامات را «کودتا علیه قانون اساسی» این کشور قلمداد کردند، اما این در حالی است که برخی دیگر از احزاب تونسی بر این باورند این گام «تصحیح روند انقلاب سال ۲۰۱۱» در این کشور است. با این حال، رئیس جمهور تونس اعتقاد دارد که اقداماتش «تدابیری در چارچوب قانون اساسی و برای محافظت از کشور در برابر خطری قریب‌الوقوع هستند.»

 

اقدامات رئیس جمهور تونس طی چند ماه گذشته با انتقاد قضات این کشور مواجه بوده و آن‌ها بارها از مداخله و اعمال فشار مستمر رئیس جمهور بر قضات انتقاد کرده‌اند.

 

سعّید جولای گذشته در اقدامی که مخالفان آن را «کودتا» نامیدند، نخست وزیر و اعضای دولت را عزل و فعالیت پارلمان را تعلیق کرد. در همین ارتباط، تعدادی از احزاب و سازمان‌ها از جمله اتحادیه مشاغل برای برگزاری تظاهرات در این کشور داده بودند تا از دستگاه قضایی برای مؤاخذه آن‌هایی که در ترور «شکری بلعید» شخصیت سیاسی تونس دست داشتند، درخواست کنند.

آماده‌باش در طرابلس همزمان با پایان کار دولت الدبیبه

شهر طرابلس، پایتخت لیبی شامگاه دوشنبه و همزمان با پایان دوره دولت وحدت ملی لیبی، شاهد آماده‌باش مسلحانه گردان‌های وابسته به عبدالحمید الدبیبه، نخست وزیر دولت وحدت ملی بود.

ادامه

جهان, خبر, سازمان ملل, شمال افریقا, لیبی