اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کره‌شمالی

وزیر امور خارجه روسیه ارزیابی‌های مسکو از استقرار سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کره‌شمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کره‌شمالی

ادامه

آمریکا, ایران, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا, کره شمالی, لهستان

رآکتور هسته‌ای فضایی جدید چین ۱۰۰ برابر قدرتمندتر از رآکتور ناسا

گزارش‌های اولیه از شروع مراحل توسعه رآکتور هسته‌ای فضایی جدید چین نشان می‌دهد که این رآکتور هسته‌ای فضایی ممکن است ۱۰۰ برابر قدرتمندتر از رآکتور هسته‌ای فضایی ناسا باشد و طراحی نمونه اولیه آن نیز در حال حاضر تکمیل شده است.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، گزارشی از “ساوث چاینا مورنینگ پست” نشان می‌دهد که برنامه فضایی چین، طراحی اولیه یک راکتور هسته‌ای فضایی قدرتمند را تکمیل کرده است.

 

برنامه فضایی این کشور در حال ساخت این راکتور است تا با آژانس‌های فضایی دیگری مانند ناسا که برنامه‌های هسته‌ای را دنبال می‌کنند، همگام باشد. ناسا اخیراً از شرکت‌های خصوصی درخواست کرده است طی ۱۰ سال آینده یک سیستم شکافت هسته‌ای توسعه دهند تا انرژی مورد نیاز برای مأموریت‌های فضایی در ماه را تامین کند.

 

چین و آمریکا وارد یک مسابقه فضایی جدید می‌شوند

 

برنامه فضایی چین که تاکنون برخی از اجزای راکتور خود را ساخته است، می‌خواهد با انرژی هسته‌ای ماموریت‌های آینده خود در ماه و مریخ را تامین کند.

 

راکتور چین قادر به تولید یک مگاوات برق خواهد بود که آن را ۱۰۰ برابر قدرتمندتر از دستگاهی می‌کند که ناسا می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ به ماه بفرستد.

 

ناسا گفته است که سیستم شکافت هسته‌ای آن می‌تواند تقریباً ۴۰ کیلووات برق تولید کند که برای تأمین انرژی ۳۰ خانوار به مدت یک دهه کافی است.

 

ماه گذشته، چین دومین ماموریت سرنشین‌دار خود را به ایستگاه فضایی جدید خود پرتاب کرد. ناسا نیز به تازگی بازگشت به ماه را طی ماموریت “آرتمیس” که تاریخ پرتاب اولیه آن برای سال ۲۰۲۴ تعیین شده بود، تا حدی به دلیل اختلاف حقوقی میان شرکت “بلو اوریجین” با “اسپیس‌ایکس” بر سر اعطای قرارداد ساخت فرودگر ماه به “اسپیس‌ایکس” تا سال ۲۰۲۵ به تعویق انداخت. همین اتفاق باعث شد که “بیل نلسون” مدیر ناسا این نگرانی را مطرح کند که چین ممکن است قبل از اینکه ناسا دوباره به ماه برسد، پا به ماه بگذارد.

 

ناسا می‌گوید برای رقابت با چین باید هسته‌ای شود

 

اگرچه اطلاعات کمی در مورد مشخصات پروژه راکتور شکافت هسته‌ای چین درز کرده است، اما “ساوث چاینا مورنینگ پست” می‌گوید که دو دانشمندی که در این پروژه مشارکت داشته‌اند، این هفته تأیید کرده‌اند که نمونه اولیه این راکتور تکمیل شده و همچنین ساخت برخی از اجزای حیاتی راکتور نهایی به اتمام رسیده است.

 

برخی نگرانی‌ها وجود دارد که محرمانه بودن برنامه راکتور هسته‌ای فضایی چین به این معنی است که ممکن است در مورد یک حادثه، مانند وقوع حادثه‌ای که می‌تواند مواد رادیواکتیو را در مدار زمین پخش کند، مقررات دولتی وجود نداشته باشد.

 

“ژانگ زی” دانشمند فضایی در موسسه شانگهای می‌گوید: ایجاد یک سیستم ارزیابی ایمنی و مدیریت مناسب با وضعیت فناوری کشورمان، افزایش شفافیت در پیشرفت تحقیق و توسعه برای کاهش نگرانی‌های عموم مردم ضروری است.

 

چین در سال ۲۰۱۹ یک باتری کوچک رادیواکتیوی را همراه با کاوشگر “یوتو ۲”(Yutu ۲) به کره ماه فرستاد که اولین کاوشگری بود که در سمت پنهان ماه فرود می‌آمد. این باتری البته تنها قادر به تولید چند وات انرژی برای کمک به فعالیت کاوشگر بود.

 

اکنون ساخت نمونه اولیه راکتور شکافت هسته‌ای جدید چین بخشی از یک پروژه جاه‌طلبانه‌تر است که بر اساس آن چین قصد دارد خود را به عنوان رهبر جهان در فضا مطرح کند. از طرف دیگر، اوایل سال جاری، ناسا در جلسه استماع کنگره آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده باید تلاش‌های خود را برای توسعه فضاپیمای هسته‌ای به منظور رقابت با چین افزایش دهد.

ایالات‌متحده دمای تنور جنگ سرد با چین را بالا می‌برد

رهبران دولت‌های امضاکنندهٔ پیمان آوکوس یعنی اسکات موریسون (نخست‌وزیر استرالیا)، بوریس جانسون (نخست‌وزیر انگلیس)، و جو بایدن (رئیس‌جمهور ایالات‌متحده)، در اعلامیه رسمی‌شان هشیار بودند که هیچ اشاره‌ای به چین نکنند.

ادامه

استرالیا, امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جهان, چین, سوئد, فرانسه, هندوستان

وزیر خارجه مجارستان: کشور‌های غربی خواستار رویارویی آشکار بین روسیه و ناتو نیستند

وزیر خارجه مجارستان گفته است غرب از تمام توان خود برای جلوگیری از رویارویی آشکار بین روسیه و ناتو استفاده خواهد کرد.

ادامه

تحلیل, جنگ سرد, حقوق بشر, شرق اروپا, غرب اروپا, مجارستان, ناتو

رئیس اطلاعات روسیه: ادعای حمله به اوکراین، پروپاگاندای شرورانه آمریکاست

رئیس سازمان اطلاعات روسیه با بیان اینکه مسکو هیچ برنامه‌ای برای حمله به اوکراین ندارد، این ادعاها را «پروپاگاندای شرورانه» آمریکا در منطقه دانست.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, حضور نظامی, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا