هزاران مغربی با برگزاری تظاهرات خواهان لغو عادی سازی روابط با اسرائیل شدند

هزاران مغربی (مراکش) با برگزاری راهپیمایی در رباط پایتخت این کشور ضمن محکوم کردن جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، خواهان لغو توافق عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی اسرائیل شدند. به گزارش یکشنبه شب ایرنا به نقل از پایگاه خبری «صوت المغرب» (صدای مغرب) در ادامه سلسله راهپیمایی‌های مغرب در همبستگی با مردم ... هزاران مغربی با برگزاری تظاهرات خواهان لغو عادی سازی روابط با اسرائیل شدند

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویان, سوسیالیسم, فلسطین, کارگران, مراکش, نسل‌کشی

نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانه‌ها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگران‌کننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امارات, انگلس, اوکراین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سودان, سوریه, صلح, عراق, فرانسه, گرینلند, لبنان, ناتو

شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, عربستان

رئیس‌جمهوری الجزایر طرح خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی را متوقف کرد

«عبدالعزیز بوتفلیقه» رئیس جمهوری الجزایر دستور داد طرح جنجالی خصوصی سازی شرکت های دولتی در این کشور که از چند هفته پیش مطرح شده بود، متوقف شود.

 

«احمد اویحیی » نخست وزیر الجزایر ماه گذشته در جلسه ای که با رئیس اتحادیه کارفرمایان و اتحادیه کارگران الجزایر داشت، این طرح را علنی کرد.

 

رسانه ها آن زمان هدف از این طرح را کاهش فشارهای مالی بر دولت ،چابک سازی دولت و همچنین استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی برای به پایان رساندن طرح های نیمه تمام دانستند.

 

روزنامه الخبر در شماره یکشنبه خود نوشت رئیس جمهوری در پیامی به نخست وزیر به او دستور داده است اقدامات انجام شده برای خصوصی سازی شرکت ها دولتی متوقف شود.

 

«یوسف یوسفی » وزیر صنعت الجزایر نیز با تایید دستور رئیس جمهوری برای لغو خصوصی سازی شرکت های دولتی گفت: تصمیم نهایی را رئیس جمهوری اتخاذ می کند ، وزارتخانه ها هم بدون مشورت با نخست وزیر و رئیس جمهوری به هیچ عنوان اقدام به خصوصی سازی شرکت های زیر مجموعه خود نمی کنند.

 

وی افزود: رئیس جمهوری به دولت اعلام کرده است که تصمیم نهایی در مورد خصوصی سازی باید با موافقت شخصی او اتخاذ شود و ایشان شرایط سختی برای خصوصی سازی شرکت های دولتی تعیین کرده است.

 

دولت الجزایر آماری در خصوص شرکت های دولتی که مشمول قانون خصوصی سازی می شدند را اعلام نکرده است اما برخی رسانه های الجزایری تعداد این شرکت ها را بیش از یک هزار و ۲۰۰شرکت می دانند.

 

البته همان زمان اعلام شد برخی شرکت های مهم مانند شرکت نفت و شرکت هواپیمایی الجزایر مشمول قانون خصوصی سازی نمی شوند .

 

طرح خصوصی سازی موسسات دولتی با انتقاد شدید برخی احزب و کارشناسان اقتصادی مواجه شد و برخی این طرح را نادرست و تلاش برای دادن اموال عمومی به بخش خصوصی دانستند.

 

درآمدهای نفتی الجزایر تا سال ۲۰۱۴میلادی بالغ بر ۶۰میلیارد دلار در سال بود اما از سال ۲۰۱۴میلادی و در پی کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی، درآمدهای نفتی این کشور در مقایسه با سال ۲۰۱۴، تقریبا ۵۰درصد کاهش یافته و به حدود ۳۰میلیارد دلار رسیده است.کاهش قیمت نفت، دولت این کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده و باعث شده است در پی چاره ای برای حل این مشکل باشد.

 

کمبود درآمدهای نفتی باعث شده است دولت به نوعی طرح ریاضت اقتصادی را پیش ببرد و در این چارچوب اعلام شده است از سال آینده واردات حدود ۸۵۰نوع کالا ممنوع می شود.

 

۹۵درصد صادرات الجزایر را گاز، نفت و مشتقات آن تشکیل می دهد و بیش از ۶۰درصد بودجه این کشور نیز از طریق درآمدهای ناشی از صادرات نفت تامین می شود.
ایرنا

“ارتش ملی لیبی” ترکیه را به‌حمایت از تروریسم و مداخله در امور این کشور متهم کرد

گارد ساحلی یونان روز چهارشنبه یک کشتی حامل موادی که برای ساخت مواد منفجره استفاده می‌شود و در مسیرش به سمت لیبی بوده، توقیف کرد. گفته می‌شود این کشتی در بنادر مرسین و اسکندرون ترکیه بارگیری شده بود.

ادامه

ترکیه, تروریسم, جهان, خبر, لیبی

حمله به یک کلیسا در جنوب قاهره با ۱۰ کشته و ۵ زخمی

منابع از تیراندازی به یک کلیسا در جنوب قاهره خبر دادند. این حمله به کشته شدن ۱۰ تن انجامیده است.   به گزارش اسکای نیوز، رسانه‌های مصری اعلام کردند که به کلیسایی در حلوان در جنوب قاهره تیراندازی شده است.   منابع گزارش دادند که در حمله به کلیسای مار مینا در حلوان، چندین تن ... حمله به یک کلیسا در جنوب قاهره با ۱۰ کشته و ۵ زخمی

ادامه

تروریسم, جهان, خبر, مصر