شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

سران کشورهای عضو ناتو در هلند در بیانیه ای ۵ بندی ادعا کردند: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا – آتلانتیک است! به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سران کشورهای عضو ناتو که در هلند گرد هم آمدند پس از یک اجلاس کوتاه، از افزایش چشمگیر هزینه‌های دفاعی حمایت کرده و تعهد ... ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

ادامه

آلبانی, آمریکا, اروپا, اقتصادی, ترکیه, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, گزارش, ناتو, هلند

روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

کاخ کرملین اعلام کرد که ناتو برای توجیه افزایش ۵ درصدی هزینه‌های نظامی خود نیاز دارد تا روسیه را تهدیدی شیطان جلوه دهد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «کاخ کرملین» امروز -سه‌شنبه- اعلام کرد که ناتو در مسیر نظامی‌سازی گسترده قرار دارد و مصمم است تا روسیه را به عنوان «وجودی جهنمی» به ... روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, ناتو

رئیس‌جمهوری فنلاند: عصر سلطه غرب به پایان رسیده است

رئیس‌جمهور فنلاند با بیان اینکه عصر سلطه غرب به پایان رسیده گفت که جهان به سوی نظم جهانی چند قطبی در حرکت است. به گزارش ایلنا به نقل از تاس، «الکساندر اشتوب» رئیس‌جمهور فنلاند، با بیان اینکه جهان به سمت یک نظم جهانی چندقطبی در حال حرکت است، اذعان کرد که دوران سلطه غرب به ... رئیس‌جمهوری فنلاند: عصر سلطه غرب به پایان رسیده است

ادامه

تحلیل, جنگ سرد, جهان, جهان چند قطبی, شمال اروپا, غرب, فنلاند, ناتو

مسکو: بهبود روابط با اروپا تنها با تغییر رهبران این کشورها ممکن است

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی تأکید کرد که روابط میان مسکو و کشورهای اروپایی تنها زمانی می‌تواند بهبود یابد که رهبرانی در این کشورها به قدرت برسند که سیاست‌های خصمانه خود علیه روسیه را کنار بگذارند. به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه تنظیم مجدد ... مسکو: بهبود روابط با اروپا تنها با تغییر رهبران این کشورها ممکن است

ادامه

اروپا, استقلال, تحلیل, روسیه, شرق اروپا

دیپلمات روس؛ آمریکا به مسابقه تسلیحاتی و خطر جنگ هسته‌ای دامن می‌زند

مدیر بخش عدم گسترش و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه از کشورهای غربی خواست تا تهدیدات در عرصه هسته‌ای را مورد توجه قرار دهند و هشدار داد: جنگ نیابتی علیه روسیه به منزله ایستادن بر لبه پرتگاه و خطر بروز درگیری نظامی بین قدرت‌های هسته‌ای است.

 

به گزارش تسنیم، “ولادیمیر ارماکوف”، مدیر بخش عدم گسترش و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد که استقرار موشک‌های دارای برد متوسط و کوتاه‌برد آمریکایی در قاره اروپا و منطقه آسیا و اقیانوسیه، وخامت اوضاع کنونی را بیشتر شعله‌ور می‌کند و منجر به یک مسابقه تسلیحاتی جدید خواهد شد.

 

وی گفت: «ایالات متحده قصد خود برای تکمیل سریع تعدادی از پروژه‌های مربوط به ایجاد پایگاه‌های استقرار موشک‌های استقرار زمینی دارای برد متوسط و کوتاهتر در خاک اروپا و منطقه آسیا و اقیانوسیه را پنهان نکرده است. ظهور چنین تسلیحاتی در این مناطق وضعیت را بیشتر از گذشته وخیم خواهد کرد و به مسابقه تسلیحاتی دامن می‌زند.»

 

این دیپلمات روس افزود، مقامات واشنگتن سرسختانه درخواست‌های مسکو برای ارائه اطلاعات مربوط به فعالیت‌های بیولوژیکی نظامی خارج از مرزهای ملی ایالات متحده را نادیده می گیرند. به گفته وی، از سرگیری فعالیت‌های بیولوژیکی نظامی توسط آمریکایی‌ها و برخی متحدان آنها برای مدت طولانی سؤالات خاصی را برای مسکو در زمینه اجرای کنوانسیون منع توسعه، تولید و ذخیره سازی مواد بیولوژیکی و سلاح‌های سمی و نابودی آنها (BTWC) ایجاد کرده است.

 

ارماکوف گفت: «با توجه به ماهیت فرامرزی تهدیدات بیولوژیکی، این مسئله خطرات امنیتی قابل توجهی را هم برای روسیه و هم برای مناطق همسایه ما ایجاد کرده است، در حالیکه طرف آمریکایی سرسختانه درخواست‌های‌ مسکو برای ارائه اطلاعات مربوط به چنین فعالیتی را نادیده می‌گیرد.»

 

وی این واقعیت را مورد توجه قرار داد که پنتاگون ساخت و نوسازی تأسیسات میکروبیولوژیکی نظامی را در بسیاری از جمهوری‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق تحت پوشش ارائه کمک به این کشورها در زمینه بهداشتی و اپیدمیولوژیک به جریان انداخته است که در مغایرت کامل با ضوابط BTWC است.

 

مدیر بخش عدم گسترش و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که مسکو از دیگر کشورها می‌خواهد تا به منطق لزوم به حداقل رسیدن خطر بروز جنگ هسته‌ای و جلوگیری از هرگونه درگیری مسلحانه بین قدرت‌های هسته‌ای پایبند باشند و خود نیز به وضوح از درک غیرقابل قبول بودن چنین درگیری پیروی می‌کند. به گفته وی، این تعهدات در اسناد مشترک امضا شده بین پنج قدرت هسته‌ای جهان، از جمله بیانیه ماه ژانویه رهبران پنج کشور درباره جلوگیری از جنگ هسته‌ای مورد تاکید قرار گرفته است.

 

ارماکوف یادآور شد که اکنون ایالات متحده، فرانسه و انگلیس به طور فزاینده ای از اصول غیرقابل پذیرش درگیری بین کشورهای هسته‌ای دور می شوند، و همراه با آنها، “کل ناتو خود را به عنوان یک اتحاد هسته‌ای” تلقی می‌کنند. این کشورها آشکارا استراتژی جنگ نیابتی با روسیه را انتخاب کرده‌اند، در حالی که این وضعیت به منزله یک تعادل شکننده در لبه پرتگاه با جدی‌ترین عواقب همراه است.

 

به گفته وی، در این راستا، کشورهای غربی با در نظر گرفتن تمامی خطرات موجود در حوزه هسته‌ای، باید متوجه شوند که تشدید تنش‌ها و اقدامات علیه روسیه مطلقاً غیرقابل قبول، بسیار غیرمسئولانه و خطرناک خواهد بود.

 

پیش از این، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفته بود که روسیه امکان استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در اوکراین را بررسی نمی‌کند. او تاکید کرد که این کشور تنها از سلاح‌های متعارف در جنگ اوکراین استفاده می‌کند.

 

لاوروف این واقعیت را نیز مورد توجه قرار داد که روسیه چندین دهه است که به طور مداوم مخالفت خود با استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را اعلام کرده است. وی یادآور شد که در سال ۱۹۸۷ رهبران اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده اعلامیه‌ای را امضا کردند که در آن عدم امکان پیروزی در یک جنگ هسته‌ای و لزوم جلوگیری از آن را اعلام کردند و مقامات مسکو همچنان بر این نظریه پایبند هستند.

نگرانی روسیه از برنامه‌های داعش برای بی‌ثبات کردن آسیای میانه

وزیر خارجه روسیه اعلام کرد مسکو از برنامه‌های داعش برای بی ثبات کردن آسیای میانه و گسترش ناآرامی در روسیه نگران است.

ادامه

اروپا, ازبکستان, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, پاکستان, تاجیکستان, تروریسم, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, شرق آسیا, صندوق بین‌المللی پول, غرب, ناتو

سوگاوار: جزایر سلیمان نظامی‌گری در اقیانوسیه را نمی‌پذیرد

«ماناسه سوگاوار» نخست وزیر جزایر سلیمان از استرالیا برای امضای توافقنامه متحدان دفاعی «آکوس» با آمریکا و بریتانیا بدون مشورت کردن با کشورهای اقیانوسیه انتقاد کرد.

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امریکا, امنیتی, انگلستان, جزایر سلیمان, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک, ژاپن, غرب, نیوزلند

لاوروف: هدف عملیات اوکراین آزادسازی جهان از ظلم و ستم غرب است

وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت که عملیات نظامی کشورش در اوکراین “به رهایی جهان از ظلم و ستم نواستعماری غرب کمک می‌کند.”

ادامه

اروپا, استعمار, اسیا, افریقا, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, امنیتی, اوکراین, بلاروس, تجاوز نظامی, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, ژئوپلیتیک, سوریه, شرق اروپا, عراق, غرب, کوبا, لیبی, هندوستان, ونزوئلا, یوگوسلاوی

گاردین؛ انگلیس ۸ هزار نیروی نظامی به اروپای شرقی می‌فرستد

وزارت دفاع انگلیس از اعزام ۸ هزار نظامی این کشور به همراه ده ها تانک به کشورهای اروپای شرقی برای برگزاری رزمایش‌های مشترک با متحدان ناتو خبر داد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, اوکراین, جنوب آسیا, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, فنلاند, گزارش, لهستان, ناتو